Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Hallo en help


#1

Ik ben Sarah en ik ben 22 jaar. ik dacht ik doe het zo aangezien echt praten ik zeer zeer lastig vindt. Ik word door mijn ouders en voornamelijk zus en ook huisarts gediagnosticeerd met een depressie ... Eind november ben ik naar de huisarts gegaan voor een psycholoog en toen kreeg ik meteen pillen waardoor ik suïcidale gedachtes kreeg. Ik heb dat nooit nooit gehad sinds die pillen. Zelfmoord plegen heb ik de afgelopen periode al meerdere keren gedaan in de buurt, thuis ook zelfs. Het liefst pleeg ik euthanasie, aangezien ik toch niks meer kan. Wie geeft zin in een praatje?
Antwoord

#2

Hoi Sarah,

Wat verschrikkelijk dat je dergelijke gedachten hebt en niet meer wilt leven. Persoonlijk heb ik ook dergelijke momenten gekend. Momenteel heb ik een aantal dingen weer op de rit en kan ik weer genieten van het leven. Dat gun ik jou ook van harte. Heb je het bij de huisarts aangegeven dat je dergelijke gedachten hebt sinds de pillen? Kun je wat meer vertellen over die gedachten? Hoe zag je leven er uit voordat je deze gedachten kreeg? Heb je al een psycholoog? Ik denk dat we allemaal leren om blindelings te vertrouwen op ons gevoel. Soms klopt dit gevoel niet en moeten we er tegen vechten om in leven te blijven. Ergens zal je dat ook wel beseffen maar het gevecht heel moeilijk vinden. Ik denk dat vele mensen hier dat begrijpen en ook heel moeilijk vinden. Ik heb je een prive bericht gestuurd mocht je 1 op 1 willen praten.

Ook al ken je alle stappen uit je hoofd, je moet stappen uit je hoofd. - Fresku
Antwoord

#3

Hoi Sarah, 

Allereerst welkom ! . Wat n narigheid. 

Antidepressiva kan bij sommigen dat effect hebben. Met name bij de wat jongere mensen.  Dan is dat niet het goede middel voor jou. 
Ik mag toch hopen dat je daar inmiddels meer gestopt bent? En dat je voorschrijver dit weet? 

Het is niet zo dat je niets meer kan en nergens goed voor bent. Dat vertelt je depressive gedachtengang je , nou laat maar lullen . 

Zo blijk je prima en staat om hier te schrijven. Luid n duidelijk! Je kan je behoeften wel uiten! Al is het allereerst nog schriftelijk .Heel goed ! 
Blijf dat maar vooral doen . 
We lezen graag van je ! 
Ik ben heel benieuwd op je antwoorden op Jarnos  vragen. 

Veel liefs
Antwoord

#4

Welkom op het forum Sarah
Antwoord

#5
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-04-2023, 14:14 door Liefde+Hoop.)

(27-02-2023, 21:42)Kippetje schreef: Ik ben Sarah en ik ben 22 jaar. ik dacht ik doe het zo aangezien echt praten ik zeer zeer lastig vindt. Ik word door mijn ouders en voornamelijk zus en ook huisarts gediagnosticeerd met een depressie ... Eind november ben ik naar de huisarts gegaan voor een psycholoog en toen kreeg ik meteen pillen waardoor ik suïcidale gedachtes kreeg. Ik heb dat nooit nooit gehad sinds die pillen. Zelfmoord plegen heb ik de afgelopen periode al meerdere keren gedaan in de buurt, thuis ook zelfs. Het liefst pleeg ik euthanasie, aangezien ik toch niks meer kan. Wie geeft zin in een praatje?

Jemig wat heftig joh, suïcidale gedachten kunnen een rare onverwachte bijwerking zijn van antidepressiva. Neem aub contact op met de voorschrijvende arts en vertel dit. Mogelijk moet er iets met de dosis of een ander middel.na een poging krijg je toch wel begeleiding hoop ik? Praatje maken kan nu even niet moet naar fysio en naar dinertje. Morgen ? Hou je taai en Liefde gewenst

(27-02-2023, 21:42)Kippetje schreef: Ik ben Sarah en ik ben 22 jaar. ik dacht ik doe het zo aangezien echt praten ik zeer zeer lastig vindt. Ik word door mijn ouders en voornamelijk zus en ook huisarts gediagnosticeerd met een depressie ... Eind november ben ik naar de huisarts gegaan voor een psycholoog en toen kreeg ik meteen pillen waardoor ik suïcidale gedachtes kreeg. Ik heb dat nooit nooit gehad sinds die pillen. Zelfmoord plegen heb ik de afgelopen periode al meerdere keren gedaan in de buurt, thuis ook zelfs. Het liefst pleeg ik euthanasie, aangezien ik toch niks meer kan. Wie geeft zin in een praatje?
Kippetje je mag me best een persoonlijk bericht sturen als je wilt. Ik kan nu niet reageren maar rond 18 uur weer wel of morgen
Antwoord

