Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Verder na ernstige depressie


#1
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-11-2022, 03:41 door Matroesjka.)

Hallo allemaal,

Ik wil mij even voorstellen hier. Mijn naam is Matroesjka (fictief), man, alleen en inmiddels (gelukkig) gepensioneerd. Ik was in het verleden langdurig werkzaam in de gezondheidszorg.
Ik wil hieronder even mijn verhaal samenvatten m.b.t. mijn depressie en de gevolgen daarvan.

Ik werkte tot eind 2017 in de gezondheidszorg. Normaal leven: opstaan, werken de hele dag, thuis dingen doen, hobby's, vrienden, familie, camping, bezoekjes, enz. Totdat er eind 2017 iets met mijn woning gebeurde. 
Dit bleek de start te zijn van een hel, die drie jaar lang duurde! Op mijn werk ging het steeds slechter, ik viel kilo's af (over die periode totaal 20 kg) , sliep slecht of niet, at en dronk weinig, piekeren, huilen, enorme angst m.b.t mijn woning, enz. Dankzij goede collega's heb ik het werk nog 2 maanden vol kunnen houden en toen klapte ik in elkaar! Ik meldde me ziek. Het ging steeds slechter. Via de huisarts en psycholoog aldaar werd ik doorverwezen naar het GGZ. Daar was echter een wachttijd van 2 maanden, maar het ging op een gegeven moment zo slecht, dat de huisarts het crisis-team van het ziekenhuis belde. Ik kreeg gedurende de wachttijd van 2 maanden PIT zorg thuis. Elke dag kwam er iemand me uit bed halen, want ik wilde maar één ding: dood!

Ik bleef toch de hele dag op bed liggen, soms 48 uur, niet eten, drinken, niets. Overdag in bed, 's nachts op, dan was het rustig. En maar bedenken hoe ik het beste uit het leven kon stappen, liefst zo snel mogelijk! 
Ik kwam bij de GGZ terecht. Aanvankelijk wilde de arts me laten opnemen, maar ik zei dat ik de problemen dan meenam en daarna ook weer mee naar huis omdat ze niet oplosbaar waren. Dan maar medicatie en verdere pit-zorg thuis. En volstoppen met pillen, gevolg: zombiegedrag, niets interesseerde me meer. Het interesseerde me zelfs niet, dát het me niet interesseerde! Ik had gelukkig een hele goede arts en PIT verpleegkundige. Ook had ik goede WMO ondersteuning.

Inmiddels was ik 100 % afgekeurd voor werk en dientengevolge ontslag. Gevolg: ook nog financiële stress! Ik had inherent aan mijn depressie een flinke angststoornis en kwam de deur niet meer uit. Die angstaanvallen waren vreselijk. Ik velangde ook nog steeds naar de dood. Hoe zou ik dat gaan regelen, dacht ik steeds.
Al met al duurde het maar voort en voort, er kwam maar geen verbetering, diverse medicatie bracht niets en maakte me ongevoelig en duf, een robot! ik was mezelf niet meer!

Ik las erg veel en ben op speurtocht gegaan, op internet. Uren, nachten. Ik dacht: er moét iets zijn om beter te worden, te ontsnappen uit die diepe zwarte put, een andere manier. Uiteindelijk las ik iets over een in Amerika ontwikkeld apparaatje, een elektrische stimulator, die daar wordt gebruikt bij therapieën van ex-militairen met PTSS en depressie. Ik dacht: dát wil ik wel proberen. Wat heb ik nog te verliezen.. ja alleen geld. Ik heb het apparaat uiteindelijk aangeschaft. Verder las ik over onderzoeken m.b.t magnesium en depressie. Dit ben ik ook gaan slikken. (Wél de juiste soort!) Ik heb wel e.e.a. overlegd met mijn behandelend arts. 

Nadat ik het apparaat in gebruik had genomen, smolten lanzaam mijn angsten, in één maand waren deze beheersbaar! Na een half jaar kreeg ik opmerkingen van iedereen dat ze merkten dat het beter met me ging. Steeds beter. Ik heb de voor mij vreselijke medicatie toen afgebouwd. Ik heb het apparaat, i.c.m. magenesium een jaar gebruikt en merkte dat ik weer zin kreeg in het leven. Ik kon weer lachen, dingen doen, beetje genieten. 

Momenteel, moet ik zeggen, gaat het aardig goed. Op een schaal van 1 tot 10, was de depressie eerst 10+ in ernst, nu denk ik 2. En dat komt omdat bij onderzoek is gebleken, dat ik vanaf mijn jeugd eigenlijk altijd latent depressief ben geweest en er gewoon gevoelig voor ben. Maar dat heeft andere oorzaken, die ik hier niet wil benoemen. Daar zal ik helaas mee moeten leven, het een plaats geven, maar het is best goed leefbaar nu! Ik herken de valkuilen van depressie en weet wat ik dan moet doen. Ik gebruik de stimulator nog wel regelmatig en ook een onderhoudsdosis magnesium. Verder ben ik nu medicatievrij. 

Bang dat het weer zo ernstig wordt als toen? Géén idee: op het leven krijgt men géén garantie, wél op de kleine dingen die ertoe doen en waarvan je geniet!

 "I never promised you a rose garden!"

Gegroet,
Matroesjka
Antwoord

#2

Welkom m! 

