Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Voel me slecht over me zelf (sexueel onderwerp)


#1

Beste

Ik voel mij toch vrij slecht over mij zelf. De laatste tijd is mijn libido vrij hoog en als alleenstaande man is dat soms moeilijk.
Zat de laatste weken op een datingsite en vroeg gewoon direct eerlijk of ze open staan voor alleen een intieme relatie. En als het antwoord nee was, dan was het ook klaar. Ging ook niet verder hierin. Maar toch,
Nu zit er in mijn hoofd constant de gedachte "Jij doet aan sexuele intimidatie" dus ik ben een slecht persoon.
Antwoord

#2

Hoi Mark,

Ik heb even je andere berichten hier op het forum gelezen zodat ik iets meer van de achtergrond begrijp Smile

Voor een deel snap ik waar de slechte gevoelens over jezelf vandaan komen, tegelijkertijd... Tjah, ook ik heb wel eens op sites gezeten om te chatten met anderen (mannen in mijn geval xD) en dan deed ik mij ook iets anders, béter, voor dan ik ben.
Zolang je inderdaad niet over bepaalde grenzen heen gaat moet dat kunnen denk ik - en wat ik tot nu toe heb gelezen ken jij die grenzen.

Heb je het er met de psychiater over gehad dat het nu minder gaat?
En met medicatie en de therapieën die je krijgt - heb je een idee dat het helpt? Misschien is daar een aanpassing in nodig, waardoor het weer wat beter gaat, zou best kunnen.

Niet meteen de moed opgeven. Je werkt aan jezelf!

Heel veel sterkte en succes.

Groetjes,
Sanna
Antwoord

#3

Hoi Sanna


Bedankt voor je reactieSmile
Ik heb er nog niet over gehad met mijn psychiater, maar heb al jaren last van periode`s met dwanggedachten.Ook over andere onderwerpen. Ik slik hiervoor ook medicatie.
Maar soms doe ik dingen, waarvan ik dan achteraf denk, "ja mischien ga ik te ver" . En al is er enige twijfel achteraf dan gaan alle alarmbellen af.
De twijfel van, wanneer ga je te ver. Dat is ook weer voor iedereen anders. En de laatste tijd met de metoo discussie, begin ik overal over te twijfelen. Ik ben 41 jaar en heb bepaalde (sexuele)driften, maar dat stemmetje in mijn hoofd, die veroordeeld het heel hard. 

Groetjes Mark
Antwoord

#4

Hey Mark,

Die stemmetjes in het hoofd kunnen soms irritant aanwezig zijn he? En ze zijn ongelofelijk vervelend - bij mij dan toch xD
Ook ik heb dwanggedachten, niet seksmatig, maar op genoeg andere vlakken (wel of niet eten, overdoseren met medicatie of juist niet, etc etc), dus ik begrijp je enigszins in dat opzicht. Net als het feit dat je je achteraf wel eens slecht voelt over jezelf...
Vechten tegen dat stemmetje is vreselijk moeilijk en ontzettend zwaar, maar toch doe jij dat al een aantal jaar, en heb je een paar jaar minder last gehad! Ik vind dat je dat enorm positief moet bekijken en misschien kan het je een beetje hoop bieden - het is je eerder gelukt, waarom nu dan niet?

Ik zou het echt met je psychiater bespreken. Ik hoop dat jullie door de jaren heen een band hebben kunnen opbouwen zodat je volledig eerlijk kan zijn, want alleen dan is therapie heilzaam, en vraag hem ook over de medicatie. Hij/zij kan bepalen of er misschien een pilletje meer of anders moet komen, en wie weet, voel jij je daarna weer helemaal goed. Je kan het in ieder geval vragen toch? Smile

Vergelijk jezelf alsjeblieft niet te veel met anderen, of bepaalde situaties. Dat pakt bijna nooit goed uit. Jij bent jij.
Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik, maar zolang je het niet probeert, weet je ook niet of het lukt.

Ik zal sowieso voor je duimen!!

Groetjes,
Sanna
Antwoord

#5

Dank je SannaSmile

Dat probeer ik, maar ja soms zijn er toch periode`s. Meestal waait het ook weer over.
Hoop dat het met jou ook goed blijft.

