Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Mijn probleem


#1

Beste leden, ik ben nu al 3 maanden thuis met een depressie door zenuwpijn. Elke keer opnieuw voel ik me superslecht, daarna weer iets beter en direct terug slecht. Ik ben momenteel fysiek op, ik ben duizelig, lage bloeddruk, hoge hartslag, bakken stress, slapeloosheid

De Corona maakt alles moeilijker, ik zit men mijn partner en de twee jonge kinderen al vele weken thuis. 

Ik wil graag in contact komen met mensen die hetzelfde meemaken gezien ik me best wel alleen voel. 
Wat doen jullie om de gierende stress in het lichaam te laten verdwijnen? 

Alvast bedankt
Antwoord

#2
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-04-2020, 11:52 door Lise88.)

Hey Scoobeke, wat vervelend voor je. Ja die stress vreet energie hè, ik krijg dan bijna niks meer voor elkaar als k me zo voel. En zo met z'n allen op elkaars lip geeft ook veel onrust zeker? Ik probeer er af en toe even uit te gaan, alleen wandelen. Mediteren als dat thuis lukt of anders ergens op een bankje. Sporten kan misschien helpen. En niet te streng zijn voor jezelf, al weet ik niet of je dat hebt. Maar eens een keer afbakpizza of voorgesneden groenten mag best. Of iets minder grondig schoonmaken bijvoorbeeld, zolang t niet té wordt. Als de stress echt te hoog op loopt misschien even in bed en als t niet anders kan oxazepam vragen bij de huisarts. Ik gebruik dat maar eens per maand oid, maar is dan wel echt even fijn, even pauze. Kunnen oordopjes helpen je thuis even af te sluiten? Geen idee of er voor jou bruikbare tips tussen zitten. Maar sterkte ermee. Weet dat dit niet voor eeuwig duurt. Corona, kleine kinderen, je gevoel, enz..

Om nog even terug te komen op je antwoord op mijn topic: als je nu geen hulp hebt kun je misschien met de praktijkondersteuner van de huisarts kletsen en sowieso is er altijd de luisterlijn. Ook ben je natuurlijk welkom op de chat hier op t forum.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Lise88 :   • Scoobeke
Antwoord

#3

(29-04-2020, 11:50)Lise88, bedankt voor je reactie. Ik ga ook alle dag wandelen maar dat is toch niet de perfecte oplossing om geen problemen meer te hebben. Ik heb ondertussen nog wel psycholoog online en huisarts waar ik terecht kan. Ik heb daarstraks een temesta ingenomen tegen de rusteloosheid. Dat helpt in beperkte mate. Om te sporten heb ik geen ernergie, dat mediteren kan ik wel eens proberen. Hoe lang duren bij jullie de moeilijke periodes? Ik probeer inderdaad niet te streng te zijn, normaal, gezien ben ik wel wat perfectionistisch. Bedankt voor de tips. schreef: Hey Scoobeke, wat vervelend voor je. Ja die stress vreet energie hè, ik krijg dan bijna niks meer voor elkaar als k me zo voel. En zo met z'n allen op elkaars lip geeft ook veel onrust zeker? Ik probeer er af en toe even uit te gaan, alleen wandelen. Mediteren als dat thuis lukt of anders ergens op een bankje. Sporten kan misschien helpen. En niet te streng zijn voor jezelf, al weet ik niet of je dat hebt. Maar eens een keer afbakpizza of voorgesneden groenten mag best. Of iets minder grondig schoonmaken bijvoorbeeld, zolang t niet té wordt. Als de stress echt te hoog op loopt misschien even in bed en als t niet anders kan oxazepam vragen bij de huisarts. Ik gebruik dat maar eens per maand oid, maar is dan wel echt even fijn, even pauze. Kunnen oordopjes helpen je thuis even af te sluiten? Geen idee of er voor jou bruikbare tips tussen zitten. Maar sterkte ermee. Weet dat dit niet voor eeuwig duurt. Corona, kleine kinderen, je gevoel, enz..

Om nog even terug te komen op je antwoord op mijn topic: als je nu geen hulp hebt kun je misschien met de praktijkondersteuner van de huisarts kletsen en sowieso is er altijd de luisterlijn. Ook ben je natuurlijk welkom op de chat hier op t forum.
Antwoord

#4

Hoi s,

Als het echt te gek te word schroef ik mijn oxazepam op. Mij lukt t ook niet om te sporten, teveel vermoeidheid en overprikkeling licht en geluid. . Ik zoek veel rust  en slaap zoveel mogelijk. Doe soms ademhalingsoefeningen.
.Volgens mij geeft de ad cymbalta, weet ff de stofnaam niet, ook effect op zenuwpijnen meen ik me te herinneren. Niet je vraag, maar mischien heb je er iets aan.  


