Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Voorstellen


#1

Mijn Naam is Erik en ik ben heel erg lang (zeker 15 jaar) depressief geweest. Het leven was erg somber en weinig dingen zijn gelukt. Ik heb in die periode mijn heil gezocht in drank. Ik dronk alleen 's avonds, want tijdens mijn werk was dat niet verstandig. Ik had het vooral zwaar in de avond. Drank hielp dan goed om de ergste gedachten te verdoven. 

Op een gegeven moment moest ik op de school van mijn kinderen komen, omdat zij in de gaten kregen dat niet goed ging met mij. Zij confronteerden mij met mijn drank gedrag wat zich had uitgebreid. Ik reageerde daar zo heftig op dat ik een zelfmoordpoging heb gedaan. 

Ik ben toen een week opgenomen geweest in het ziekenhuis en heb hulp gezocht. Ik ben nu 2 jaar verder. Ben mijn baan kwijt en kom straks in de Wia. Ik ben 2 jaar lang op zoek geweest naar een therapie die ik aan kan. Ik heb wel wat geprobeerd, maar mijn klachten werden erger ipv beter. Nu krijg ik 1x per maand een gesprek en daarmee blijf ik stabiel. Het zal nog heel erg lang gaan duren voordat ik alles weer kan doen.
Antwoord

#2

Register or login to view the content
Antwoord

#3

Hallo Erik,

Hartelijk welkom op dit forum.
Ook ik heb al lange tijd problemen met depressie. Het gaat nu langzaam de goede kant op.
Helaas heb ook ik lange tijd te veel gedronken om die shit niet te hoeven voelen.
Ik heb dat gelukkig nu ruim twee jaar onder controle. Maar het blijft opletten.
Hoe is dat voor jou?
Hoor graag van je.

Groetjes,  Bert
Antwoord

#4

Ik ben 2 jaar geleden begonnen met medicijnen. Deze helpen heel erg goed. Ik heb nog wel een een down-dag, maar het duurt nu niet zo lang meer. 

Deze medicijnen zijn voorgeschreven door een psychiater die ik toen zag. Ik heb daar niet heel erg lang gelopen, want ik had volgens haar een hele zware persoonlijkheidsstoornis. Ik ben toen doorverwezen naar het NPI. Dat is één van de beste instantie voor mensen met persoonlijkheid klachten. Ik ben toen een full-time 3-daagse therapie gaan volgen. Ik reageerde daar te heftig op en de behandeling is bijna direct gestaakt. Sinds dien zijn ze op zoek geweest naar een therapie die ik aan kan. Dit is nog steeds niet gelukt. Ik krijg nu 1x per maand een gesprek bij een psychotherapeut. 

Ik weet niet precies waar mijn klachten vandaan komen. Ze zijn begonnen toen ik van de lagere school kwam. Ik ben toen veel gepest en ik had ouders die me heel erg tegenhielden om mezelf te ontwikkelen. De klachten werden steeds erger en ik heb toen heel veel dingen meegemaakt die niet hielpen om beter te worden. Ik ben ook mishandeld door mijn ouders. Ik weet daar niets meer vanaf. Mijn broer heeft dat een keer tegen mij gezegd.

Ik zou graag willen weten waarom ik depressief ben geworden, maar het NPI raad mij sterk af om dit niet te gaan doen. Ik ben nu stabiel. Als ik nu ga onderzoeken wat er gebeurt is, dan is de kans heel erg groot dat het heel slecht met mij gaat. Ik wacht er nu mee en ik ga over een jaar weer vragen of ik het dan aan kan. Tot die tijd moet ik de deksel op de beerput houden.

Ik ben heel erg blij dat ik nu niet meer drink. Ik loop nu al 2 jaar bij de Brijder. Ik ben in het begin opgenomen geweest voor een detox. Ik kreeg vanaf die periode medicijnen, zodat ik niet meer kon drinken. Ik ben toen gaan blowen. Het was gewoon te moeilijk om zonder verdoving door het leven te gaan. Mijn gedachten waren zo heftig dat ik ze niet kon handelen. Mijn vriendin is daar toen achter gekomen, want ik deed het altijd stiekum. Het heeft lang geduurd om in te zien dat dat niet ging helpen.

Ik hoef nu niet meer te blowen of te drinken. Ik heb mezelf vrij goed onder controle en ik weet wanneer het verkeerd dreigt te gaan. Hiervoor heb ik nu een signaleringsplan. Ik kan nog niet heel veel, maar rustig aan dingen thuis doen gaat prima. Ik kan nog niet op de kinderen passen, maar dat ben ik nu langzamerhand aan het uitbreiden. Ik breng ze naar school en haal ze om 5 uur op van de opvang. Mijn vriendin komt meestal pas om 6 uur thuis en die periode kan ik nu alleen overbruggen.
Ik kan niet werken, maar ik doe nu 2 uur per week vrijwilligerswerk. Dat kan ik voorlopig nog niet uitbreiden.

