Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Hallo ik ben Falco


#1
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-05-2018, 13:41 door Falco.)

......
Antwoord

#2

Hallo Falco, 

Wat een verhaal, hoop dat het wat opluchting heeft gebracht. Ik wil niet vervelend overkomen, maar op het laatst lijkt het even alsof je een advertentie plaatst om met je te daten, kan zijn dat ik het mis heb. Overigens wil ik daar wel wat over zeggen (relaties enzo). Het hebben van een relatie is geen garantie dat je je weer vrolijk gaat voelen, ik denk dat het meer met zelfacceptatie te maken heeft. Misschien ben je wat kinderlijk (wat je zegt), maar dat maakt toch niet uit. Ik snap dat je mensen zoekt die je accepteren, maar accepteer je jezelf wel zoals je bent? Is misschien een gemene en lastige vraag, want ik accepteer mezelf ook niet altijd zoals ik ben (ik ben overigens ook 24). Je zegt wel dat je van de natuur geniet en eigenlijk meer naar buiten wil gaan, wat houdt je precies tegen? Je kunt jezelf kleine doelen stellen over het bijvoorbeeld naar buiten gaan (de eerste week iedere dag 5 minuten, de week daarna 10 minuten, etc.). Ik denk persoonlijk dat het hebben van veel tegenslagen (vader verloren en het niet goed kunnen vinden met je moeder) echt wel impact heeft op je manier van leven en je zijn als mens. Ik heb toevallig precies het omgedraaide (moeder verloren en niet goed kunnen vinden met mijn vader). Als puber heeft dit veel impact op mij gehad en ook ik had vrijwel geen vrienden en heb het gevoel dat ik veel gemist heb. Toevallig dat ik de afgelopen 2 maanden pas echt ben gaan leven en een leuke groep mensen ben tegengekomen. Dit is overigens pas gebeurd toen het uit is gegaan met mijn ex (dus liefde is niet alles). Ik probeer nu te genieten voor zover ik kan, ik hoop dat jij dit uiteindelijk ook kan doen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad. 

Groetjes Sanne
Antwoord

#3

Hey Falco,

Welkom op dit forum. Bij het lezen van je verhaal zie ik overeenkomsten en verschillen met mezelf.

Natuurlijk kunnen bepaald zaken voor jou onoverkomelijk lijken, maar dat zijn ze bijna nooit. Leef je uit op dit forum en lees vooral de verhalen van anderen, zodat je kunt zien dat je niet de enige bent (gedeelde smart ... je weet wel).

Zoals Sanne ook al aangeeft, dit is geen datingsite, maar met bijna alle andere dingen kun je hier terecht. Schrijf het van je af of kom met concrete vragen en de mensen hier zullen proberen je te helpen.

groet,
Ray
Antwoord

#4
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-05-2018, 13:35 door Falco.)

.....
Antwoord

#5

Hoi Falco,

Geen excuses nodig hoor! Vind het nog behoorlijk overzichtig eigenlijk, dus helemaal prima Smile

Wat ik zo uit je verhaal hoor is dat je je vooral erg alleen voelt - klopt dat?
Het is een vrij 'normaal' iets bij dit ziektebeeld hoor, er is veel onbegrip nog in de omgeving en doordat we (over het algemeen) onszelf niet zo leuk vinden, zijn sociale contacten moeilijker.
Dat is althans hoe ik het ervaar.

We hebben hier een daar wel wat overeenkomsten, het gepest worden, er niet echt bij horen, en alles missen wat 'normaal' is - maar ja, wat is precies de norm van normaal? Wie bepaalt dat?
Ook het feit dat je je leven als kind als leuk bestempelt herken ik enorm. Zou ook dolgraag terug willen naar die tijd en voel me lang niet altijd zo oud als ik daadwerkelijk ben (30, like, really?! xD)

Nu had ik je eerdere bericht ook open staan, aangezien ik altijd superlang doe over het reageren op iemands eerste post Big Grin Dus ik heb het stukje gezien wat je nu ook hebt aangepast/weg gehaald. 
Zoals ik eerder al aan gaf, je voelt je volgens mij vooral heel erg alleen en zoekt een maatje. Gedeelde smart... - zoals Ray ook al zei Smile
Mensen begrijpen het gewoon vaak niet, een depressie, het wordt nog niet echt gezien als een ziekte, terwijl dat toch echt wel zo is. Enorm frustrerend, absoluut, maar het zijn dingen waar je je eigenlijk niet druk om moet maken. Houd je focus bij jezelf. Natuurlijk is dat veel makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik, maar blijf het proberen.

Heb je op dit moment eigenlijk iets van professionele ondersteuning? Therapie of iets, of misschien wat medicatie?

Voel je voor de rest vooral meer dan welkom hier op het forum. Schrijf lekker wat dingen van je af! Hier zal je niet gauw veroordeeld worden om iets.
Heel veel sterkte!

Groetjes,
Sanna
Antwoord

#6
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-05-2018, 13:34 door Falco.)

.....
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Hallo, ik ben er ook bij! Started by NicoBP2
2 Replies - 136 Views
13-02-2024, 11:02
Laatste bericht: Mabel
  Hallo en help Started by Kippetje
9 Replies - 1,019 Views
28-01-2024, 18:10
Laatste bericht: Xavier
  hallo ik ben J. Started by Momentoftime
3 Replies - 202 Views
26-12-2023, 15:53
Laatste bericht: Jupiter
14-10-2023, 20:38
Laatste bericht: Ronnie
  Hallo allemaal Started by Mart79
1 Replies - 256 Views
19-09-2023, 12:32
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Hallo allemaal Started by Indra
2 Replies - 295 Views
30-07-2023, 20:18
Laatste bericht: Joy
  Hallo allemaal Started by Speld
4 Replies - 479 Views
05-07-2023, 08:08
Laatste bericht: Mabel
21-02-2023, 22:43
Laatste bericht: Joy
  hallo ik ben Loes Started by Loes010
3 Replies - 882 Views
27-12-2022, 11:38
Laatste bericht: Maarten
  Hallo allemaal Started by Mave
10 Replies - 1,404 Views
05-12-2022, 00:27
Laatste bericht: VideGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)