Groetjes, Mabel
Antwoord

#5

Nee, klopt zijn ook allemygeen oplossingen. Maar misschien op korte duur verlichting en hopelijk helpt t op de la ge termijn iets.. maar zo direct oplossen is niet mogelijk lijkt me.
Antwoord

#6

het lijkt me inderdaad niet mee te vallen met kleine kinderen in de coronatijd. Ik heb grotere kinderen en dat vind ik soms nog lastig. Heb eigenlijk de meeste last van mijn man die in de kamer werkt, dus iedereen moet stil zijn als hij een meeting heeft. hoe kom je je dagen door?

groet, Run
Antwoord

#7

Heel herkenbaar deze reacties, Ik ben geboren met Ehler Dahnlos Syndrome, dus zenuwpijn is een vast onderdeel van mijn leven geworden. Daarbij heb je goeie en slechte dagen, helaas "lijken" de slechte dagen daarbij altijd langer te duren en in de meerderheid te wezen. Maar ik weet dat realitisch gezien dat dit niet het geval is, maar het voelt wel zo.

Persoonlijk hou ik daarom met mijn Daylio app mijn mood bij, in een soort van dagboek met korte verhaaltjes en smilie faces erbij. Aan het eind van de week maakt deze app een rapportage die ik dan via notificatie te zien krijg. Hieraan kan ik precies zien of de week ten opzichte van de week ervoor, beter, slechter of vergelijkbaar was. Het is ook gewoon fijn om dingetjes van me af te schrijven.

Mijn partner zit ook van thuis uit te werken, hierdoor word er voortdurend in de woonkamer digitaal vergaderd. Persoonlijk vind ik het erg moeilijk daarmee om te gaan, omdat 1 ik niet een persoon ben die door anderen heen praat, ik ben opgevoed met de standaard andere mensen uit te laten praten en te wachten op mijn beurt. Die in deze situaties vaak erg lang op zich laat wachten, en 2 dit brengt moeilijke herrineringen terug. Vroeger toen ik jong was werkte mijn vader in nachtdiensten, de dagen na de nachtdiensten brachten daardoor erg veel stress met zich mee want er moest op de tenen gelopen worden en stil wezen als papa nog lag te slapen. De 'druk' die ik voel tijdens de digitale vergaderingen komt daardoor dubbel zo hard aan, want zowel het gevoel van 'pas op dat je er niet doorheen praat' als de herrinering van de stress van het 'je moet stil zijn want papa slaapt' kruipen dan weer naar boven.

Hierdoor heb ik regelmatig behoefte om me gewoon even af te sluiten. Ik zet dan een bluetooth headset, of de headset van mijn computer op. En ben gewoon even een uurtje of 2 niet aanspreekbaar. Als het me echt te veel word, dan ga ik naar boven naar onze slaapkamer met de laptop en zet daar gewoon een TV serie aan. Op dit moment kijk ik Dr. Quinn Medicine Woman, oeroud maar een echte feel good serie. Met goeie herrineringen eraan kan ik daar weer heerlijk bij weg zwijmelen. Tussen de vergaderingen door, of soms na werktijd kijken we semi samen een aflevering daarvan.

Ik merk dat het gewoon belangerijk is om ondanks het 'ik voel me slecht' gevoel kleine dingetjes voor jezelf te blijven doen. Ook als deze soms vermoeiend zijn, persoonlijk ligt mijn lat bijvoorbeeld bij de wasgoed aanzetten in de ochtend. Even lekker douchen om te ontspannen doet ook wonderen. Vanochtend was mijn tanden poetsen alleen al een enorm gevecht met mijn 'motievatieloze' gevoel bij het opstaan was ik al moe. Ik had slecht geslapen, door verkeerde houding in de nacht wakker geworden met rugpijn en daarna moeilijk weer in slaap gekomen. Dus vandaag was een vrij slecht begin van de dag. Ondanks dat ben ik op mijn dode gemakkie bezig gegaan met het sorteren van de wasgoed en heb de wasmachine aangezet. Daarna stond ik toch al in de badkamer dus kon ik net zo goed even mijn tanden poetsen. Dus desondanks het 'heb geen zin ben te moe' gevoel, heb ik evengoed wel IETS gedaan. En iets is altijd beter dan niets.

