Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Where are all the depressed people??


#1
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-04-2017, 16:49 door Liz is fighting.)

Lieve lotgenoten op dit depressie-forum en ook aan jullie die dit lezen maar geen deel willen/ durven uitmaken van dit forum,

Soms vraag ik me af waar jullie allemaal zijn? Ik weet dat ik niet de enige depressieveling ben die nu op vrijdagavond niet de gezellige dingen heeft opgezocht. Om de eenvoudige reden dat ik het niet kan. Ik wil het wel in theorie; Ik zou het heerlijk vinden als het weer kon. Onbezorgd genieten van een glas wijn en een goed gesprek, en een overnachting bij een vriend of vriendin gewoon omdat het te gezellig is om naar huis te gaan.

Die mooie dingen doe ik nu niet omdat ik me anders voel, bedrukt en somber, soms angstig. Ik ben niet gezellig en daarom ga ik ook niet 'gezellig' naar mijn beste vriendin haar vrijdagavond diner. Het mooiste moment van de week hoor, als ik ga en als ik niet ziek zou zijn. Maar niet nu. Nu ben ik thuis. Op de bank. Ik ben al jaren verleerd tv te kijken, en daardoor vind ik het te druk en onzinnig. Was ik nog maar een tv kijker, dan had ik daar nu misschien wat aan. Of niet, want vorige depressie kon ik de tv gewoon niet verdragen.
Maar ik ben nu hier en kijk naar dit forum en vraag me af waar iedereen met een depressie zit?

Omdat ik een ongeboren boekenschrijfster ben ( zeg ik half hopend), bedacht ik me dat jullie mogelijk wel dit forum lezen en dat jullie dan misschien ook dit stukje gaan lezen en dat ik dan een klein beetje invloed kan hebben op waar jullie zijn. En dan niet alleen op een vrijdagavond, maar gewoon wanneer dan ook overdag ochtend middag of avond of nacht, want wij depressievelingen hebben soms wat moeite met ritme en dag-invulling. We doen maar wat, met de moed der wanhoop om de dag maar te overleven. Dus of dat nou om 7 uur 's ochtends of 's avonds is, of midden in de nacht voor de arme lieverds die hun ritme echt niet konden vasthouden, of voor lijders zoals ik die wel hun ritme vasthouden, maar daar niks mee kunnen omdat ze niet weten wat ze met hun tijd doen moeten, dit forum zou behoorlijk druk kunnen zijn.  Maar blijkbaar zijn er veel mensen met een depressie die of alleen meelezen, of hier niet komen.

En... Als je hier niet komt...wat doe je dan? Zou je hier willen komen als je wist dat 'wij' hier waren en best met je wilden praten? Of heb jij andere behoeften?

Mocht je nou depressief zijn, of je depressief voelen, en je leest dit wel, maar zegt nooit eens hi, dan wil ik je uitnodigen dat wel te doen. Ik ben op zoek naar jou. Ik, die lijdt aan een depressie, zoek jou. 
Als ik, Liz, niet meer depressief ben, dan zoekt de volgende depressieve 'Ik', de depressieve mensen hier in Nederland en Belgie, nog steeds naar zijn depressieve lotgenoot. Naar herkenning en troost en naar steun.

Voel je nooit verplicht of verantwoordelijk, maar voel je vooral welkom en begrepen. Kom en "hang naast mij op de bank." Vertel hoe je dag was, huil als het moet, weet je begrepen en schaam je niet voor je ongewassen haren en je joggingbroek. Het maakt niet uit. We zijn depressief. Als we weer hebben gewonnen van de depressie, dan gaan we weer genieten van andere dingen en wassen we onze haren en kleden we ons anders. Nu even niet. Ademen en eten is al zwaar genoeg.

Vertel me, waar ben je?
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Liz is fighting :   • Ladyofthelight
Antwoord

#2

Hey Liz,

Mooi verhaal en uitnodiging. Ik vind het ook heel rustig op het forum en zou ook meer contact willen met lotgenoten. De mensen die een depressie niet kennen, begrijpen het ook niet, en dat is logisch, maar begrip is soms zo fijn. Ik zit nu achter m'n laptop en lees je verhaal. Net gedoucht en ontbijt op en verder??? Geen zin om ook maar iets te doen. M'n ouders waren gisteren 50 jaar getrouwd en vanmiddag gaan we daar heen en begin van de avond eten in een restaurant. Dat is dus zo'n gelegenheid waar ik echt geen zin in heb, maar dan zet je de knop om en gaat gewoon en doet of er niks aan de hand is. Ook omdat ik bepaald geen leuke schoonzussen heb. Maar dat is een heel ander verhaal. Kort gezegd: ze praten wel over me, maar zelden tegen me. 

Ik hoop dat er meer reacties komen hier. Vooral van mensen die nog niet goed durven te reageren. Vooral op dit forum blijven en vertel ook eens je verhaal. 

Groetjes,
Aline
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Aline49 :   • Liz is fighting
Antwoord

#3

Hoi Liz,

Dat is inderdaad een goede vraag! Ik denk dat het hier nog vrij rustig is omdat:

  1. Ik denk dat veel mensen eerst een beetje aanmodderen alvorens ze echt op zoek gaan naar informatie over depressie etc. En ja veel depressies zijn na een aantal maanden al over
  2. Dit forum wordt nog niet goed genoeg gevonden door de depressieve lotgenoot en familie!! 
    alleen als mensen zoeken op depressie forum/forum depressie/ depressie lotgenoten/lotgenoten depressie dan komen ze hier terecht.Dit zijn echter niet heel vaak gebruikte zoekwoorden.
Dit kunnen we doen om meer lotgenoten te trekken. 

  1. promotie van dit forum
  2. Interessante artikelen schrijven
Hier wordt het meest op gezocht:

[Afbeelding: Screenshot_4.png]

Dit zijn de drukst bezochte depressie websites:
Citaat:Per maand krijgt www.depressievereniging.nl zon 5000 bezoekers op de hele website. Maar op onderstaande 2 pagina's krijgen ze al meer dan 50%
[Afbeelding: c080c109decd4a7ab9553192e1174c52.png]

Per maand krijgt  www.depressie.nl  20k bezoekers waarvan op de onderstaande 2 pagina's meer dan 80%
[Afbeelding: 748f1200d33243bb92c6e383a4a8a640.png]
http://www.depressie.nl/depressie/depressie-symptomen


Per maand krijgt www.depressie.org 10k bezoekers waarvan 45% op de onderstaande 2 pagina's
[Afbeelding: f0b6dc3767ae41068df02636d59c5e2d.png]
 

Als we nu is proberen een aantal van bovenstaande pagina's zo goed als mogelijk na te maken.

Hiermee bedoel ik dat we een paar inhoudelijke pagina's van super kwaliteit maken, met inhoud gelijk aan de bovenstaande.
Antwoord

#4

Ik wil met je meedenken maar ben nog even niet in staat om goede tijd te vinden.


 Geef niet op... het licht gaat weer aan!
 
Antwoord

#5

ik denk als de chat goed werkt er een soort mod aanwezig is om trollen te bannen, dit nog best goed kan werken.

Hoger in google, dat is iets voor de admin, debk dat het zeker gaat helpen.

Wat ook belangrijk is dat er ook gevers zijn, kan me voorstellen als je zelf in de put hangt het lastig is om andere te hrlpen.
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)