Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Eenzaamheid in oost Afrika


#1

Hoi Allemaal, 

Ik zit in oost Afrika voor een studie gerelateerde opdracht, bijna 3 weken nu. De eerste weken vielen me enorm mee. Ik had verwacht paniekaanvallen en somberheid te voelen door al die nieuwe dingen om me heen, maar het deed juist goed. 2 weken terug 1x een paniek aanval gehad toen ik me totaal niet op mijn gemak voelde, maar die was na 5 minuten alweer weg.
Vandaag is de eerste dag dat het me enorm tegen zit. Ik voel me opgesloten. De organisatie waar ik werk zit in een klein dorpje met een hechte community. Wij (ik mijn nederlandse studiegenoot) zijn hier de buitenstaanders en zo worden we ook echt behandeld. Ik irriteer me aan hun houding, aan hun vraag om ons totaal aan hun aan te passen. Ik ben hier om iets bij te dragen, niet om een bewoner van dit dorp te worden. Die studiegenoot van me lijkt het wel best te vinden. Nu hij zich kan aanpassen aan zijn omgeving begint hij in zijn element te komen. Ik voel me des te eenzamer. Ik sluit niet aan bij de mensen hier, maar de cultuur maakt dat ze je dwingen om het wel te doen. Mn studiegenoot heb ik niks aan. Ik heb hem op de dag dat we aankwamen verteld dat ik mogelijk met PTSS zit en soms wat meer rust nodig heb. Het lijkt niet op hem over te komen. Hij zit helemaal in zijn eigen wereld. Kerel kan niet eens even een kort gesprek voeren, maar zodra het met een local is staat hij zo een uur lang onafgebroken rare vragen te stellen. Ik irriteerde me daar ook zo mateloos aan. Alleen maar vragen, geen gesprek helemaal niks geen inhoud. 
Er is hier ook geen privacy om je even terug te trekken en alles gaat zo langzaam en omslachtig. Mensen blijven maar tegen je praten ook als je hoofd helemaal vol zit. Soms probeer ik er even tussenuit te gaan door alleen naar de stad te reizen. Als ik daar alleen loop kom ik helemaal tot rust, maar dat is me tot zover maar 1x gelukt.. Er is altijd wel iemand die dan weer mee wil gaan.

Ja ik voel me opgesloten hier.. En vandaag heeft dat me gebroken.. Hopen dat morgen een betere dag is. Ik heb in elk geval een goede werkgerelateerde reden om naar de stad te gaan terwijl de rest hier een sportevenement heeft. Even rust..

Ps. Dit is getypt vanaf mijn mobiel, er is hier geen wifi. Let dus niet op de typfouten. Ook schijn ik op mijn mobiel geen berichten te kunnen lezen als ik ben ingelogd? Ik moet uitloggen wil ik tekst zien..
 
What humans define as sane is a narrow range of behaviors. Most states of consciousness are insane. Don't be too hard on yourself!
Antwoord

#2

(30-10-2018, 10:30)Kaji schreef: Ja ik voel me opgesloten hier.. En vandaag heeft dat me gebroken.. Hopen dat morgen een betere dag is. Ik heb in elk geval een goede werkgerelateerde reden om naar de stad te gaan terwijl de rest hier een sportevenement heeft. Even rust..

Hoi Kaji,


Wat leuk en goed van je om je ervaringen met het forum te delen, al is de aanleiding voor jou dan wat minder leuk.

3 Weken daar en 1 x 5 minuten paniek? Dat valt reuze mee eigenlijk.
Je probleem met je omgeving is eigenlijk nu pas begonnen, nu je je gaat irriteren, zo begrijp ik uit je verhaal. Toch heb je wel contact al bestaat dat uit mensen die nogal veel over je uitstorten. Dat je dat vervelend vindt kan ik me voorstellen, zeker als je zelf ook je verhaal kwijt wilt.

Wat is je taak tijdens dit project? Kun je daar misschien wat meer aan vast houden op de momenten dat het tegen zit?
Probeer ondanks alles toch ook te genieten. Het is best uniek wat je meemaakt. De meeste mensen krijgen zo'n kans nooit.

sterkte,
Ray
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Eenzaamheid tegengaan Started by Muppet
15 Replies - 2,631 Views
08-09-2023, 10:44
Laatste bericht: cyranno
  Op de vlucht voor eenzaamheid Started by Speld
28 Replies - 2,071 Views
06-09-2023, 22:57
Laatste bericht: don't know
27-02-2022, 17:10
Laatste bericht: Jupiter
29-07-2021, 16:58
Laatste bericht: Joy
  Naar Zuid Afrika Started by Rups89
6 Replies - 2,830 Views
10-12-2020, 08:18
Laatste bericht: desireless
19-10-2019, 18:30
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Die eeuwige eenzaamheid Started by GeelVogeltje
2 Replies - 2,247 Views
31-12-2018, 08:35
Laatste bericht: Ray
  Eenzaamheid, altijd alleen Started by Trust !
6 Replies - 4,268 Views
19-09-2018, 20:07
Laatste bericht: Zip
07-09-2018, 15:21
Laatste bericht: Positiva
  Eenzaamheid Started by Water
11 Replies - 7,474 Views
06-09-2018, 11:28
Laatste bericht: RayGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)