Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Iemand zonder medicijnen depressie te boven gekomen?


#1

beste mensen ,

Ik ben dus van een paniekaanval beland in een matige tot ernstige depressie volgens de psychiater. Ik heb 90% van alle symptomen dus het zal wel. Nu weiger ik om AD te gebruiken omdat ik helaas nare bijwerkingen van benzodiazepines heb die ik maar 3 weken heb gebruikt. Dus ik ben bang voor elk medicijn nu. Zijn er hier mensen die geen  ad gebruikt  hebben en bovenop zijn gekomen en hoe lang duurde dit? 
Liefs hypertjeee
Antwoord

#2

met of zonder AD kan het een hele lange tijd duren voordat je er echt vanaf bent. er is geen tijd aan te plakken, ieder persoon is anders
ook zijn AD geen wonderwmiddel om opeens van de depressie af te zijn. het is een hulpmiddel net zoals alle andere therapien.
soms kunnen AD alles net iets stabieler maken waardoor je zelf het verder op kan bouwen. natuurlijk swakt het ook veel emoties af en moet je het ook weer een keer afbouwen.
maar als jij zelf denkt het niet nodig te hebben maar wel de drive kan vinden om aan jezelf te werken dan zou ik het zeker gewoon laten
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen pedra :   • Hypertje
Antwoord

#3

Mijn partner is uit zijn laatste depressie gekomen zonder medicijnen. We zijn toen 3 maanden uit elkaar geweest en hij is obsessief gaan lopen en fietsen. Toen hij uit het diepste dal was, is hij met therapie en gesprekken begonnen. Het heeft lang geduurd voordat hij was waar het nu is: in totaal ongeveer 2.5 jaar.. Maar inderdaad: je kunt geen depressies met elkaar vergelijken.
Antwoord

#4
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-09-2018, 14:22 door Asus.)

Ik ben zelf ook uit de depressie gekomen zonder medicijnen of iets in die richting, voor een tijd.
Helaas is mijn depressie weer begonnen opnieuw toen ik weer in aanraking kwam met bepaalde gedachtes en het zien van dingen dat andere het wel goed hebben en ik niet.
En sinds dien ben ik er weer in, en of ik er nu uit kom? geen idee. Ik word ouder, en mensen vinden is ook steeds moeilijker voor mij merk ik. 


Wens je veel succes, ik heb verder ook geen verstand van medicijnen die bij een depressie, paniek aanvallen etc horen omdat ik nog nooit wat heb geslikt er van.
Ook al is het me eens aanbevolen, nee bedankt.
Antwoord

#5

Hoi hypertje,

Zelf kom ik elke keer weer uit een depressie zonder medicijnen. De laatste keer heb ik wel twee india'se kruiden gebruikt  wat een natuurlijk middel is maar ook werkt als een soort antidépresiva maar zonder bijwerkingen. Dat heet "Aswhaganda" en Rhodiola. Je wilt graag weten hoelang het duurde. Maar uit een depressie komen is niet aan tijd gebonden want de ene keer kom je er sneller uit dan de andere keer. Het ligt er denk ik geheel aan hoe goed je de rust kunt vinden om bij je gevoel te kunnen komen. En dat is de tijd die jij daar voor nodig hebt en jezelf gunt. Alles kost tijd en geduld. Vooral geduld met jezelf hebben en jezelf de tijd geven om hier door heen te komen vanuit rust en acceptatie van jezelf. Ik heb nooit echt bijgehouden hoelang mijn depressies duurde. Ik onderging het gewoon. Ik weet alleen van de laatste keer dat het vrij snel ging ik geloof dat ik er na 4 maanden bovenop was maar ook omdat ik mezelf echt de tijd en de rust heb gegund om er door heen te gaan. Dat is wat ik je kan vertellen.

Gr. Domino
Antwoord

#6

(09-09-2018, 11:27)Hypertje schreef: beste mensen ,

Ik ben dus van een paniekaanval beland in een matige tot ernstige depressie volgens de psychiater. Ik heb 90% van alle symptomen dus het zal wel. Nu weiger ik om AD te gebruiken omdat ik helaas nare bijwerkingen van benzodiazepines heb die ik maar 3 weken heb gebruikt. Dus ik ben bang voor elk medicijn nu. Zijn er hier mensen die geen  ad gebruikt  hebben en bovenop zijn gekomen en hoe lang duurde dit? 
Liefs hypertjeee

Hallo,

Ik reageer vaak ook erg heftig op AD en probeer via andere wegen verder te komen. Ik heb o.a. gesprekken bij de psycholoog en ga naar haptotherapie. Ook ben ik 2 jaar geleden gestart met yin yoga om meer te kunnen ontspannen. Het helpt mij in ieder geval vooruit maar een lange adem moet je vaak wel hebben. Een depressie ontstaat vaak niet zomaar. Gun jezelf daarom de tijd om stapsgewijs op te krabbelen.

Liefs, 
Majosa
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Depressie is.... Started by Enine
11 Replies - 936 Views
20-11-2023, 10:02
Laatste bericht: Jarno
  Diagnose en depressie Started by Marcharid
2 Replies - 408 Views
15-08-2023, 10:34
Laatste bericht: Joy
02-08-2023, 10:19
Laatste bericht: Liefde+Hoop
27-06-2023, 15:33
Laatste bericht: Mabel
  Depressie? Started by Tiek003
3 Replies - 585 Views
01-03-2023, 20:43
Laatste bericht: Liesbethc47
  Depressie Started by Thijs__
2 Replies - 532 Views
03-02-2023, 13:29
Laatste bericht: Mabel
22-10-2022, 16:38
Laatste bericht: Fae
27-02-2022, 17:10
Laatste bericht: Jupiter
  Depressie Started by Christine
8 Replies - 1,488 Views
31-01-2022, 16:56
Laatste bericht: Jupiter
05-08-2021, 11:10
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)