#6
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-01-2024, 12:52 door Mark3. Edit Reason: added some details )

Hallo allemaal.  Ik ben een nieuweling. Ik ben blij om hier te zijn. Fijne dag iedereen!NML)
Antwoord

#7

Hoi Sarah hoe heftig ook jouw verhaal .... van die medicatie dat geloof ik wel heb het aan de lijve moeten ondervinden. Toen ik jonger was moest ik als eerste antidepressiva prozac innemen en daar kreeg ik ook zo een doodgevoelens bij. Ik werd heel suïcidaal en heb dan ook moeten omschakelen. Hoe moeilijk dat je dat moet meemaken maar sommige anti depressiva geven dat effect. Ik begrijp dat je vaak met de dood bezig bent , ik ben dat ook maar anders dan vroeger. Ik zie het niet meer als een vlucht maar ik vind wel dat mensen op een waardige manier uit het leven moeten kunnen stappen als de nood heel hoog zit. Maar je bent jong Sarah en er is hulp voor depressie en andere psychische problemen , er kan stabilisatie komen van gevoelens en emoties . Heb je nu al enige hulp? Psychiater of psychologen???? Die mensen kunnen veel betekenen en je  vooruit helpen er is hoop. geloof me heb ook heel diep gezeten en ben toch veel stabieler geworden. Hou je goed Sarah en schrijf hier maar over jouw gevoelens dat kan de emotionele lading wat verminderen. Je bent nog jong en er bestaat nu veel meer hulp dan vroeger in mijn tijd toen ik jong was ( ben nu vijftiger) veel moed Sarah groetjes Cyranno
Antwoord

#8

Welkom Mark, 
schrijf lees reageer gerust met ons mee!  Je hebt  je voorstellen  in een oud topic gedaan. 
Maar je bent binnen, 
welkom en groet!
Antwoord

#9
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-01-2024, 01:05 door don't know.)

Welkom op het forum Sarah,

Wel heftig verhaal, en dat voor iemand van 22. En pillen tegen depressie waar je suïcidale gedachtes van krijg, lijkt me ook niet echt goed voor je. Je word door je ouders en zus gediagnostiseerd met depressie, krijg je er wel hulp / steun van of ...
En wat bedoel je met 'aangezien ik toch niks meer kan'??? Bedoel ... qua geestelijk, lichamelijk of wat? Je heb toch vast wel dingen die je graag doet, leuke hobbies of wat dan ook? Zelf ken ik ook 'niet veel' maar vind het wel leuk om te hobby'en en dat soort dingen. Grootste gedeelte lukt niet echt of mislukt zelf maar vind dat prutsen wel leuk. 

Misschien een idee om een cursus te volgen? Ben er zelf pas mee begonnen en dat bevalt wel eigenlijk. Misschien dat je zo je gedachten een beetje kan verzetten en zo je leert nieuwe dingen / mensen.

Wat dat praatje betreft, geen idee hoe dat chatten werkt ofzo maar hier of privé, geen probleem, kan altijd.
Antwoord

#10

Hey sarah,

Ik kan mij terugvinden in je verhaal.
Bij mij begon het op mijn 18de en ik wist niet wat me overkwam. Direct antidepressiva is mss wat heftig, je kan mss een vragen aan je dokter voor een kalmerend pilletje. Als je eens zin hebt in een babbel of een luisterend oor stuur me gerust een berichtje.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Hallo, ik ben er ook bij! Started by NicoBP2
2 Replies - 157 Views
13-02-2024, 11:02
Laatste bericht: Mabel
  hallo ik ben J. Started by Momentoftime
3 Replies - 238 Views
26-12-2023, 15:53
Laatste bericht: Jupiter
14-10-2023, 20:38
Laatste bericht: Ronnie
  Hallo allemaal Started by Mart79
1 Replies - 285 Views
19-09-2023, 12:32
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Hallo allemaal Started by Indra
2 Replies - 323 Views
30-07-2023, 20:18
Laatste bericht: Joy
  Hallo allemaal Started by Speld
4 Replies - 516 Views
05-07-2023, 08:08
Laatste bericht: Mabel
21-02-2023, 22:43
Laatste bericht: Joy
  hallo ik ben Loes Started by Loes010
3 Replies - 911 Views
27-12-2022, 11:38
Laatste bericht: Maarten
  Hallo allemaal Started by Mave
10 Replies - 1,467 Views
05-12-2022, 00:27
Laatste bericht: Vide
  Hallo Started by Shadow1990
7 Replies - 1,095 Views
18-11-2022, 22:16
Laatste bericht: JoyGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)