Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Even voorstellen, ik ben partner van


#1

Hallo allemaal, ik ben een vrouw (39jr) van een man in een erg diep dal zit. Ik heb 2 weken geleden via een paar steekwoorden op Google pas ontdekt dat mijn man wel erg veel vergelijkingen heeft met de symptomen van depressie.
Na 2,5jr vallen zoveel puzzelstukjes op z’n plaats. Maar 2,5jr is lang om een relatie gezond te houden als er zoveel lichamelijke mankementen zijn die eigenlijk veroorzaakt worden door een depressie.
Ik heb mezelf 2,5jr weggecijfert en veel meegespeeld met zijn poppenkast. Voor mij met veel ups en downs, ik heb veel moeten slikken qua gemene opmerkingen. Gister zelfs het meest kwetsende in 18jr meegemaakt, hem hier ook op aangesproken en gezegd dat hij mijn laatste restje hoop weggegooid heeft door deze actie (ik weet dat is niet goed, maar mij zit het ook hoog) vandaag heb ik hem gezegd dat hij hier in huis kan blijven bij mij en de kinderen zolang hij dit traject bewandeld maar dat ik me emotioneel uitschakel voor hem omdat hij me te veel gekwetst heeft en dat we daarna kijken of we de klik samen nog kunnen vinden. Hij begon over ja maar je weet niet wat ik doormaak, nee klopt, maar ik weet wel dat ik mezelf 2,5jr compleet heb weggevaagd van de wereld om er voor hem te zijn.
De laatste week heeft hijzelf eindelijk toegegeven dat hij het niet alleen meer redt en is naar de huisarts gegaan voor hulp.
Wat de trigger is geweest van dit alles wil ik in het openbaar niet teveel over kwijt.
Nu weet ik dat de trigger van dit alles uiteindelijk heel goed heeft uitgepakt en had gehoopt dat als ik hem dat nieuws zou brengen zijn rugzak hierdoor iets lichter zou worden maar niets is minder waar hij ging uit z’n plaat dat ik het niet snapte en dat zijn gevoel te diep zit waardoor hij niet met mij kan praten, ik vroeg hem dat als die ene trigger niet de reden van zijn gevoel is wat het dan wel is… hij vind het schande dat ik dat niet weet, punt, einde gesprek.
Mijn hoofd weet zo goed wat te doen maar hij blijft de vader van mijn kinderen en ze hebben ook recht op een gezonde vader, waardoor mijn daden constant niet matchen met mijn woorden.
Bedankt dat ik mijn verhaal even mocht delen.
Groetjes
Antwoord

#2

(31-01-2024, 09:52)Nicje schreef: ... hem hier ook op aangesproken en gezegd dat hij mijn laatste restje hoop weggegooid heeft door deze actie (ik weet dat is niet goed, maar mij zit het ook hoog)
Waarom is dit niet goed? 
Je schrijf zelf dat je je al 2,5jaar heb weggecijferd. Nou snap ik aan de ene kant je reactie / gedachte wel maar je moet toch ook aan jezelf denken. Da's ook belangrijk. Anders zit je straks ook hier op het forum, maar dan voor je zelf  Cool

Zijn er inmiddels al wat verbeteringen oid? Wil hij er ook iets aan doen / over praten? Dat zou al een goede stap in de richting zijn denk ik zo.
In ieder geval sterkte met de situatie, lijkt me zeker niet makkelijk, zeker wanneer er ook kinderen bij betrokken zijn.

En uiteraard welkom op het forum natuurlijk.
Antwoord

#3

Klinkt voor mij alsof je al weet wat je wil, maar het moeilijk vindt om de knoop door te hakken. 

Onthou dat je zelf ook maar 1x leeft en dat je kids weinig tot niets hebben aan een moeder die hartstikke ongelukkig is! 
Er is niets mis met aan jezelf te denken!

(Ik ben 2x uit een langdurige relatie met kids gestapt. Dat zijn 2 van de beste keuzes uit mijn leven.)
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
4 uren geleden
Laatste bericht: Wannabejulia
31-01-2024, 11:10
Laatste bericht: Nicje
28-03-2023, 08:44
Laatste bericht: Suuz
15-01-2023, 23:34
Laatste bericht: Simba
  Een depri partner als vrouw Started by Marijn
5 Replies - 2,037 Views
23-11-2022, 21:34
Laatste bericht: Anoniem2022
  Partner verstoot mij Started by Vidiyo
2 Replies - 755 Views
22-10-2022, 17:36
Laatste bericht: Fae
21-06-2022, 08:35
Laatste bericht: Joy
19-06-2022, 23:47
Laatste bericht: Pico
09-02-2022, 00:03
Laatste bericht: Joy
  Partner van.. Started by Puk
4 Replies - 1,206 Views
21-12-2021, 09:47
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)