Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Moeilijk jaar


#1

Hallo allemaal, 

Ik ben een meisje van 26 jaar. Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd een vrolijk en energiek meisje geweest, maar sinds een tijdje vind ik het leven niet meer zo leuk. Ik heb eigenlijk nergens meer zin in, heb geen ambities meer en zie ook geen vrolijke toekomst meer voor me. Vorig jaar ben ik een aantal maanden op reis geweest in Azië, alleen. Dit was altijd al mijn grote droom en was blij dat ik dit gedaan had. De terugkomst in Nederland viel me echter zwaar. Het was hier koud, mensen waren teveel met zichzelf bezig en klaagden over alles. Ik wist niet meer wat er ook alweer leuk was aan Nederland en verlangde terug naar het vrije reisleven. Toch ging ik weer aan het werk om geld te verdienen en sleepte meerdere klussen tegelijk binnen. Ik moest toch maar weer meedoen aan de maatschappij zei ik tegen mezelf. Rond deze periode bleek mijn toenmalige vriend psychische problemen te hebben. Dit wist ik altijd al wel, maar nu was het erg heftig en ik probeerde er naast mijn werk zoveel mogelijk voor hem te zijn en hem niet lastig te vallen met mijn eigen gevoelens/problemen. Ik moest alles tegelijk dragen (werk en privé) en kwam eigenlijk niet meer aan mezelf toe. Pas toen hij werd opgenomen, kreeg ik een beetje lucht en besefte ik me, mede door de hulp van vrienden, dat het zowel voor hem als voor mij beter was om de relatie te beëindigen. Het was allemaal erg intens en tegelijk ging mijn 6 daagse werkweek ook nog gewoon door. Ik wist wel dat het teveel was, maar ik wilde de werkklus per se afmaken. En daarna begon gelukkig een rustigere periode van 3 dagen werk per week, dan zou het wel goed komen zei ik tegen mezelf. En ondertussen zocht ik ook hulp bij een psycholoog. Hier kon ik wekelijks mijn verhaal kwijt en m'n hart luchten. Bij vrienden deed ik dat maar minimaal, omdat ik ze niet met mijn problemen wilde belasten. Ondanks de vrije tijd en de hulp, bleef het eigenlijk slechter met me gaan. Ik stortte regelmatig in op werk (huilbuien, stressaanvallen, black-outs), kon de simpelste taken en afspraken niet meer nakomen en liep continu rond met stress in mijn hoofd. Ik trok het uiteindelijk echt niet meer en ben nu een aantal maanden geleden gestopt met werken. Ik bleek (natuurlijk) overspannen te zijn. Ik heb toen veel gerust en mijn stress is inmiddels wat gedaald, maar mijn het depressieve gevoel blijft me achtervolgen. Ik weet gewoon niet wat ik wil met het leven. Ik wil weer die levenslust ervaren en dingen ondernemen, maar ik heb er gewoon geen energie voor. De hele dag niks kunnen en alleen maar huilen... Ik word er zo moe van. Soms vraag ik me dan af waar ik het allemaal nog voor doe... Ik wacht al zo lang tot het beter gaat. Ik wil gewoon weten wat ik verkeerd doe en hoe ik hieruit kan komen. Ik heb voor mijn gevoel alles al geprobeerd... 

Help Sad
Antwoord

#2

Hoi Rose, ellendig als je je zo voelt. Ik ben bang dat niemand jou een passende oplossing kan geven. Ieder mens is anders. En wat bij de één helpt, doet bij de ander niks. Misschien mis je het gevoel van vrijheid dat je op jouw reis wel had? Vooral op de momenten dat je eigenlijk te veel hooi op je vork neemt, wórd je geleefd. Ben lief voor jezelf en stel niet te veel of te hoge eisen. Dat is eigenlijk het enige advies dat ik nu kan geven.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Positiva :   • Rose_
Antwoord

#3

Hi Rose,

Jeetje wat een herkenbaar en natuurlijk verdrietig verhaal. Ik snap heel goed wat je bedoelt denk ik. Ook ik ben naar Azië gegaan, eerder hulp gehad en tegen een burn-out aangelopen (heb vandaag onder hart luchten topic geplaatst 'struggles minou').
Het positieve vind ik dat je nog jong bent. Je hebt nu enkele hele pittige maar wijze levenslessen gehad waar je de rest van je leven profijt van zal hebben. Niet weten wat je wilt is het meest klote wat er is. En dat het tijd nodig heeft is cliché maar daar geloof ik nog steeds in. Pas als je jezelf weer goed voelt kun je ook echt voelen wat je blij maakt. Stapje voor stapje is de weg om er weer uit te komen. En schrijf die stapjes op. Kijk terug op wat je bereikt hebt, ook al lijkt het voor jou nog zo klein.  Je komt er uiteindelijk mega sterk uit met een flinke portie levenservaring. Zet m op!

Liefs Minou
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  moeilijk Started by cyranno
13 Replies - 1,126 Views
21-09-2023, 16:15
Laatste bericht: IvonneSG
  Al een jaar depressief Started by Marco2023
2 Replies - 476 Views
10-04-2023, 09:26
Laatste bericht: Mabel
  moeilijk herval? Started by cyranno
12 Replies - 1,137 Views
30-03-2023, 19:03
Laatste bericht: Joy
  moeilijk Started by cyranno
17 Replies - 2,208 Views
24-09-2022, 09:04
Laatste bericht: Mabel
  zo moeilijk Started by loca
11 Replies - 3,187 Views
28-04-2020, 22:05
Laatste bericht: loca
  moeilijk Started by cyranno
5 Replies - 1,794 Views
16-12-2019, 10:42
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Moeilijk en pijn Started by Inge2019
4 Replies - 2,093 Views
16-12-2019, 00:07
Laatste bericht: Inge2019
  Moeilijk omgaan met Started by Shalin
8 Replies - 4,337 Views
27-04-2019, 11:34
Laatste bericht: Shalin
  moeilijk Started by cyranno
8 Replies - 4,238 Views
02-03-2019, 18:24
Laatste bericht: Sarah_
  Emoties zijn moeilijk.... Started by mweh123
7 Replies - 4,198 Views
11-02-2019, 00:51
Laatste bericht: JorinGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)