Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

is mijn partner depressief of beeld ik het mij toch in?


#1

Hallo

Ik ben ten einde raad... na een gelukkige relatie van 15 jaar, kwam mijn vriend met de boodschap dat het over was tussen ons. Ik zag het totaal niet aankomen. We waren immers in de gelukkigste periode van ons leven, we hebben een prachtige zoon van toen 2, wilden graag een tweede kind, hadden een eigen huis, een mooie toekomst. En toen opeens die bom. 

Vriend heeft in het verleden nog al eens een depressie gehad, maar kwam toen voort uit een ongelukkige situatie op het werk. Hij stond toen al heel ver, weken lang ben ik met een bang hartje naar huis gekomen, bang om wat ik zou aantreffen. Gelukkig heeft hij zich toen goed laten begeleiden, psycholoog 2-3 keer per week en medicatie. Het was een zware periode, maar we zijn er samen doorgekomen. Zijn gevoel kwam terug en onze  liefde was groter dan ooit en resulteerde in een prachtige zoon.

nu herken ik opnieuw een heel aantal symptomen van toen. Slapeloosheid, overmatig slapen, constante vermoeidheid, prikkelbaar, agressief, concentratieproblemen, gedachten over de dood (ik moet niet bang zijn, want onze zoon heeft zijn achterpoortje, of zijn uitweg naar de dood gesloten, hij zal nooit dié vader worden, al een verontrustende gedachtengang op zich denk ik). 

We zijn nu een jaar verder en hebben opnieuw heel wat watertjes doorzwommen. Volgens hem is er totaal geen probleem, hij heeft het wat moeilijk met zichzelf, maar dat ligt aan de relatie. Hij moet "gewoon weg". Hij wil een nieuw leven opbouwen ver weg van het gezin en mij. Hij wil een nieuwe persoon worden en het liefst alle banden met de mensen die dicht bij hem staan verbreken. Volgens zijn nieuwe psycholoog heeft hij bindingsangst, verlatingsangst, is hij niet klaar voor een relatie, kan hij ook niet voor zichzelf zorgen. En dit allemaal terwijl hij al die tijd een liefhebbende man en vader geweest is.
Wat het allemaal nog erger maakt is dat hij mij en ons gezinnetje verlaat, zonder één enkele emotie. De koude dode blik in zijn ogen is angstaanjagend.

Voor mij is het een uitgemaakte zaak. Hij wil vluchten van de depressie in zijn hoofd en aangezien dat niet gaat, vlucht hij van alles wat hem hieraan doet denken.  Hij weigert elke hulp. 1X per maand naar de psycholoog en medicatie is deze keer zeker uit den boze. Hij wil alle emoties, goed of slecht, ten volle ervaren, daar kickt hij op. 

Hij had al langer een appartementje dat hij huurde en waar hij grotendeels woont, maar op woensdagen en in het weekend kwam hij naar huis. Dan leek het alsof we terug een gezinnetje waren. Voor mij ging het de goeie kant uit, en donderdag opnieuw een bom. Hij heeft me nu wel lang genoeg aan het lijntje gehouden, moet nu eindelijk eens gaan beslissen, en vindt dat hij gewoon moet gaan. Ik begrijp er niets meer van. Een nieuwe depressie is het enige wat ik zie. Maar hij ontkent het, zet zijn masker op en gaat "lachend" door het leven.

Dus nog maar een greep uit het aanbod aan voorbeelden en situaties. Maar misschien herkent iemand zich hierin?

Komt dit allemaal door de depressie, of wil ik dat alleen zo zien en wil ik gewoon niet aanvaarden dat de liefde op is? Ik was er zo zeker van, maar op een gegeven moment begin je toch te twijfelen... Ik hou nog steeds van hem, ondanks alle pijn die hij mij al heeft aangedaan, en ik wil zo graag mijn gezin terug...

Groet
Tineke
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
18-05-2024, 08:52
Laatste bericht: Skims
  Mijn energie is op Started by 10675
2 Replies - 218 Views
08-03-2024, 10:42
Laatste bericht: Tazz
01-02-2024, 00:15
Laatste bericht: don't know
31-01-2024, 11:10
Laatste bericht: Nicje
21-12-2023, 19:36
Laatste bericht: Mabel
28-11-2023, 08:40
Laatste bericht: JoLa
24-06-2023, 14:55
Laatste bericht: Puppie
28-05-2023, 19:27
Laatste bericht: Edelsteentje
28-03-2023, 08:44
Laatste bericht: Suuz
15-01-2023, 23:34
Laatste bericht: SimbaGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)