Groetjes Mark
Antwoord

#6

Hoi

Even weg geweest, maar voel me weer angstig. Gister heb ik een eerste date gehad en die date verliep goed. Alleen nu durf ik niet verder. Angst dat de ander mij afkeurt als ze alles wist wat ik in het verleden allemaal gedaan zou hebben. Tegelijk ook een enorme dwang behoefte om alles maar op te biechten, want dan weet ik het nu meteen of ze mij afkeurt ja of nee. Het gaat over een  aantal dingen in het verleden die ik gedaan heb, waar ik bepaald niet trots op ben (Heb hier op het forum, daar ook over geschreven).  De spanning zit er vooral in, dat ik  nu alles maar moet opbiechten, want dan heb ik zekerheid. 

Groetjes Mark
Antwoord

#7

Register or login to view the content
Antwoord

#8

(03-07-2018, 16:14)Hoi PositivaBedankt voor je bericht. Ergens weet ik wel dat ik niet alles hoef te vertellen op dit moment, maar het is een soort drang naar zekerheid willen hebben. Heb al van kinds af aan last van een dwangstoornis/depressie`s. Ergens hoop ik dat ze mij afwijst, want dan zijn die angsten /dwang er niet, maar tegelijk hoop ik het ook weer niet.Groetjes Mark Positiva schreef: Register or login to view the content
Antwoord

#9

Ik snap het probleem, alhoewel ik het natuurlijk niet echt kan begrijpen. In hoeverre kun je tegen zo'n dwanggedachte ingaan? En is de dwanggedachte in dit geval dat je zekerheid wilt hebben, of dat je alles wilt vertellen? Zekerheid heb je namelijk nooit. Ze kan uiteindelijk ook afknappen op je zweetvoeten.. Bij wijze van spreken dan he! Waarschijnlijk weet je dat zelf ook wel. Moeilijk is dat. Eigenlijk kan alleen iemand die hetzelfde "mankeert" , advies geven. En zelfs dan is het nog lastig.
Antwoord

#10

(03-07-2018, 18:01)HoiBeide eigenlijk. Zekerheid en alles moeten vertellen.Het is ook een lastige (stoornis). Het voordeel is wel, dat ik er ervaring mee heb. Ondanks dat ga ik wel door met haar en probeer me niet te laten leiden door angst. Daarnaast weet ik ook, als ik alles ga vertellen per direct, puur om van die angsten af te komen, dat het dan uiteindelijk ook erger wordt, al zal het in het begin even een opluchting zijn. Krijg ook al jaren begeleiding, maar het blijft moeilijk soms. Groetjes MarkPositiva schreef: Ik snap het probleem, alhoewel ik het natuurlijk niet echt kan begrijpen. In hoeverre kun je tegen zo'n dwanggedachte ingaan? En is de dwanggedachte in dit geval dat je zekerheid wilt hebben, of dat je alles wilt vertellen? Zekerheid heb je namelijk nooit. Ze kan uiteindelijk ook afknappen op je zweetvoeten.. Bij wijze van spreken dan he! Waarschijnlijk weet je dat zelf ook wel. Moeilijk is dat. Eigenlijk kan alleen iemand die hetzelfde "mankeert" , advies geven. En zelfs dan is het nog lastig.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
07-05-2023, 00:17
Laatste bericht: Mabel
27-03-2023, 17:49
Laatste bericht: Joy
22-02-2023, 16:47
Laatste bericht: Jarno
17-01-2020, 11:35
Laatste bericht: Run
27-11-2019, 20:39
Laatste bericht: desireless
18-11-2019, 08:00
Laatste bericht: Inge2019
  Voel me niet begrepen Started by Inge2019
9 Replies - 2,687 Views
05-11-2019, 13:56
Laatste bericht: Inge2019
22-10-2019, 18:27
Laatste bericht: Positiva
  Voel me niet begrepen Started by Jan123
3 Replies - 1,575 Views
29-08-2019, 19:22
Laatste bericht: Jan123
03-03-2019, 19:19
Laatste bericht: Jean PierreGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)