Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

leven met een partner met een depressie


#1

Goedeavond iedereen,
ik wil hieronder even mijn verhaal vertellen, misschien maken anderen dit zelfde mee of hebben er tips hoe hiermee om te gaan. MIjn vrouw had sinds de geboorte van onze jongste zoon nu een 14 jaar geleden last van een postnatale depressie. dit was onder controle met een klein beetje antidepressiva. een 2 tal jaar geleden is dit door een voorval op het werk ineens verergerd en sindsdien zitten we in een rollercoaster waar maar geen einde aan komt. Omdat het toen erg was is ze gesart met benzo's. dit ging in eerste instantie goed tot we deze iets te snel afbouwden. een ramp met een opname van 9 weken tot gevolg. Sindsdien is het zoeken naar de juiste medicatie tegen de depressie maar ook tegen de angsten. Als het werkt tegen de angsten komen er dwanggedachten van eten naar voren en we zijn nu anderhalf jaar nog steeds zoekende. Ik begrijp dat ze door ene helse periode ga maar ik heb het gevoel dat ik als partner en evenzeer ons beide kinderen hierdoor moeten. Gaan zij hun mama terugkrijgen, ga ik mijn partner terugkrijgen. Ik voel me soms schuldig omdat ik niet de energie heb om haar nog maar eens te ondersteunen. Het vraagt zoveel  energie om altijd positief te zijn en zelf kan ze mij geen energie geven.
Is er iemand die zich hier ook in herkent laat me gerust iets weten. want ik weet het niet hoe het verder moet.
groetjes 
Toon
Antwoord

#2

Hallo Toon,

Welkom op dit forum.
Sorry dat ik zo laat reageer, ik heb je bericht over het hoofd gezien.

Ik ben zelf van de depressieve kant en dus geen partner van. Kort geleden schreven hier een paar mensen die ook een partner met depressieve klachten hebben.
Ik heb zelf wel de ervaring dat mijn partner veel onmacht ervaarde om met mij om te gaan. Het is ook loodzwaar om zo lang met een depressieve partner te moeten om gaan. Op een gegeven moment houdt het op, dan ben je op.
Makkelijk gezegd dan gedaan maar het is van het grootste belang om goed voor jezelf te zorgen. Neem een tijdje net even wat meer afstand, of bespreek je gevoel als dat kan en maak heldere afspraken. Tijd voor jezelf is  nu absoluut noodzakelijk.
Ik vond het zelf fijn dat mijn partner goed voor zichzelf zorgde, dan had ik in elk geval dat schuldgevoel er niet extra bij.
Hoor het graag.

Groet, Bert
Antwoord

#3

Hoi Toon,

Ik snap wat je schrijft.
Zelf ben ik ook een partner van een depressief persoon...
Mijn man wil geen medicijnen nemen... Uit schrik om alleen maar de symptomen te behandelen, en het onderliggende probleem te behouden.
Ik heb het enorm zwaar momenteel...
Ik heb nu 'n beetje spijt dat ik jou antwoord, omdat ik niet het gevoel heb jou veel te kunnen helpen. Ik voel me nu eerder een klager maar misschien is er op z'n minst wel een beetje troost dat we mekaar kunnen bieden, in het mekaar laten weten dat we niet alleen in een dergelijke situatie zitten...

Ik hoop dat er snel beterschap komt bij jullie! Echt waar, een depressief persoon verdient het niet depressief te zijn, en partners verdienen het verdriet/de onmacht evenmin.

Hou de moed erin!
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
18-04-2021, 19:34
Laatste bericht: Fae
  Mijn partner is depressief Started by admin
1,022 Replies - 180,357 Views
17-01-2021, 11:04
Laatste bericht: desireless
13-01-2021, 16:21
Laatste bericht: LittleTinkerbell
07-11-2020, 18:37
Laatste bericht: Lise88
09-09-2020, 22:16
Laatste bericht: desireless
  Depressie en vriendenkring Started by Pjotr
8 Replies - 1,133 Views
06-03-2020, 11:51
Laatste bericht: Run
  Depressieve partner Started by Kipje
22 Replies - 3,219 Views
20-01-2020, 10:31
Laatste bericht: Liefde+Hoop
29-11-2019, 10:55
Laatste bericht: Run
24-10-2019, 16:45
Laatste bericht: Positiva
07-10-2019, 18:45
Laatste bericht: TaraGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)