Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Wat zeg je tegen je omgeving


#1

Hallo, ik zou willen weten wat jullie tegen he vrienden, kennissen en familie etc zeggen als je in een depressie zit. Ik heb wel eens verteld dat ik leid aan depressies maar daar werd niet echt goed op gereageerd en mensen snappen het gewoon niet. 
Zeggen jullie het gewoon?
Antwoord

#2

Hangt er vanaf wie. Ik zeg bijv. dat ik even niet zo lekker in mijn vel zit. Of tegen mensen die verder van me afstaan gewoon goed of kan beter. 

Bij dichtbij staande familie ben ik open als ik er weer middenin zit. 

Wat zou je willen zeggen? Wat zou je willen dat hun reactie is?
Antwoord

#3
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-03-2018, 22:16 door Beagle.)

FaeHangt er vanaf wie. Ik zeg bijv. dat ik even niet zo lekker in mijn vel zit. Of tegen mensen die verder van me afstaan gewoon goed of kan beter. 

Bij dichtbij staande familie ben ik open als ik er weer middenin zit. 

Wat zou je willen zeggen? Wat zou je willen dat hun reactie is?

(21-03-2018, 22:15)Beagle schreef: FaeHangt er vanaf wie. Ik zeg bijv. dat ik even niet zo lekker in mijn vel zit. Of tegen mensen die verder van me afstaan gewoon goed of kan beter. 

Bij dichtbij staande familie ben ik open als ik er weer middenin zit. 

Wat zou je willen zeggen? Wat zou je willen dat hun reactie is?
Antwoord

#4

Sorry, zit te knoeien met de layout. Ik zou zo graag praten over wat ik voel maar de reacties zijn meestal “ joh vervelend zeg” sterkte , dus dan kan ik beter niets zeggen
Antwoord

#5

Waarom kun je er dan beter niks over zeggen? 

Zou een depressie steungroep iets kunnen zijn? Bijv via depressie stichting?
Antwoord

#6

Dat zou zeker iets zijn voor mij denk ik, ken het niet
Heb al jaren met regelmaat depressies. Uiteraard hulp en medicatie maar soms ( nu dus) zit ik mega diep. 
Hoe kom ik aan dat soort groepen?
Antwoord

#7
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-03-2018, 15:46 door Fae.)

Je zou op de website van de depressie stichting kunnen kijken of er iets in de buurt zit. Verder heb je ook inloophuizen. Bijvoorbeeld Ixta Noa.
Antwoord

#8

Ik heb idd gekeken, ga me aanmelden. Dank je voor de tip. Ga nu eerst ( helaas) paar weken weg, komt slecht uit, maar daarna ga ik er zeker naar toe. 
Ik denk dat het echt heel fijn is om met ervaringsdeskundigen te sparren. 
Groet van. Beagle
Antwoord

#9

Hai ik snap je helemaal alleen 2 familie leden weten het en 1 vriendin de rest zal het niet begrijpen dus geen rekening mee houden terwijl iedereen mankementen heeft.Zelfs mijn moeder die ervan weet houd geen rekening met mijn ziekte.Wil het in de toekomst wel tegen nieuwe vrienden vertellen ze nemen mij maar hoe ik ben en anders zijn het geen echte vrienden groetjes dame
Antwoord

#10

Mijn omgeving weet het dat het af en toe niet goed met me gaat. Maar er komen soms mensen op je pad waar je het wel tegen wil zeggen, maar die het inderdaad niet begrijpen. En dan zit je niet te wachten op een dergelijk antwoord als, wat vervelend voor je. Eigenlijk wil je iets anders horen, dat heb ik tenminsten wel. Maar ik heb me er bij neergelegd dat dergelijke mensen geen enkel idee hebben wat je doormaakt. Wat er in je hoofd omgaat en hoe je je voelt omdat ze het zelf niet hebben gehad. Dus laat ik mijn gevoel achterwege en zeg altijd maar: met slechte mensen gaat het altijd goed. Daarmee is dan gelijk de kous af. Valt er niets meer over te praten en heb ik eigenlijk een boodschap gegeven waar ze niet veel mee kunnen, terwijl ik wel heb willen zeggen wat ik wilde. 

Deze mensen die je niet begrijpen kosten je bakken met energie omdat je eigenlijk elke keer wel weer wil uitleggen hoe het zit. Deze mensen, met alle respect, heb je niet veel aan. Ook wuiven zij je huilbuien weg met de opmerking: nou zo is het wel weer genoeg, tot de orde van de dag. Daar kun je toch niets mee? Dus houdt het kort, houdt het bij jezelf en verwacht niet van een ander dat die het begrijpt. Mensen die dat wel doen gaan met je in gesprek en heb je veel meer aan.

Dat is in ieder geval zoals ik het doe. Wellicht helpt het je...

Groet
Mierkos
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
04-10-2023, 09:09
Laatste bericht: Mabel
  omgeving Started by cyranno
10 Replies - 1,054 Views
03-06-2023, 02:02
Laatste bericht: cyranno
13-06-2021, 17:15
Laatste bericht: cyranno
  Kan er niet meer tegen Started by Nobody
7 Replies - 1,992 Views
08-06-2021, 17:02
Laatste bericht: Alais
04-08-2019, 14:06
Laatste bericht: BetterLife
26-04-2017, 12:24
Laatste bericht: PoedermelkGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)