Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Ik weet niet wat ik kan doen


#1

Hoi allemaal.

Zojuist heb ik me op dit forum aangemeld, omdat ik gewoon even niet meer weet wat ik moet doen.

Ik heb al lange tijd last van een depressie en het wordt sinds vorig jaar steeds erger.. Ik heb elke dag vreselijke huilbuien en voel me ontzettend ongelukkig. Ik heb nergens zin in, nergens kracht meer voor. Het voelt alsof ik gewoon helemaal op ben. Ik denk elke dag dat mijn leven geen nut meer heeft en dat het beter maar kan stoppen...

Ik ben sinds december wekelijks bij een psycholoog geweest, zonder resultaat. Een paar weken geleden ben ik terug naar mijn huisarts gegaan en heb ik een verwijzing gekregen voor Specialistische GGZ; ik zou graag naar een psychiater willen voor hulp door middel van medicijnen. Ik heb nu alleen het gevoel dat ik niet verder kom. In mijn omgeving zijn geen beschikbare psychiaters en de psychiaters verder weg hebben zulke lange wachttijden... Nou heb ik me aangemeld bij GGZinGeest, maar ook nog niks van gehoord. Mijn vriend heeft ze gebeld maar hij is geen contactpersoon dus ze willen dat ik zelf bel, maar ik heb er geen kracht meer voor. Al het rondbellen, dingen uitzoeken, 200 keer naar de huisarts en zo ontzettend lang wachten... Ik kan het gewoon niet meer. 

Is er iets wat ik kan doen om te zorgen dat ik de hulp krijg die ik nodig heb?
Antwoord

#2

Hoi Sorbito!

Welkom op het forum.

Die huilbuien zijn echt irritant he? Meestal voel je je daarna alles behalve beter, dat is dan toch mijn ervaring.
Ik herken je gevoel, het op zijn en geen kracht hebben. Het is ook ongelofelijk zwaar allemaal.
Is er voor deze depressieve episode een bepaalde aanleiding geweest eigenlijk? En hoe merk je dat het steeds erger wordt?

Zonde dat je bij de psycholoog niet echt verder kwam, en dan is het altijd balen met die wachtlijsten tegenwoordig. Helemaal in jouw positie zo Sad 
Aangezien ik zelf al heel lang niet meer in Nederland woon, zou ik niet durven zeggen wat je nog meer kan doen om de juiste hulp te krijgen, maar geef het in ieder geval niet op!
Bereid je van tevoren een beetje voor op zo'n telefoongesprek, als het mogelijk is met je vriend naast je voor toch een beetje fysieke/morele steun? Ik vind zelf telefoneren ook echt een dingetje, dus ik snap je helemaal dat je dat ook niet ziet zitten.

Zijn er dingen waar je afleiding mee kan vinden? Bepaalde hobbies of iets? Werk of studeer je nog? En vooral sporten! Het klinkt cliché, maar je moet blijven bewegen. Lekker een stuk lopen in de buitenluch, of wat fietsen. Het zijn soms de kleine dingen die het doen Smile 

Heel veel sterkte en ik hoop dat ze nu snel wat laten horen!!

Groetjes,
Sanna
Antwoord

#3

Nou je hebt tenminste al een hele lieve vriend. vraag of hij met jou wilt bellen. spreek een tijd af en dan gaan. als het gebeurd is heb je hopelijk iets meer uitsluitsel/mindr onzekerheid.

een ander optie is om gewoon naar de huisarts te gaan. zij mogen ook antidepresiva voorschrijven.
maar medicatie zijn ook geen wondermiddel. ze kunnen helpen maar je moet zelf ook hard aan de slag


om thuis ergens aan te beginnen
voor het nergens geen zin in hebben. ik weet niet hoe je leven er op dit moment uitziet maar schrijf eens een tijdje op wat je wel allemaal hebt gedaan. vroeg je bed uit. tanden gepoetst. naar de winkel geweest. kleine dingen die vaak toch wel moeilijk zijn.
schrijf het op. neem de dag door met je vriend en als iets niet goed ging ga je het de volgende dag wel proberen. (afspraak maken met vriend dat ie er op let.

ga lekker sporten of buiten lopen het is nu zo lekker weer. frisse lucht help vaak alleen al. zorg wel voor een beetje afleiding (muziek/vriend/etc) anders gaan je gedachten ook maar de verkeerde kant op.

