Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Recidiverende depressies en je werk. Wat is wijsheid....


#1

Hoi, ik zal mij eerst even voorstellen op dit forum. Ik ben n 52 jarige vrouw en vanaf eind jaren negentig bekend met depressies. Toen er ook n hypomanische fase kwam die na acht weken weer omsloeg in depressie kwam de diagnose bipolair ofwel manisch depressief.
De medicatie die er voor manisch depressiviteit voorgeschreven staan, vielen niet goed bij mij. Ik raakte zo afgevlakt dastt ik t leven zo ook niet meer fijn vond. Dus gestopt daarmee. Daarna nog hoofdzakelijk depressies gehad. De laatste vijf kaar ben ik elk jaar op mijn werk uitgevallen en besloot ik om ander werk te zoeken wat minder belastend was. Veel vetschillende werkgevers dus gehad.
Nu is de situatie zo fat ik weer thuis ben sinds acht weken omdat ik erg weinig energie heb en vaak slecht slaap. Mijn befrijfsarts heb ik mijn geschiefenis verteld en die stelde voor om mijn geschiktheid voor dit werk ter fiscussie te stellen omdat hij denkt dat als ik dit niet zou doen, ik steeds weer op dit punt ga belanden. Hij heeft gelijk vind ik, dus heb ik open kaart naar mijn leidinggevende gespeeld en is toen besloten mijn contract niet te verlengen. 
Ik merk dat het mij aan de ene kant rust geeft omdat ik even niets moet nu. Maar maak me zorgen over hoe het nu verder zal gaan.  Ik merk dat door alle depressies mijn rek eruit is en ik niet veel belasting meer kan hebben. Hoop dat t uwv mij hierin kan ondersteunen. Ben eigenlijk benieuwt of er hier mensen zijn die ervaring hebben met t uwv in n soortgelijke situatie. Mijn werkgever gaat mij ziek uit dienst melden.
Antwoord

#2

Register or login to view the content
Antwoord

#3

bedankt voor je reactie. Wat vervelend voor je man en voor jou ook dat het zo gelopen is met zijn werkervaring bij de uwv.
Ik ben van plan mij goed voor te bereiden voor het gesprek met het uwv. Officieel ben ik nog in dienst t.m einde deze maand dus dat contact zal ergens in februari zijn.
Hoop dat ik niet mee ga maken wat je man meegemaakt heeft.
Ik wil heel graag wel wat doen maar weet zelf niet meer wat nog wel kan en wat niet. Merk dat zelfs de werkzaamheden in en rond mijn huis een hele opgave zijn geworden en ik dus ook veel dingen niet meer oppak. Mijn man doet gelukkig veel voor mij, daar ben ik erg blij mee. Maar tegelijkertijd voel ik mij er ook schuldig over. Had zo graag dat ik het zelf wel op zou kunnen pakken.
Antwoord

#4

Ik snap dat je je schuldig voelt, maar misschien vindt hij het gewoon wel fijn dat hij iets kan doen. Want als partner kun je maar weinig hulp bieden.
Antwoord

#5

Ja dat klopt, er is voor een partner niet zoveel te doen verder voor hun gevoel. Maar ze doen genoeg altijd.
Ik ben blij dat hij de dingen oppakt, die ik niet kan doen. Maar heb m ook wel eens erover horen mopperen hoor. Hij heeft er na een drukke werkdag ook niet altijd zin in om nog vanalles te doen. Maar goed, nu ik dus thuis van mijn werk ben en dus mijn contracgt eindigt, hoef ik niet te komen op mijn werk voor reïntegratie en ga ik huis weer proberen of ik elke dag wat kan doen aan t huishouden. Zo heb ik een doel en kan ik kijken wat wel of niet lukt.
Antwoord

#6

Hallo Raya,

Welkom op dit forum.

Als je vandaag leest over depressie, is het ook bij de diagnose depressie mogelijk dat je één of twee keer een wat hypomane periode doormaakt. Daarbij hoeft de diagnose bipolair zeker nog niet gesteld te worden.

Dan de UWV. Ik heb daar ook ervaring mee. Hun doel is natuurlijk je weer aan het werk te helpen. Men bedoelt het vaak goed, maar hebben vaak weinig kennis over bijvoorbeeld de diagnose depressie. Het is mijn ervaring om niet te snel onder enige druk van hun kant overhaast een beslissing te nemen. Men heeft de neiging jouw mogelijkheden wat te overschatten.

Weet je trouwens dat er organisaties bestaan die wel kennis hebben van psychiatrische diagnoses en je kunnen begeleiden op jouw weg naar haalbaar en voor jou zinvol werk? Misschien moet je eens wat speuren op internet daar is het wel te vinden.


Groetjes,  Bert
Antwoord

#7

Dank je bert voor je reactie.
Ik heb toch duidelijk wel twee manische episodes gehad volgens de psychiater. Maar t belangrijkste naast n diagnose is dat je merkt dat t je leven zo beïnvloed. Ik heb vandaag n bericht na t uwv gestuurd met de vraag of zij mij kunnen adviseren in deze situatie. Ben benieuwd wat ze terug stiren. 
Ik wil inderdaad als ik n gesprek krijg dit goed voorbereiden. Zodat ze goed weten waar mijn beperkingen zitten.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
26-07-2021, 00:58
Laatste bericht: Joy
  Werk en studie Started by Njvm
3 Replies - 2,089 Views
30-12-2019, 14:19
Laatste bericht: Liefde+Hoop
08-10-2019, 18:36
Laatste bericht: Run
26-07-2019, 11:37
Laatste bericht: Edward66
  Schuldgevoel tegenover werk Started by RHE
16 Replies - 8,886 Views
05-10-2018, 10:23
Laatste bericht: ZipGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)