Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Ik heb jullie advies nodig!


#1

Hi,

In het kort mijn geschiedenis: ik heb de afgelopen 8 jaar een zware tijd gehad. Door mijn ouders hun vechtscheiding, alcoholgebruik, bedreigingen, jeugdzorg, psychologen en noem maar op. Sinds 2/3 maanden ga ik weer naar een psycholoog en krijg ik ook antidepressiva. 
Ik voelde al snel dat het werkte en ik wilde wat nieuws proberen in mijn leven. 

Daarom ben ik 4,5 week alleen op reis gegaan door Spanje en Portugal. Ik deed mee aan verschillende vrijwilligersprojecten en heb veel lieve mensen leren kennen van over de hele wereld, die ik ook echt als mijn vrienden beschouw. 
Ik voelde mij bij hen een ander persoon. Deze mensen waarderen wat ik doe, mijn mening en laten blijken dat zij mij mogen. 
Na zo'n lange tijd zijn weggeweest en zoveel leuke mensen te hebben ontmoet en mooie dingen hebben meegemaakt, was ik ook wel weer blij dat ik naar huis ging.

Maar na nog geen week startte het drama alweer. Dat komt door verschillende dingen:

1) Mijn vrienden hebben mij op best wel zware momenten in mijn leven meegemaakt. Ik vergreep me dan vaak naar alcohol en was buiten mijzelf om. Vroeger had ik dit gemakkelijk elk weekend. Nu, heb ik het veel minder. (1x in de 3 maanden ongeveer). 
2) Ik weet dat ik niet mag drinken met de medicijnen, maar ik wil ook niet dat mensen vragen gaan stellen, dus probeer ik het te combineren. Ik merk dat ik geïrriteerder en agressiever wordt als ik de medicijnen gebruik. Als mensen in mijn ogen dan iets verkeerd doen, dan krijg je van mij meteen de wind van voren en er is geen genade.
3) Doordat mijn vriendinnen al veel met mij hebben meegemaakt, worden er dan ook vaak oude verhalen erbij gepakt. Verhalen waar ik niet trots op ben en ik geef aan dat ik de zogenaamde grapjes niet waardeer. Zij lachen het dan weer weg en zeggen dat ik het niet zo serieus moet nemen.
4) Dit weekend ben ik uit mijn plaat gegaan. De hele avond was perfect, totdat we na het uitgaan wat gingen eten bij de mac donalds. Er waren daar een paar jongens die bij ons kwamen zitten en zogenaamd grappig wilde zijn. Ik was moe en geïrriteerd en kon het niet hebben en vroeg eerst subtiel of ze weg konden gaan. Mijn vriendinnen vonden het echter geen probleem en zeiden tegen hen dat ze mochten blijven zitten. Waarop de jongens vroegen wat mijn probleem was en waarom ik zo moeilijk deed. Ik kon het niet hebben en de discussie barstte los. Waarop mijn vriendinnen het een prachtig mooie theatershop aanschouwden. Later toen we terug liepen en het gelach over was en mijn frustratie wat was gezakt, begonnen ze mij aan te vallen. Ik moet leren normaal te doen en ik had een paar klappen kunnen krijgen, als ik de verkeerde ooit tegen zou komen. Ik zei dat het mijn zaak was en zij dan ook niet zo hadden moeten lachen. Daar waren zij het niet mee eens en ik was er klaar mee. Ik besloot om even alleen te zijn. Een halfuur later kwam ik aan bij mijn vriendin haar huis en pakte mijn spullen, waarop een discussie volgde en een hoop gescheld. Ik besloot om niet meer te blijven slapen, maar er reden geen treinen op dat moment. Dus ik viel in slaap op het dakterras. Die volgende ochtend heb ik mijn oprechte excuses aangeboden en ze accepteerde het. We zouden met z'n allen naar de spar lopen om eten te halen om te picknicken in het park, maar daarna hoorde ik dat ik niet mee mocht, want ze moeten toch ergens een streep trekken en wilden niet over zich heen laten lopen. 
Ik voelde me verraden en vernederd en ben naar huis gegaan. Ik heb het een dag laten rusten en vond de vriendschap belangrijker dan mijn trots en ik dacht: ik neem wel alle schuld op me. Ik had een berichtje gestuurd dat het me nogmaals speet en vroeg hoe ik het goed kon maken. Het antwoord was dat ze voorlopig allemaal geen contact met me wilden.

Het ergste is nog dat zij ook vaak genoeg over mijn grenzen heen zijn gegaan en als ik een streep probeerde te trekken of een poging deed om hulp dat, dat vaak genoeg ook werd genegeerd. Voor nu laat ik het rusten. Echter, wij hebben een grote vriendengroep en ik zie nog wel gebeuren dat ik wel wordt uitgenodigd voor verjaardagen etc. om de schijn maar op te houden en daar zit ik niet op te wachten.

