Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Mijn partner is depressief


#1

Relatieproblemen door depressie, bijna iedereen zal op een bepaald punt in hun leven worden beïnvloed door een depressie. Maar hoe ga je hiermee om?

Dit is een vervolg op:

http://indepressie.nl/forum/lucht-uw-har...je?page=18
Antwoord

#2

MinnieMouse ma, 24/10/2016 - 20:15

Lieve mensen!

De website doet het al 2 weken ontzettend slecht, waardoor ik er nauwelijks goed op kom. Net ben ik eindelijk (met veel moeite) ingelogd. Ik kwam een privé bericht tegen van Els, die schreef dat zij al langer met dit probleem zit en dus ook niet goed op het forum komt (en daardoor dus wat stiller is). Namens haar moest ik zeggen dat iedereen de groetjes krijgt en dat ze hoopt snel weer het forum komt joinen.

Een andere reden dat ik even stiller ben geweest, is dat ik even tijd voor mezelf heb genomen: ik ben naar India geweest, in mijn eentje, in een reisgroep waar iedereen alleen komt. Eigenlijk heet dit een 'singlereis', maar dat klinkt zo alsof je op zoek bent naar een partner, maar dat is het dus niet haha. India stond al jaren op mijn bucketlist om te bezoeken, maar mijn vriend hoeft er niet veel van te hebben (ook niet toen hij nog niet ziek was). Ook mijn vriendinnen hadden niet de behoefte aan specifiek deze bestemming, dus ik dacht: Ik ben nu in de positie dat ik nog thuis woon, profiteer van alle vrijheden en het geld dat ik verdien, dus het is nu of nooit. En deze tijd van huis op zo'n mooie bestemming is wel wat ik even nodig had undefined

Nu ben ik dus weer thuis. Ik ga deze week moeite doen om al jullie berichten terug te lezen en persoonlijk te reageren. Ik hoop dat de website snel hersteld wordt, want het is echt irritant. Heb ook al een andere browser en andere apparaten geprobeerd..

Liefs!!
Antwoord

#3

Post by positiva on Oct 24, 2016 at 9:44pm

Even uitproberen hoor. Komen jullie ook hier heen??
Antwoord

#4

Post by leeuwin on Oct 24, 2016 at 10:56pm
Joehoe I'm in!

positiva, een grapje mag hoor:-)
Herkenbaar van je partner! Volgens mijn vriend gaat het momenteel niet goed maar enige dat ik merkte was extreme moeheid eigenlijk. Hij is eigenlijk constant doodmoe en vertelt ook na wknd met zijn kinderen echt een dag of zelfs paar dagen te moeten bijkomen en eigenlijk blij te zijn als ze na 2 dgn weer weg zijn (zal hij zich wellicht ook wel schuldig over voelen..) Geloof trouwens niet dat rest van zijn klachten weg is hoor, zo bedoel ik het niet. Het is zo raar dat klachtenbeeld constant verschuift, maakt het zo ongrijpbaar. Nu dus moeheid op voorgrond, kan ander moment vooral spanning/onrust bijv zijn. Wel gevoelig nu ook voor geluidsprikkels merkte ik trouwens.
Antwoord

#5

Post by positiva on Oct 25, 2016 at 10:03am
Dat zijn de dingen waar je niet altijd bij stil staat. Vooral natuurlijk als je ze nauwelijks ziet. Ik had dat antwoord niet verwacht, eerlijk gezegd. Hier verschuift het klachtenbeeld ook. Maar dan van lichamelijke klachten. Het lijkt wel of hij zich daar achter verstopt. Waar ik niet mee wil zeggen dat het niet waar is. Hij slaapt slecht van de rugpijn. Die hij ook echt wel heeft, want dat merk je heus wel. Maar de volgende week is het weer zijn schouder. Wat ook kan kloppen, want er zit een scheurtje in de pees. Maar het kan ook een verstopte neus zijn, of iets anders. De nasleep van de depressie krijgt iig nooit de schuld..Maar goed, hij slaapt een stuk beter als toen hij diep zat gelukkig.
Antwoord

#6

Post by gietje117 on Oct 25, 2016 at 11:20pm
Ik ben hier nu ook aangemeld! Zal wel mijn weg weer wat moeten zoeken, heb ik de indruk... maar dat is in het leven momenteel ook zo...
Antwoord

#7

Post by positiva on Oct 26, 2016 at 4:23pm
Nog even wennen om alles te vinden hier, maar nu de site ook beveiligd is, zodat je alleen berichten kan lezen als je ingelogd bent, sowieso al een stuk beter als het vorige forum.
Partner gaat komend weekend weer naar Drenthe om het graf van zijn vorige vrouw te bezoeken. Ze zouden afgelopen week 10 jaar getrouwd zijn. Achteraf gezien had daar zijn afwijzing om tot maandag te blijven (ja Leeuwin, ik krijg ook afwijzingen! Maar zie dat meer als het (wel iets té duidelijk..) aangeven van grenzen), misschien ook wel mee te maken. Hij heeft altijd tijd nodig om zich daar mentaal op voor te bereiden. Licht altijd de vrienden die hij dan meteen bezoekt altijd heel laat in, zodat hij minder kans heeft dat hij het moet afzeggen. Het is vanuit zijn woonplaats ook ruim 2 uur rijden en daar ziet hij ook als een berg tegenop. Heb wel eens gevraagd of het iets is dat hij zelf echt graag wil, maar dat is wel het geval. En ja hoor... hij is weer gaan lopen. Vaak het eerste teken dat hij niet lekker in zijn vel zit. Wat dan nog niet wil zeggen dat het erger zal worden, weet ik inmiddels uit ervaring. Maar wel iets dat maakt dat ik me lichtjes ongerust begin te maken. Als ik dat aangeef zegt hij altijd dat ik de eerste ben die het hoort als het minder goed gaat, dus daar vertrouw ik dan ook maar op. Vrijdag komt hij waarschijnlijk nog wel hier, dus dan krijg ik wel een duidelijker beeld. Keep my fingers crossed..
Antwoord

