Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

behandeling opname gezocht


#1

Mijn zoon van 23 jaar is al 2 jaar depressief en heeft al diverse behandelingen gehad bij psycholoog, ggz en opname Zuid-Afrika. Maar hij komt er zelf niet meer uit. Nu ben ik op zoek naar een behandeling met opname. We wonen in de buurt van Breda. Wie kan mij helpen?
Antwoord

#2

(09-03-2017, 12:10)Cal schreef: Mijn zoon van 23 jaar is al 2 jaar depressief en heeft al diverse behandelingen gehad bij psycholoog, ggz en opname Zuid-Afrika. Maar hij komt er zelf niet meer uit. Nu ben ik op zoek naar een behandeling met opname. We wonen in de buurt van Breda. Wie kan mij helpen?

Hoi Cal,

Welkom! Ja het kan soms best even zoeken zijn hoe je depressie het beste kunt aanpakken. Zo ben ik 3 jaar depressief, maar het gaat wel steeds beter. Ik heb opname en diverse medicijnen geprobeerd. Therapie was niks voor mij, maar ik heb wel veel baat bij een (tijdelijke) rustige baan als postbode.

Vooral moed houden! Ik ben opgenomen geweest met iemand die zo depressief was dat hij 2 jaar lang bijna niks zij. Die persoon is wel 4 of 5 keer opgenomen geweest 3 keer ECT gehad en ga zo maar door. maar nu 4 jaar later gaat het steeds beter met hem. Hij heeft veel baat gehad aan het toch weer gaan werken.

Een opname kan een goede keus zijn, als je of medicatie wilt wisselen, of helemaal stil gezet wilt worden om naar jezelf te kijken of in een andere omgeving wilt verblijven. Je doet overdag bijna niks. Ja persoonlijk zou ik het niet aanbevelen als er niet een goede reden voor is.

Gr

trebe
Antwoord

#3

Hoi Cal,

Er zijn verschillende mogelijkheden. Sommige ggz instellingen hebben hun eigen opnameafdeling. Vaak is er ook een Psychiatrische opname afdeling als onderdeel van een ziekenhuis. ( PAAZ) Er zijn gespecialiseerde depressie-klinieken, daar zijn er minder van. (Mij is alleen rotterdam, nijmegen bekend).
Er is 1 kliniek op antroposofische basis naar ik meen in Bilthoven.
Ik ben niet bekend rond Breda. Google, huisarts, Wijkteam e.d. kunnen je ook info verschaffen. Maar dit is zo ongeveer wat mij bekend is wat in NL mogelijk is.

Sterkte, Mabel
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Vraagje opname Started by Letitgo
16 Replies - 5,906 Views
17-11-2019, 10:39
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Uitleg over opname Started by Sarah_
6 Replies - 5,215 Views
05-05-2019, 00:37
Laatste bericht: Jacob
  opname nodig? Started by dais
6 Replies - 3,401 Views
16-04-2019, 20:59
Laatste bericht: Sara_44
  Opname - ja of nee? Started by Sanna
6 Replies - 3,538 Views
07-04-2018, 12:18
Laatste bericht: SannaGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)