Ik kan er niet meer tegen dat het altijd 4 tegen 1 is en dat ze alleen maar zeggen dat ik veel verkeerd aanpak. 
Ik weet echt wel dat ik aan veel nog moet werken en dat ik er nog lang niet ben. Maar je kan nou eenmaal geen problemen van bijna 8 jaar oplossen in 2/3 maanden tijd. 

Ik weet niet wat ik met dit soort vriendinnen moet. Ik ken ze al 5 jaar en ze weten alles van mij en toch begrijpen ze mij vaak niet of denken anders over het leven na. Ik ben een erg direct persoon en als ik de waarheid moet vertellen en je tegelijkertijd kwets, so be it. Ik ga niet tegen mensen liegen om wie ik geef. Zij doen het precies andersom, in het gezicht hemelen ze elkaar op... achter hun ruggen om maken ze elkaar belachelijk en ik vond het bespottelijk dat deze 4 mensen tegenover mij, mij vertelde dat ik weg moest gaan, terwijl zij elkaar achter hun ruggen om ook zwart maken. 

Ik kan niet meer tegen dat fake it until you make it, maar het zijn toch mensen die ik vertrouw. Ik zou graag willen dat ze mij meer begrepen. 

Heeft er iemand advies , graag zo eerlijk mogelijk ?! Ik heb mijn excuses aan hen aangeboden en gevraagd hoe ik het kan oplossen, maar niets is goed. Soms denk ik dat ik echt niet deug en betrek ik alles op mezelf, waardoor ik langzaam weer eindig bij stap 1 terwijl ik nu wel echt wel al een paar stappen verder ben dankzij de medicijnen, de psychiater en de psycholoog.

Aan de andere kant begin ik aan een nieuw leven in een studentenstad en zouden zij toch wat meer op de achtergrond verdwijnen.

Hopelijk kan iemand mij helpen.
Antwoord

#2

Hoi FV, welkom op het forum!  Nogal oppervlakkige vriendinnen lijkt me zo, of zie ik dat verkeerd? Het lijkt alsof ze niet op de hoogte zijn hoe jij je voelt, terwijl je zegt dat ze jou in de zwaarste tijd hebben mee gemaakt. Dan zouden ze toch begrip moeten hebben? En anders zou een duidelijk gesprek misschien goed zijn.
Het enige advies dat ik zou geven: stop met drinken. Als je dat kunt. Dan heb je misschien al heel veel problemen minder. Er zijn genoeg medicijnen waarbij je niet mag drinken, dus als er vragen worden gesteld kun je gewoon zeggen dat je medicijnen gebruikt waarbij je niet mag drinken.
Antwoord

#3

(07-08-2018, 15:58)Positiva schreef: Hoi FV, welkom op het forum!  Nogal oppervlakkige vriendinnen lijkt me zo, of zie ik dat verkeerd? Het lijkt alsof ze niet op de hoogte zijn hoe jij je voelt, terwijl je zegt dat ze jou in de zwaarste tijd hebben mee gemaakt. Dan zouden ze toch begrip moeten hebben? En anders zou een duidelijk gesprek misschien goed zijn.
Het enige advies dat ik zou geven: stop met drinken. Als je dat kunt. Dan heb je misschien al heel veel problemen minder. Er zijn genoeg medicijnen waarbij je niet mag drinken, dus als er vragen worden gesteld kun je gewoon zeggen dat je medicijnen gebruikt waarbij je niet mag drinken.

Dankjewel voor je advies en ik heb geprobeerd om niet te drinken en het is niet dat ik een alcoholist ben, maar ik vind het lastig om het helemaal te laten staan. Vooral als al je andere vrienden om je heen wel wat wegdrinken die avond.
Ik weet dus niet meer of het oppervlakkige vriendinnen zijn en een goed gesprek lijkt me lastig. Omdat we dat vaker hebben gehad, maar ook omdat ze voorlopig dus geen contact met me willen en ik ga mezelf niet opdringen. 

Wat zou jij doen in mijn situatie?
Antwoord

#4

Opdringen is natuurlijk nooit verstandig. Volg je ook therapie? Of alleen medicijnen? Er zijn twee mogelijkheden: je laat het contact van hen afhangen en gaat je helemaal richten op je herstel. Uiteindelijk snijdt het mes dan misschien wel aan twee kanten, want als jij sterker in je schoenen staat, heb je waarschijnlijk geen behoefte meer aan die vriendinnen.. En nog waarschijnlijker is dat ze dan vanzelf weer op je af komen. Als ik je verhaal lees, lijk je me een prettig persoon in de omgang. Dus de tweede mogelijkheid is dat je contact opneemt met een paar "oude kennissen" ofzo waarvan je denkt: daar zou wel een leuk contact uit kunnen ontstaan. Of meld je aan bij een sport/kaart/schilder/brei club en ontmoet nieuwe mensen. Misschien ben je jouw oude vriendinnen ontgroeid vanwege wat je hebt meegemaakt.
Antwoord