Gelukkig kan ik nu goed de positieve dingen van het leven in zien. Ik kan weer genieten van het leven. De rest komt uiteindelijk wel weer, maar dat gaat nog heel lang duren.

Ik vind het best wel lastig om dit allemaal op te schrijven. Het doet me weer denken aan de periode dat het niet goed ging.
Antwoord

#5

Register or login to view the content
Antwoord

#6

Ja, dat vind ik ook fijn aan een forum. 

Ik stel geen doelen. Ik probeer bepaalde situaties wel te vermijden. Dat vind mijn vriendin niet altijd even leuk, maar ik ken mezelf. Dan moet ik het ook niet doen. 

Ik heb een signaleringsplan gemaakt. Als ik in een hogere fase kom dan moet ik bepaalde dingen gaan doen. Depressief worden staat er ook in. Als ik dan ga denken wat ik allemaal bereikt heb wordt het meestal minder.
Antwoord

#7

Register or login to view the content
Antwoord

#8
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-06-2017, 07:44 door Erik161.)

Ik heb een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. Ik heb eind vorig jaar een persoonlijkheidstest gedaan en daar kwam o.a. dat ik heel veel problemen heb met boosheid. Ik zeg bijv altijd dat ik niet boos kan worden. Ik heb in mijn jeugd tegen mezelf gezegd dat ik nooit meer boos mag worden, omdat ik dan mezelf niet meer onder controle heb. 

Ik ontwijk dus o.a. Boosheid. 

We hebben dus nooit een knallende ruzie. Ik loop weg als ik merk dat ik boos wordt. 

Mijn vriendin en ik praten niet echt veel met elkaar over dit soort dingen. We hebben er allebei moeite mee. 

Heb je wat aan dit antwoord?

Mijn therapeuten hebben gezegd dat ik niet moet gaan zoeken naar antwoorden uit het verleden. Ga ik dat wel doen dat is de kans heel erg groot dat hey heel erg mis gaat met mij. Ik kan dat nu niet aan, maar dat wil niet zeggen dat ik dat nooit aan kan. 

Het is dus niet altijd verstandig om er naar op zoek te gaan. Ik reageer niet voor niets zo heftig op dit soort dingen.
Antwoord

#9

Register or login to view the content
Antwoord

#10

Da's grappig zeg. Wij kunnen ook het beste praten als we in bed liggen met het licht uit. Mijn therapeut moest lachen toen hij dit hoorde. 

Ik zou wel eens dat ik kon praten over mijn problemen. Mijn vriendin vraagt er wel eens naar, maar ik ontwijk het altijd door te zeggen dat ik het niet weet. Ik ben gewoon ergens heel bang om, maar ik weet niet waarvoor. 

Ik ben tijdens mijn jeugd mishandeld door mijn vader, maar ik weet er niks meer van. Laatst waren we bij mijn broer. Hij zei toen dat mijn vader me een keer knock out geslagen heeft. Latet vroeg mij vriendin er naar, maar i kon mezelf niet herinneren dat mijn broer dat gezegd heeft. Wie weet wat er nog meet allemaal is gebeurt. 

Raar he?

Ik ben blij dat ik nu veel sneller dingen herken. Ik wist tot 2 jaar geleden niet eens dat ik heel erg angstig was. Mijn therapeut heeft me nu uitgelegd wat symptonen voor angst zijn. Dat heeft mij heel erg geholpen.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Voorstellen Started by Suze
1 Replies - 26 Views
Gisteren, 20:29
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by Kaatje123
5 Replies - 111 Views
25-02-2024, 22:52
Laatste bericht: Joy
11-02-2024, 22:53
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by thevillageidiot1976
5 Replies - 123 Views
31-01-2024, 23:55
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by Sophia
3 Replies - 192 Views
22-12-2023, 18:06
Laatste bericht: Jupiter
  Voorstellen Started by Raketje
1 Replies - 148 Views
13-12-2023, 21:31
Laatste bericht: Joy
  Even voorstellen Started by Chaos
11 Replies - 565 Views
12-12-2023, 23:07
Laatste bericht: Mabel
  Even voorstellen Started by JoLa
4 Replies - 287 Views
12-12-2023, 14:38
Laatste bericht: JasperK
  Voorstellen Started by Elle1990
5 Replies - 231 Views
12-12-2023, 14:25
Laatste bericht: JasperK
  even voorstellen Started by Lintje
1 Replies - 129 Views
08-12-2023, 01:58
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)