Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Depressief


#1

Hallo, 

Weet niet waar te beginnen maar ga het toch proberen, 

Heb last van depressies die telkens terugkeren, mijn eerste depressie kreeg ik rond men 18de verjaardag toen ik in een "gat" viel na het gedaan was geraakt met men eerste liefde, voelde mij toen alleen.. Verlaten.. Had niemand meer.. De depressies volgden zich daarna verder op, telkens na een tegenval. (vriendin kwijt, werk enz) weet dat de "depressies" telkens erger worden, voel me dan een slecht mens, angstig, alles spookt door men hoofd. Alsof alles wat gebeurd enz enkel mijn fout is, ook naar men kinderen en vriendin toe, gevoel dat ik iedereen te kort doe. Loop nu ook heel moe, liefste zou ik ganse dagen liggen.. Rusten enkel rust.. En aan de andere kant weet ik dat het zo niet verder kan.. Aan de ene kant wil ik leven en er zijn voor men vriendin en kindjes en aan de andere kant wil ik er gewoon niet meer zijn. Gewoon dood. Rust. 

Kan en wil eigenlijk er ook met niemand in men omgeving er over praten. Blok mezelf zo af al heel mijn leven.
Antwoord

#2

Welkom op het forum, anonieme man. Je maakt het jezelf erg moeilijk als je er niet over wil praten. Als je er niet over praat zal er ook geen hulp aangeboden/gezocht worden. Bovendien voelt de omgeving zich dan erg buitengesloten, omdat ze niet begrijpen wat er met jou gebeurt. Heb je al eens een gesprekje met de huisarts gehad?
Antwoord

#3

Morgen heb ik een afspraak bij de huisarts, ik maak het me idd moeilijk en voor anderen ook dat begrijp ik. Voel me nu zo gelijk in een overlevingsmodus. Zit echt diep.
Antwoord

#4

Dat is alvast een goede stap. Als je het moeilijk vindt om het tegen de huisarts te vertellen, zet dan wat puntjes op papier. Zodat je niets vergeet en de arts wel de ernst van de situatie goed in kan schatten. Dan krijg je eerder de juiste hulp (wat vanwege de wachtlijsten sowieso wel lang kan duren..). Succes! En laat je even weten hoe het gegaan is?
Antwoord

#5

Bedank voor de tip. Denk ook vaak aan zelfddoding de laatste dagen, en methoden hoe dit te doen. zak maar dieper en dieper.. Weet soms niet wat beter is.. Blijven en en de draad terug oppikken of gewoon weg zijn.. Mss de kortste pijn voor mij en iedereen. Heb nu wat lysanxia genomen voel me wat rustiger maar tegerlijk verdoofd
Antwoord

#6

Zelfdoding is voor de mensen om je heen moeilijk te verteren. Kijk eerst maar eens wat de huisarts morgen zegt. Maar geef ook aan dat je die gedachten hebt.
Antwoord

#7

Dag anoniememan, ik herken mezelf in wat je schrijft. Ik zit zelf al meer dan een jaar in een zware depressie. Ik wil ook rust, ik wil er ook niet meer zijn. De eenzaamheid die ik ervaar is gewoon verwoestend. Het sloopt mij. Ik ben in therapie en ga naar een psychiater maar dat voelt allemaal aan als doekjes tegen het bloeden. Het lucht soms even op, maar wezenlijk verandert er niks aan mijn gevoel. Dat uurtje is zo weinig als je er daarna weer dagen/weken alleen mee rondloopt. Zelfs al contact opgenomen met de zelfmoordlijn maar ook dat 'lost' niks op. Een luisterend oor eventjes en daarna sta je er weer alleen voor. 
Ben al 2x met antidepressivum gestart maar telkens weer gestopt omdat dat geen oplossing bood. Ik heb veel weerstand tegen medicatie. Ik voel me nu zo ellendig en met mijn rug tegen de muur staan dat ik niet anders ga kunnen dan weer medicatie op te starten. De zelfmoordgedachten zijn weer heel sterk aanwezig. Ik zie niet meer hoe het kan veranderen.
Antwoord

#8
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-11-2017, 16:25 door Bert.)

Hallo Skanul,

Fijn weer wat van je horen. Al zijn jouw omstandigheden beroerd.

Groetjes,  Bert

Hallo anoniememan,

Ook van mij een hartelijk welkom op dit forum.

Ik heb zelf verschillende depressies meegemaakt maar ben vandaag stabiel.

Hoe was het bij de huisarts vandaag? Hoe is je gevoel hierover?

Hoor het graag.

Groetjes,  Bert
Antwoord

#9

Skanul, dat gevoel heb ik ook, telkens ik bv naar de dokter of psychiater (al weer lang geleden) gaat het praten vooral moeizaam, Ben ook telkens bang/angstig om naar de dokter te gaan of psychiater maar daarna lucht het wel op! Op dit moment denk ik nu niet meer aan zelfmoord. Hoop dat die gedachten van je snel verdwijnen skanul. Weet hoe het voelt. 


Bert,  heb verteld hoe ik me voelde aan de huisarts en dat luchte wel op. Ook over men zelfmoordgedachten. Ze heeft mirtazapine 15mg meegegeven om beter de slaap te vatten snachts. Verder neem ik nog escitalopram 20mg.


Ben blij hier met het forum. Herken mezelf veel in sommige topics.. Gevoel aleen al dat ik niet aleen ben.
Antwoord

#10

Hallo anoniememan,


Das wel toevallig ik gebruik ook Sertraline 7,5 mg voor het slapen gaan. Werkt bij mij uitstekend.
In het begin was ik wel duf 's morgens.

Bij mij is die somberheid al in mijn jeugd begonnen. Op de lagere school had ik al het gevoel dat ik anders was, er niet bij hoorde.
Mijn jeugd heeft nogal wat gevolgen gehad voor de ontwikkeling van mijn persoonlijkheid. Als volwassen man voelde ik me altijd onzeker, wat bangig voor mensen, vond het ook erg belangrijk wat ze van mij vonden. Wat somber en een beetje in mijzelf gekeerd.
Kortom ik heb mijzelf lange tijd klem gezet. Dit heeft bij mij geleid tot het gaan ontwikkelen van depressies en burn-out.
En om de cirkel rond te maken ben ik veel te veel gaan drinken om al die shit niet te hoeven voelen.
Ruim 2 1/2 jaar geleden ben ik met hulp mijzelf op alle terreinen grondig gaan aanpakken.

Zie jij een zekere lijn als je stil staat bij de redenen voor jouw depressies?


Groetjes, Bert
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
28-04-2023, 09:59
Laatste bericht: Jarno
  Depressief na burn-out Started by staterium
5 Replies - 967 Views
08-10-2022, 20:46
Laatste bericht: Mabel
  Depressief Started by Matt
2 Replies - 680 Views
02-10-2022, 19:07
Laatste bericht: Matt
26-09-2022, 17:22
Laatste bericht: Jupiter
24-09-2022, 23:51
Laatste bericht: Touchy
  Manisch depressief Started by Schildpadje
4 Replies - 886 Views
07-06-2022, 21:23
Laatste bericht: Mabel
05-04-2022, 14:40
Laatste bericht: calamityjane
  Al jaren depressief Started by Martijn
5 Replies - 1,434 Views
07-07-2021, 20:55
Laatste bericht: Mabel
  Zwaar depressief Started by Pascalle
17 Replies - 5,132 Views
20-03-2020, 20:11
Laatste bericht: J@n
  Depressief Started by Jan123
4 Replies - 1,706 Views
12-08-2019, 18:31
Laatste bericht: Jan123Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)