Mooi verhaal . 
Welke magnesium gebruik jij ?  En gaat het over n zgnd.  tens apparaat? Over welk apparaat gaat het? Mischien kun je iets specifieker zijn. 
Wie weet heeft n ander er ook iets aan. 

Groetjes
Antwoord

#3
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-11-2022, 03:42 door Matroesjka.)

(03-11-2022, 09:57)Mabel schreef: Welkom m! 

Mooi verhaal . 
Welke magnesium gebruik jij ?  En gaat het over n zgnd.  tens apparaat? Over welk apparaat gaat het? Mischien kun je iets specifieker zijn. 
Wie weet heeft n ander er ook iets aan. 

Groetjes

Hallo Mabel,

Wat het apparaat betreft. Het gaat hier absoluut niet over een tens-apparaat! Gezien het feit dat ik hier geen commerciële berichten/reclame kan plaatsen, kun je me een PM sturen voor info. Voor mij was het ws een life-saver!

Wat de magnesium betreft:
Het gaat hier om magnesium-tauraat (gebruik ik 1× daags voor de nacht) en magnesium-malaat ( 1x daags voor de dag).
Beide soorten zijn verkrijgbaar bij de betere online-drogisten. 
LET WEL: deze magnesiumsoorten zijn absoluut niet vergelijkbaar met de soorten van de goedkope drogisterijen, b.v. die met het bekende rood-witte logo. Die zijn in de regel een paar euro en hebben nauwelijks of zelfs geen effect!
De door mij genoemde soorten zijn wel prijzig, zo'n 15 a 25 euro per potje. (Resp. Poeder en 150 capsules)

Gegroet
Antwoord

#4

Welk merk magnesium? Via Holland en Barett? 
Heb pm gestuurd voor apparaatje. Heb jij al antwoord Mabel?.
Antwoord

#5
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-11-2022, 03:11 door Matroesjka.)

(03-11-2022, 20:47)Liesbethc47 schreef: Welk merk magnesium? Via Holland en Barett? 
Heb pm gestuurd voor apparaatje. Heb jij al antwoord Mabel?.

Ik kan/mag geen reclame c. q. commerciële berichten in dit forum plaatsen.
De magnesium soorten wel:
Magnesium-tauraat capsules
Magnesium-malaat poeder
Ik gebruik ze beide. In het begin kun je wat last hebben van diarree, maar dat verdwijnt snel.

Magnesium-oxide en - citraat zijn nauwelijks werkzaam, ze worden slecht door het lichaam opgenomen! 
Magnesium is een zeer belangrijk mineraal en onmisbaar voor het lichaam, dus ook de hersenen.
Er zijn onderzoeken gedaan naar de relatie tussen depressie en magnesium. Hiernaar kun je zoeken met de bekende zoekpagina. (die begint met een G)
Antwoord

#6

Welkom Matroesjka,

Zo te lezen heb je een hoop meegemaakt. 
Wat een vervelende situatie van je woning. Woon je nu wel weer fijn?
Dank voor het delen van je verhaal en de tips. 
Zelf ben ik ook al een tijdje wat aan't proberen met
magnesium (ook op aanraden van een alternatief arts) Het zou ook goed opneembaar zijn via huid dus heb ik een olie aangeschaft die je op de huid kunt smeren. Dat prikkelt soms wel behoorlijk.
Antwoord

#7

(04-11-2022, 08:38)Joy schreef: Welkom Matroesjka,

Zo te lezen heb je een hoop meegemaakt. 
Wat een vervelende situatie van je woning. Woon je nu wel weer fijn?
Dank voor het delen van je verhaal en de tips. 
Zelf ben ik ook al een tijdje wat aan't proberen met
magnesium (ook op aanraden van een alternatief arts) Het zou ook goed opneembaar zijn via huid dus heb ik een olie aangeschaft die je op de huid kunt smeren. Dat prikkelt soms wel behoorlijk.

Hallo Joy,

Ik woon inmiddels naar tevredenheid nu. (dezelfde woning) Die gebeurtenis bleek achteraf een trigger te zijn voor het teweegbrengen van een reeds latente depressie en onderdrukte zaken, hetgeen ik niet wist. Pas na een aantal consulten bij de ggz.

Ik ben bekend met de magnesium olie, maar gebruik liever de poeder en tabletten. Je moet wel even proberen voor de juiste dosering, mensen met depressie hebben méér magnesium nodig! En het heeft tijd nodig, het werkt niet binnen 1 week!

Groetjes.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  mijn depressie Started by zizou10
2 Replies - 59 Views
11-04-2024, 10:29
Laatste bericht: don't know
  Depressie Started by Xavier
8 Replies - 446 Views
27-03-2024, 10:37
Laatste bericht: Sann
11-02-2024, 22:53
Laatste bericht: Mabel
22-01-2024, 00:06
Laatste bericht: Joy
07-12-2023, 00:14
Laatste bericht: Mabel
20-11-2023, 02:13
Laatste bericht: Mabel
05-10-2023, 20:47
Laatste bericht: Sander45
  Depressie eenzaamheid Started by Marc108
4 Replies - 518 Views
02-09-2023, 13:59
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Postpartum depressie Started by Liefie
3 Replies - 438 Views
19-08-2023, 22:56
Laatste bericht: Joy
28-05-2023, 13:00
Laatste bericht: WandelaarGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)