Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Ik durf de volgende stap niet te zetten ik loop vast


#1

Hey allemaal ik ben ja 29jaar en nu een klein half jaar depressief het gaat soms wat beter soms minder ik heb al stappen gemaakt vooral in mijn vermijdings gedrag het liefste vermijd ik alle moeilijke dingen zoals dingen doen bijvoorbeeld afspreken met een vriend naar groepstherapie gaan, dat ga ik nu wel dus dat is een stap vooruit maar er wordt druk op me gezet door mijn omgeving zoals m'n psygoloog en arboarts om vrijwilligerswerk te gaan doen maar voor mijn gevoel ben ik daar nog niet klaar voor en vermijd ik dit dus het liefst ik durf die stap gewoon nog niet te zetten maar die druk is ook niet fijn daar heb ik het wel moeilijk mee hopelijk kan ik over een tijdje over mijn onzekerheid stappen en het wel gaan doen.
Antwoord

#2

(13-10-2019, 20:34)Jan123 schreef: Hey allemaal ik ben ja 29jaar en nu een klein half jaar depressief het gaat soms wat beter soms minder ik heb al stappen gemaakt vooral in mijn vermijdings gedrag het liefste vermijd ik alle moeilijke dingen zoals dingen doen bijvoorbeeld afspreken met een vriend naar groepstherapie gaan, dat ga ik nu wel dus dat is een stap vooruit maar er wordt druk op me gezet door mijn omgeving zoals m'n psygoloog en arboarts om vrijwilligerswerk te gaan doen maar voor mijn gevoel ben ik daar nog niet klaar voor en vermijd ik dit dus het liefst ik durf die stap gewoon nog niet te zetten maar die druk is ook niet fijn daar heb ik het wel moeilijk mee hopelijk kan ik over een tijdje over mijn onzekerheid stappen en het wel gaan doen.
Hoi Jan,
Soms kan iets wat niet goed voelt toch heel goed voor je zijn, maar neem je tijd tot je je sterk genoeg voelt.
Ik doe ondanks mijn depressies ook al 2,5 jaar vrijwilligerswerk...het is vaak bijna niet te doen.
Psychologie is geen exacte wetenschap, voor hun is het vaak ook een kwestie van uitzoeken en proberen.
Als jij denkt dat je meer tijd nodig hebt en het als druk ervaart, gewoon aangeven.

Sterkte en veel wijsheid.
Antwoord

#3

Hoi Jan

Ja het kan je veel brengen dat vrijwilligerswerk. Als je depri bent zie je overal tegen op he, ook als het goed voor je is. Dus hoe je je erover voelt zegt niet veel over of het goed is. Gewoon proberen kan he. Kennismaken ergens en een dagje meelopen. Dan eens een paar dagen om te wennen.
Wat je voelt hoeft niet altijd altijd goed voor je te zijn he. Daar Moet je soms tegen in gaan.
Antwoord

#4

hoi Jan,

Wat lastig dat je soort van gedwongen wordt om vrijwilligerswerk te gaan doen. Da had mijn psycholoog ook bij mij gedaan (anders mocht ik de therapie niet volgen) en dat heeft als resultaat dat ik nu iedere maandag mezelf ernaartoe sleep en me erdoorheen worstel. Maar ik voel me wel een beetje trots dat ik het gedaan heb, voor weer een week. Dus misschien brengt het je toch iets, ook al zie je het nu even helemaal niet zitten. sterkte.

groet,
Run
Antwoord

#5

Hoi jan , 

Ik zit net je berichtje te lezen en snap precies wat je bedoeld .
Maar ik kan je alleen de moed geven dat als je in jou geval dat vrijwilligers werk gaat doen dat je op dat moment afgeleid bent met de enge of vreemde en nare gevoelens die je hebt . Je krijgt op dat moment minder kan er mee bezig te zijn omdat je gefocust bent op waar je mee bezig bent. Ik kan daar over mee praten omdat ikz elf iedere dag gewoon naar werk ga en ik sinds vorige maand weer met zware depressie klachten loop . Toen ik het voor het eerst meemaakte in begin jaren 2000 sloot ik mezelf eigenlijk op in huis waardoor het uiteindelijk alleen maar erger word omdat je er in je hoofd alleen maar mee bezig bent.

Jan ik wens je heel veel sterkte en op dit forum zijn we er voor elkaar !!

Gr
Rob
Antwoord

#6

Zo Rob dan is het nu toch vergeleken met 2000 echt een stuk beter hoe je ermee omgaat. Dat neemt niet we dat het nu ook naar en zwaar kan zijn natuurlijk maar toch anders als voorheen, good for you!
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Liefde+Hoop :   • Rob1982
Antwoord

#7

Thanks voor de lieve reacties goed nieuws ik heb de stap gezet om vrijwilligerswerk te gaan doen 2 uur in de week om mee te beginnen en het is goed bevallen, het gaat laatste tijd ook wel wat beter laast wel weer even een moment van je kan me zo opvegen kakte in een keer in dus ben er nog niet maar zie het weer positief
Antwoord

#8
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-11-2019, 01:45 door desireless.)

(18-11-2019, 22:35)Jan123 schreef: Thanks voor de lieve reacties goed nieuws ik heb de stap gezet om vrijwilligerswerk te gaan doen 2 uur in de week om mee te beginnen en het is goed bevallen, het gaat laatste tijd ook wel wat beter laast wel weer even een moment van je kan me zo opvegen kakte in een keer in dus ben er nog niet maar zie het weer positief

Heel fijn Jan, dat je de stap hebt gemaakt om vrijwilligerswerk te doen hopelijk haal je er wat plezier en energie uit.
Een keertje even terugvallen is niet zo erg toch ? Beter dan andersom.

Veel succes de komende tijd,

Desireless
Antwoord

#9

Super Jan! Knap van je.
Antwoord

#10

(18-11-2019, 22:35)Jan123 schreef: Thanks voor de lieve reacties goed nieuws ik heb de stap gezet om vrijwilligerswerk te gaan doen 2 uur in de week om mee te beginnen en het is goed bevallen, het gaat laatste tijd ook wel wat beter laast wel weer even een moment van je kan me zo opvegen kakte in een keer in dus ben er nog niet maar zie het weer positief

Super goed Jan.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Ik weet het niet meer Started by Weetikniet
2 Replies - 184 Views
21-12-2020, 02:31
Laatste bericht: cyranno
  weet t niet meer Started by loca
7 Replies - 524 Views
16-08-2020, 14:16
Laatste bericht: Jorin
  Ik trek het niet Started by Jan36
17 Replies - 1,182 Views
19-07-2020, 21:59
Laatste bericht: Jan36
15-01-2020, 22:54
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Ik wil niet meer Started by navus
8 Replies - 2,040 Views
01-01-2020, 19:46
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Als zoiets simpels niet lukt Started by Lise88
9 Replies - 1,092 Views
16-12-2019, 13:48
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Weet t effe niet Started by Liefde+Hoop
4 Replies - 595 Views
04-12-2019, 14:46
Laatste bericht: Msuperp
  Een enge sociale stap. Started by Shalin
6 Replies - 678 Views
30-11-2019, 13:05
Laatste bericht: Shalin
27-11-2019, 07:51
Laatste bericht: Letitgo
  Voel me niet begrepen Started by Inge2019
9 Replies - 1,086 Views
05-11-2019, 13:56
Laatste bericht: Inge2019Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)