#5

(07-08-2018, 19:59)Positiva schreef: Opdringen is natuurlijk nooit verstandig. Volg je ook therapie? Of alleen medicijnen? Er zijn twee mogelijkheden: je laat het contact van hen afhangen en gaat je helemaal richten op je herstel. Uiteindelijk snijdt het mes dan misschien wel aan twee kanten, want als jij sterker in je schoenen staat, heb je waarschijnlijk geen behoefte meer aan die vriendinnen.. En nog waarschijnlijker is dat ze dan vanzelf weer op je af komen. Als ik je verhaal lees, lijk je me een prettig persoon in de omgang. Dus de tweede mogelijkheid is dat je contact opneemt met een paar "oude kennissen" ofzo waarvan je denkt: daar zou wel een leuk contact uit kunnen ontstaan. Of meld je aan bij een sport/kaart/schilder/brei club en ontmoet nieuwe mensen. Misschien ben je jouw oude vriendinnen ontgroeid vanwege wat je hebt meegemaakt.

Ik volg ook therapie, maar omdat ik zo lang op vakantie was en mijn psycholoog ook op vakantie ging, heb ik 2 maanden geen therapie gehad. Ik ga mij helemaal richten op mijn herstel. Toch doet het pijn als je hen van alles samen ziet doen via social media of als ik verhalen via via hoor. Ik heb buiten die groep om ook andere mensen met wie ik een erg goeie band heb. Het is alleen zo dat deze mensen mij heel erg aan mijn hart liggen. Ik ben een gevoelens mens en rationaliteit staat voor mij erg laag. Daarom slik ik ook heel veel van ze, want vriendschap is voor mij erg belangrijk.
Als ik aan mijn opleiding begin, ben ik ook van plan om mij bij een vereniging aan te melden en actief te zijn bij een commissie. Op die manier leer ik meer mensen kennen. Mijn psycholoog zei hetzelfde inderdaad. Mijn vrienden hebben mij in een groot deel van mijn leven geholpen, maar misschien ben ik ze inderdaad ontgroeid. Dankjewel in ieder geval voor je steun en advies!
Antwoord

#6

haaii,

Ik weet precies wat je bedoeld met je alcohol gebruik. Ik heb het zelf ook namelijk. Door drank vergeet ik altijd even alles om mij heen, hier kwam ik pas achter nadat ik mee wilde doen.. Over je "vriendinnen" ik vind het niet kunnen hoe ze tegen je doen. Je kan niet zomaar iemand eruit gooien als het beter uitkomt of weet ik veel wat dat doe je niet! Zulke mensen kunnen mij altijd zo boos maken!! Ik snap dat je ze lang kent en dat je ze niet kwijt wilt, dat probleem heb ik namelijk ook. Wat ik heb gedaan en wat heel soft klinkt i know, maar vertel ze gewoon waar je mee zit als ze echt zulke goeie vriendinnen zijn zullen ze het echt wel begrijpen! Het is even slikken en misschien voel je je even een aansteller, maar kijk vanaf een grotere schaal, ze kunnen rekening met je houden over bepaalde dingen en misschien wel met je meedenken. Je kan daarvoor ook aangeven van ja ik wil niet dat jullie mij anders behandelen ofzo.. En voorlopig geen contact hoe oud zijn ze 10? Als volwassen mensen moet je gewoon rond de tafel kunnen zitten en je woordje doen, vooral over zoiets belangrijks. Als ze dit niet willen zijn het gewoon geen goeie vriendinnen, want eerlijk is eerlijk als ik ruzie zou hebben met mijn vriendinnen heb je meestal alles ervoor over om het goed te maken of het op te lossen. En je moet maar zo denken je bent anders veel te goed voor hun, want als zij zich als 10 jarige blijven gedragen wie maakt hier dan de fout? Je hebt wat meegemaakt ja, je emoties zijn misschien net anders ja, maar who caress gurlll !! Je bent toch wie je bent en ze moeten dat respecteren!!

veel liefs en sterkte Lara xx
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Depriegurll :   • Finallyvictory
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Advies vragen! Started by Kenzo
5 Replies - 428 Views
12-08-2023, 17:03
Laatste bericht: Kenzo
29-01-2023, 21:02
Laatste bericht: staterium
  Advies Started by Wupkus
1 Replies - 545 Views
31-05-2022, 20:52
Laatste bericht: J@n
  Heb beetje moed nodig Started by Pieptje
9 Replies - 1,960 Views
20-09-2020, 17:38
Laatste bericht: Giant870
  Bemoediging nodig Started by Liefde+Hoop
9 Replies - 2,389 Views
15-06-2020, 17:56
Laatste bericht: Mabel
29-11-2019, 10:31
Laatste bericht: Run
01-11-2018, 19:11
Laatste bericht: RHE
  Vraag aan jullie Started by Paul
0 Replies - 1,171 Views
29-07-2018, 21:16
Laatste bericht: Paul
  Dringend tips nodig!!!! Started by anoniem111
5 Replies - 2,881 Views
20-02-2018, 16:58
Laatste bericht: anoniem111
02-02-2018, 02:11
Laatste bericht: janine86Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)