Ik hoor graag hoe het gegaan is. als je nog meer vragen hebt mag je altijd een berichtje sturen.
veel succes
Antwoord

#4

Hallo Sorbito,

Welkom hier, dit is in ieder geval een goeie stap. Gedeelde smart is halve smart en wie weet steek je er nog wat van op.

De wachtlijsten in de zorg zijn een drama en zeker als je zoals jij om hulp zit te springen. Bij haast, en dat lijkt me bij jou aanwezig, zou ik - het is al eerder gezegd - medicatie vragen bij de huisarts. En denk erom; klant is koning. Jij bent de baas, dus laat je niet afschepen. 

Wat je zelf direct kan doen, is bewust met energie omgaan. Spaar het bewust op, beetje bij beetje en als je genoeg hebt gespaard, gooi het er dan met kracht uit in iets dat nodig of leuk is. Bewegen in de buitenlucht is een goed idee omdat dat ook weer energie oplevert.
Probeer het eens.

Voor nu; sterkte,
Ray
Antwoord

#5

Hai sorbito het is heel moeilijk de juiste behandeling te krijgen want psychiaters praten wat ik onzin vind want wat hun zeggen kon je zelf ook wel verzinnen of opkomen kost je niks dan.Ik vind de psychiaters allemaal slecht ze praten slap maar helpen niet.Je kan kijken welke dingen het iets verlichten minder werken,dingen wat je rustig maakt hulp bij andere instanties zoeken die jouw wegwijs kunnen maken veel sterkte.Je moet echt iemand hebben die jouw ziekte begrijpt en dingen probeerd op te lossen heb je zo iemand?Is er iets waar je nu erg mee zit?
Antwoord

#6

Hoi Dame, 

Ik wil even op je reageren, want ik vind het niet terecht wat je nu zegt. Tevens is een psychiater een medische opleiding, dus logisch dat die niet kunnen wat een bepaalde therapeut kan. Persoonlijk vind ik dit forum iets waar je je ei kwijt kunt, maar niet om een bepaalde groep zwart te maken omdat je er misschien een bepaalde ervaring mee hebt gehad (dat zie ik vaker in je verhalen terug). Iedereen natuurlijk zijn eigen mening, maar ik vind dat je hier een grens over gaat.

Groetjes Sanne
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Sanne :   • Rob1982
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Het wordt niet beter Started by Mango-ijs
5 Replies - 552 Views
20-11-2023, 10:14
Laatste bericht: Jarno
  Ik weet het niet meer Started by Gewoon_Ik
6 Replies - 344 Views
10-11-2023, 23:55
Laatste bericht: Mabel
30-08-2023, 19:13
Laatste bericht: Sander45
  Het stopt niet Started by Kannietmeer
5 Replies - 554 Views
15-06-2023, 19:39
Laatste bericht: Mabel
  Weet me geen raad meer Started by Kenzo
6 Replies - 651 Views
13-04-2023, 11:43
Laatste bericht: Kenzo
  Medicatie? Of zelf doen Started by Liefde+Hoop
8 Replies - 1,073 Views
27-03-2023, 17:49
Laatste bericht: Joy
  kan het niet meer Started by cyranno
14 Replies - 1,422 Views
20-03-2023, 18:32
Laatste bericht: Joy
18-03-2023, 19:29
Laatste bericht: Mabel
  wat te doen?? Started by cyranno
13 Replies - 1,494 Views
05-02-2023, 14:26
Laatste bericht: cyranno
15-11-2022, 14:25
Laatste bericht: Liefde+HoopGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)