Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Mijn verhaal even kwijt


#1

Dinsdagavond bij mijn vriend thuis geweest. Ik voel me op mijn best als ik met hem samen ben. Ik kijk dus ook enorm uit naar het samenwonen. Al zal dat natuurlijk toch wel anders zijn, maar een eigen plek zal me vast goed doen. Meer rust.

Gisterenavond na het werken kwam ik dus weer thuis. En thuis voelt voor mij niet meer als thuis. En dat merk ik dan ook gelijk aan mijn stemming. Ik had na het eten meteen nergens meer zin in. Ik voelde me lusteloos, moe, eenzaam. Ik had me nog zo voorgesteld om te gaan sporten, maar zelfs daar had ik de energie niet voor, ik zag het nut er niet meer van in. Terwijl je van sporten juist weer wat energie krijgt. Ik merkte dat ik mijn hoofd gewoon nergens meer naar stond. Het enige waar ik dan nog zin in heb is slapen.. want dan hoef je even nergens meer aan te denken. 

Laatste tijd zeg ik dat ook steeds vaker, oh wat zou ik nu lekker willen slapen. Mijn vriend probeert me dan weer aan te sporen om wat te gaan doen en actief bezig te blijven. En dat waardeer ik wel, maar soms lukt me dat totaal niet. En dan vind ik het opeens weer ontzettend irritant. Je ziet dan ook de verbaasdheid op zijn gezicht, hij begrijpt echt niet wat er in mijn hoofd kan omgaan. Hij kan zich dat totaal niet voorstellen. En dat is natuurlijk maar goed ook, maar dat maakt het soms wel lastig met praten omdat je niet begrepen wordt. 

Gisteren een verhaal gelezen over depressie en wat het inhoud.. Ik wilde het eigenlijk doorsturen naar mijn vriend. Daar stond het zo uitgelegd zoals ik me precies voel. Ik dacht, hij moet dit lezen.. zo voel ik me op dit moment. Maar ik durfde het niet. Ik ga in de vakantie eerst naar de dokter. 

Zo had ik laatst super goed geslapen in het weekend, heerlijk bij kunnen slapen en dus voldoende energie. Zondagavond lagen we een tijdje op bed over allerlei dingen aan het praten zoals altijd. Op een gegeven moment zei ik dat ik wilde slapen. Waarop ik de vraag kreeg.. ben je moe? Maar toen ik er over nadacht kon ik eigenlijk geen ja zeggen op die vraag. Ik had genoeg geslapen dat weekend, echt moe was ik niet, maar m'n lijf leek vermoeid en was toe aan slaap. Dat kwam even goed bij me binnen. 

Ik heb me laatst er in proberen te verdiepen waar de vermoeidheid anders vandaan kan komen. Zo kwam ik onder andere bij trage schildklier terecht, maar ook vitamine B12 te kort. En vooral dat laatste.. die klachten komen ook enorm overeen met hoe ik me voel. Maar om hier zekerheid van te hebben moet ik toch echt langs de dokter. Niet zelf wat tabletjes proberen of iets dergelijks, maar gewoon naar de dokter.  Er is wat mis, maar zolang ik niet naar de dokter ga weet ik ook niet wat het is, en wat ik het beste kan doen om mezelf weer goed te voelen en die depressieve gevoelens aan de kant te kunnen schuiven en met beter te kunnen concentreren op m'n werk.

Ondanks dat ik vannacht lekker geslapen heb, heb ik enorme hoofdpijn en een zwaar hoofd. Dit wordt een zware lange dag.
Morgen een uurtje minder lang werken vanwege de kerstviering op het werk. En dan hebben we lekker vakantie. Ik hoop dat ik meer duidelijkheid krijg bij de dokter en dat ik na de vakantie weer opgeladen ben om er weer tegenaan te gaan.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  ff kwijt Started by don't know
19 Replies - 1,358 Views
10-04-2024, 08:18
Laatste bericht: Joy
02-08-2023, 10:19
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Mijn hart luchten Started by Kenzo
2 Replies - 509 Views
29-06-2023, 09:40
Laatste bericht: Kenzo
28-06-2023, 00:32
Laatste bericht: Edelsteentje
27-06-2023, 15:33
Laatste bericht: Mabel
  mijn hart luchten Started by henkkaas
1 Replies - 462 Views
24-02-2023, 15:41
Laatste bericht: Jozef
  Mijn verhaal Started by Edelsteentje
2 Replies - 479 Views
22-02-2023, 16:23
Laatste bericht: Edelsteentje
  Hoe het gaat/verhaal Started by Eline
55 Replies - 9,755 Views
03-12-2021, 23:31
Laatste bericht: Eline
  Mijn keuze... Started by Joy
11 Replies - 2,372 Views
01-11-2021, 17:08
Laatste bericht: Feline
  Moest wat kwijt Started by MickeyMouse
2 Replies - 848 Views
12-10-2021, 19:37
Laatste bericht: MickeyMouseGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)