#8

Post by positiva on Oct 26, 2016 at 4:27pm
Oh ja, Minnie, geweldig dat je zo'n mooie reis hebt gemaakt. Ik heb altijd wel een beetje bewondering voor mensen die dat "gewoon" doen. Geloof niet dat ik het zou durven..en eigenlijk helemaal geen behoefte aan ook ;-) Ik hoop van harte dat het een mooie ervaring voor je was!
Antwoord

#9

Post by gietje117 on Oct 27, 2016 at 10:23am
Ha, ik ben ook zo eentje, Positiva. Bewondering voor mensen die dat gewoon doen, op reis gaan, maar eigenlijk ook niet echt behoefte aan. Tot nu toe toch niet. Ik vond het gewoon fijn om met de auto naar een plekje in Frankrijk te trekken, met ons tweetjes. En dat viel volgens mij altijd reuze mee... We praatten soms wel over andere reizen, maar mijn vriend (of moet ik hem nu echt wel ex beginnen noemen...) wil niet op een vliegtuig. Hij vertrouwt die dingen niet... En ik vond dat eigenlijk niet erg omdat ik er ook geen zo'n liefhebber van was. Nu denk ik wel eens: misschien doe ik dat binnen een paar wel met iemand (die me daarin meetrekt), maar in dezelfde minuut denk ik: iemand anders. Dat zal nooit meer werken. Ik zit zo gevangen in mijn gevoelens voor mijn vriend. Ondanks alles hou ik nog steeds ontzettend veel van hem en veel mensen van mijn omgeving vinden dat dom en naïef. Maar 15 jaar laat je toch niet zomaar achter je?! En ik vraag me nog steeds af of het op een dag niet terug goed kan komen. Wij hadden het immers goed samen. Dat dacht ik en ik wil er ook stilaan zeker van zijn dat dat bij hem ook zo was. Maar heel misschien speelde hij een klein rolletje. Om te voldoen. Omdat hij wist dat het goed was, maar dat het misschien niet meer zo voelde. Dat doet me pijn. Dat hij nooit iets heeft gezegd als dat wel het geval was... Misschien voelde hij zich echt gevangen. Maar dan vraag ik me af of je weg gaat op de manier hij deed. Met de woorden: ik kom terug. Ik moet eerst genezen. Ik weet niet hoe erg je op de dool kan geraken van een depressie... Ik denk dat hij denkt dat hij na de verkoop helemaal vrij zal zijn en dat hij denkt dat hij dan pas gelukkig zal zijn, maar ik hoop stiekem dat hij niet gelukkig wordt... Of ben ik dan heel egoïstisch. Andere keren denk ik: als hij maar gelukkig is, maar dan vind ik dan weer té Moeder Teresa-achtig Smile.
Antwoord

#10

Post by positiva on Oct 27, 2016 at 8:09pm
Haha Gietje, moeder Teresa-achtig. Ik snap wel dat je hem ook een beetje een ongelukkig gevoel gunt. Vooral omdat hij zich totaal onbewust lijkt/is van wat hij jou aan doet. Dan kan hij ook eens voelen hoe het is om ongelukkig te zijn. Maar uiteindelijk heeft natuurlijk niemand daar wat aan. Het zou natuurlijk geweldig zijn als hij toch nog besluit naar je terug te komen, maar mocht dat niet gebeuren, dan hoop ik dat jullie over een jaar ofzo een keer een goed gesprek met elkaar kunnen hebben over wat er nou écht speelde. Het lijkt me voor jou zo extra moeilijk om het af te sluiten en verder te gaan. Dat hij een rol gespeeld heeft, lijkt me eigenlijk niet logisch. Dat kun je even doen, maar echt geen 15 jaar. Toen ik mijn ex-man vertelde dat ik wilde scheiden, heeft hij zich twee weken uitgesloofd om het me naar de zin te maken. Maar daarna verviel hij weer in zijn ongeïnteresseerde, respectloze en luie gedrag... Daarmee wil ik hem niet met jouw partner vergelijken, maar 15 jaar een rol spelen denk ik niet dat mogelijk is. Hou jezelf niet voor de gek!
Alles onder controle Leeuwin?
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
6 uren geleden
Laatste bericht: Wannabejulia
6 uren geleden
Laatste bericht: Wannabejulia
18-05-2024, 08:52
Laatste bericht: Skims
  Mijn energie is op Started by 10675
2 Replies - 238 Views
08-03-2024, 10:42
Laatste bericht: Tazz
31-01-2024, 11:10
Laatste bericht: Nicje
21-12-2023, 19:36
Laatste bericht: Mabel
28-05-2023, 19:27
Laatste bericht: Edelsteentje
28-03-2023, 08:44
Laatste bericht: Suuz
15-01-2023, 23:34
Laatste bericht: Simba
  Een depri partner als vrouw Started by Marijn
5 Replies - 2,037 Views
23-11-2022, 21:34
Laatste bericht: Anoniem2022Gebruikers die dit topic lezen:
2 gast(en)