Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Mijn vriend is depressief!?


#1

Goedemorgen,

Gisteren heb ik een aanvaarding gehad met mijn vriend , we hadden een ruzie over een bloempot die hij liet vallen. Ik was al chagrijnig maar hield het netjes voor me, maar dat plantje betekent gewoon veel voor me. Het is een hobby en hij zei geen sorry.

Ik liep even naar buiten om een frisse neus te halen en liep ongeveer een uurtje later weer binnen. We hadden dat zo afgesproken om elkaar even niet om ons heen te hebben  


Ik wilde graag met hem praten over wat er nou precies gebeurd was. Hin vind dat wij te veel ruzie hebben, ik heb gevraagd om het even uit te leggen. Maar in mijn opinie is dat juist geen ruzie maar gewoon iets wat ik gewoon wil bespreken. We hadden het afgelopen keer over seks, ik gaf aan dat ik de seks mis en dat ik dat best wel rot vind dat er het steeds minder hebben. Zonder enige stemverheffing was dat. Hij vind zulke dingen heel negatief en vat dat heel nauw op. Afijn. 

Hij was weer een gesloten boek, als ik niet door zou vragen kropt hij het op en dat is ook niet de bedoeling. Hij heeft ontzettend moeite om over zichzelf te praten, over wat hem dwars zit.

We waren ongeveer 2,5 uur verder en hij was echt gebroken, stil en verdrietig. Ik zei dat het helemaal niet erg is en het gewoon rustig uit kan leggen. Er kwam nog een half uurtje later eindelijk wat bij hem los: ik wil niet leven op deze manier en het leven is doelloos. Ik schrok me kapot!  Ik liet hem even zijn gang gaan en toen hij een beetje was afgekoeld hem ik hem een paar knuffels gegeven.

Hij is ongelukkig en dat heet hij heeft lang voor zich gehouden. Hij vertelde me dat hij wel gelukkig is met mij en het huis maar hij is eenzaam en hebt geen plezier meer in wat hij doet. Ik zei dat het wellicht beter is als hij naar de dokter moet gaan. Maar daar wilt hij over nadenken. Hij vind het niet nodig. Dus waarschijnlijk gaat hij niet.

Wat kan ik het beste doen? Ik zie hem steeds minder vrolijk.
Antwoord

#2

Hi Mimaaw

Als je vriend depressief is, dan kan dat vanzelf over gaan of niet of overgaan en later weer eens terugkomen. Veel mensen hebben zo een periode.
Onhandigheid kan er ook wel door komen en minder zin in sex. Hij vindt hulp niet nodig. Misschien Heeft hij vaker zo een periode gehad en ging dat vanzelf over. Dat kan. Praten is moeilijk voor hem. Maar hij zegt ook zo niet te willen leven. Dat zou juist weer aanleiding zijn om met de huisarts te praten.
Antwoord

#3

Hoi Mimaaw,

Ik herken dit heel sterk, dat gevoel van uitzichtloosheid. Bij mij kwamen dat soort periodes steeds vaker voor, tot het één lange periode werd. Ik ben te laat om hulp gaan vragen (mijn huwelijk is nu stuk). Je vriend moet echt overtuigd worden van de noodzaak om naar de huisarts te gaan, en vandaar doorverwezen worden naar een GGZ instantie. Ik snap dat hij dat moeilijk vind ('ik ben toch niet gek?' 'Mij mankeert niks, gaat wel weer over'), maar daar zal hij zich overheen moeten zetten. Zijn verhaal doen bij een psycholoog/therapeut kan echt helpen, al is het maar een uurtje in de week (wat het meestal ook is).

Groetjes en sterkte, Danny.
Antwoord

#4

Mijn vriend is sinds anderhalve maand depressief. Gelukkig heeft hij vrij snel hulp gezocht bij een huisarts die eerst alles heeft uitgezocht lichamelijk (urine en bloed onderzocht) en geestelijk ( vragenlijst ingevuld). Het kwam eruit dat hij depressief is en pas van de week krijgt mijn vriend een intake gesprek met psycholoog. De wachttijden zijn lang in Kop van Noord Holland. En tja sex heeft mijn vriend echt geen zin in. Wat mijn vriend wel heeft extreem moe tussen de middag een uur slapen om erna erop uit te gaan om zijn hoofd leeg te maken. Dit alle heb ik paar maanden terug niet zien aankomen. Verder trek ik niks uit hem waardoor hij van mij rust krijgt daar verlangd erg naar. Sterkte met jouw vriend.
Antwoord

#5

Ik woon ook in de kop. Stuur een pbtje als je wil praten
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Kossie :   • Mimaaw
Antwoord

#6

Je kunt ook bij spoor1 (ongelukkige naam, ik weet het) terecht, daar loop ik ook. Wachttijden zijn aanzienlijk korter.
http://www.spoor1.info/
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Danny :   • Mimaaw
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
23-05-2020, 12:11
Laatste bericht: Liefde+Hoop
10-05-2020, 09:54
Laatste bericht: Mabel
  Mijn probleem Started by Scoobeke
6 Replies - 203 Views
30-04-2020, 14:20
Laatste bericht: ChibiChiii
  Mijn verhaal Started by Kersenbloesempje
11 Replies - 494 Views
29-03-2020, 16:26
Laatste bericht: Soep-Truck
  Weer mijn hart luchten Started by Inge2019
24 Replies - 934 Views
28-01-2020, 12:06
Laatste bericht: Run
  Even mijn hart luchten Started by NO93
16 Replies - 791 Views
25-01-2020, 15:33
Laatste bericht: Shalin
  Mijn verhaal Started by Inge2019
23 Replies - 1,484 Views
01-01-2020, 12:29
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Mijn verhaal Started by Pjotr
4 Replies - 613 Views
29-12-2019, 17:51
Laatste bericht: Run
  Chaos in mijn hoofd Started by Loewiese
4 Replies - 342 Views
14-12-2019, 11:18
Laatste bericht: Inge2019
  Mijn schimmenbestaan Started by Msuperp
3 Replies - 223 Views
26-11-2019, 12:06
Laatste bericht: Ncapril85Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)