Toen ik beneden kwam waren de vergaderingen alweer volop in gang, ik heb daarom gewoon even mijn laptop gepakt en ben spelletje gaan spelen op de bank. Ik hoef van mijzelf niet 24/7 met nuttige dingen bezig te wezen. Gewoon een beetje afleiding zoeken kan al voor ontspanning zorgen. Momenteel moet ik toegeven loopt het huishouden niet zo soepel als andere dagen, maar dat is normaal toch? Ik denk dat heeft iedereen wel, zelfs gezonde mensen hebben moeite met hun normale dagelijkse ritme aan te houden. Dus das gewoon jammer dan, zolang ik elke dag maar "iets" doe vind ik het allemaal wel best. Ik voel me nog steeds niet super fit erdoor, of spring van enthusiasme in het rond ofzo natuurlijk. Maar over het algemeen voel ik me minder 'leeg' en verdrietig hierdoor. Ik denk het is toch ook een kwestie van verwachtingen aanpassen. Waarschijnlijk is het voor iemand die vooraf wel gezond was een stuk moeilijker om aan te passen aan het 'niet gezond wezen', daar kan ik moeilijk over oordelen omdat ik dit mijn hele leven al heb. Ik weet eigenlijk niet beter als dat ik moet roeien met de riemen die ik heb die dag. Mezelf daarover druk maken wat ik elke dag wel of niet heb of zou moeten doen kost veel te veel energie dus ik leef in het moment. Als ik ergens aan denk, zoals goh de afwas kan weleens gedaan worden en ik heb daarvoor de energie dan doe ik dat. Als ik de energie niet heb, dan maak ik me er ook niet druk meer over. Ik woon gelukkig niet alleen. En mijn partner en ik hebben de understanding dat als hem iets stoort, zoals bijvoorbeeld een afwas die niet gedaan word dat hij zelf gewoon even een borstel pakt met een sopje.

Ik ben daarover met hem heel duidelijk geweest, in 2016 toen ik therapie had voor mijn depressie en langdurige stress voornamelijk door traumatische ervaringen van het verleden hebben wij samen ook besloten dat we eerlijk en open met mekaar zijn. Daardoor komt het weleens voor dat ik iets naar me hoofd geslingerd krijg waar ik niet vrolijk van word, soms vind hij de pannen niet voldoende schoon bijvoorbeeld. Ik ben daar heel eerlijk tegen hem over geweest, en ik heb hem gezegd moet je luisteren ik kan niet tegen kritiek. Ik voel me al vermoeid en slecht genoeg zonder ook nog commentaar van buitenaf te krijgen, dus als je iets niet schoon genoeg vind dat is prima mag je vinden dat is jou mening maar val mij daar niet mee lastig. Sindsdien gaat hij gewoon zelf de pannen nog een keer schoon maken als hij ze niet schoon genoeg vind, ik krijg het wel mee maar het geeft verder niks. Ieder van ons mag zijn eigen mening hebben, maar we moeten niet van mekaar verwachten dat we daar ook per sé iets mee hoeven te doen.

Ik denk de druk die je voelt, is wellicht toch de hoge verwachtingen aan jezelf. We zijn allemaal eigenlijk nooit blij met kritiek en willen het zo graag goed doen, maar soms wil dat gewoon even niet. Gun jezelf de vrijheid om te denken en te voelen 'vandaag even niet' je hoeft niet alle verantwoording alleen te dragen. Je zit tenslotte in het schuitje samen, jou partner heeft waarschijnlijk net zoveel moeite met de situatie en de kinderen net zo. Iedereen mag voelen wat ze voelen, en dat hoeft ook niet altijd positief te wezen. Want zelfs van de "ik moet" gedachtes word je uiteindelijk al moe. Je moet niks, je wilt... dat is een belangrijk onderscheid die je voor jezelf in je gedachtes wilt corrigeren.

Ik hoop je hebt wat aan deze adviezen, en kop op er komt ook weer een einde aan deze quarantaine. Nog een paar weekjes dan gaan in ieder geval de kinderen alweer naar school. Dus geef de moed niet op.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Mijn graf Started by EE97
5 Replies - 252 Views
24-03-2021, 22:07
Laatste bericht: Fae
  Mijn dagboek Started by MissC
0 Replies - 94 Views
03-03-2021, 17:20
Laatste bericht: MissC
09-12-2020, 19:19
Laatste bericht: Float010
  Mijn verhaal Started by MeOnline
2 Replies - 388 Views
06-12-2020, 16:51
Laatste bericht: cyranno
  RE: Weer mijn hart luchten Started by Inge2019
21 Replies - 1,761 Views
23-05-2020, 12:11
Laatste bericht: Liefde+Hoop
10-05-2020, 09:54
Laatste bericht: Mabel
  Mijn verhaal Started by Kersenbloesempje
11 Replies - 1,376 Views
29-03-2020, 16:26
Laatste bericht: Soep-Truck
  Weer mijn hart luchten Started by Inge2019
24 Replies - 2,389 Views
28-01-2020, 12:06
Laatste bericht: Run
  Even mijn hart luchten Started by NO93
16 Replies - 1,890 Views
25-01-2020, 15:33
Laatste bericht: ShalinGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)