Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Eenzaam voelen in een relatie


#1

We zijn nu ruim een jaar samen. Heb mijn vriend leren kennen als herstellende van een depressie. Heb hem dus nooit anders gekend. Ondanks de loodzware emotionele rugzak die hij met zich meedraagt, ben ik compleet voor hem gevallen. Het afgelopen jaar was er een met vele ups en downs. Voel me dikwijls zo alleen in onze relatie. Hij is er fysiek wel, maar zijn gedachten zijn overal behalve bij ons en het heden en onze relatie of onze toekomst. Durf amper een gesprek te beginnen over hoe hij het verder ziet tussen ons. Lijkt of hij aard in de verste verte niet mee bezig is. Terwijl dat mij natuurlijk wel bezighoudt. Dit veroorzaakt een zekere afstand en spanning tussen ons.
Antwoord

#2

(14-04-2019, 22:28)Jessica schreef: We zijn nu ruim een jaar samen. Heb mijn vriend leren kennen als herstellende van een depressie. Heb hem dus nooit anders gekend. Ondanks de loodzware emotionele rugzak die hij met zich meedraagt, ben ik compleet voor hem gevallen. Het afgelopen jaar was er een met vele ups en downs. Voel me dikwijls zo alleen in onze relatie. Hij is er fysiek wel, maar zijn gedachten zijn overal behalve bij ons en het heden en onze relatie of onze toekomst. Durf amper een gesprek te beginnen over hoe hij het verder ziet tussen ons. Lijkt of hij aard in de verste verte niet mee bezig is. Terwijl dat mij natuurlijk wel bezighoudt. Dit veroorzaakt een zekere afstand en spanning tussen ons.

Hoi Jessica, 

Zoals ik dit lees, klinkt het inderdaad eenzaam, maar dat wil niet zeggen dat dat niet kan veranderen natuurlijk. 
Heb je al eens geprobeerd om een gesprek aan te gaan, of ben je bang voor zijn reactie hierop? 

Soms vinden mensen in een depressie (als ik kijk naar mijzelf), het heel moeilijk om naar de toekomst te kijken of in het heden te blijven, want wat we hebben meegemaakt dragen we dagelijks mee. Alsof het verleden constant aan je trekt zeg maar. Zo ervaar ik dit zelf, en wie weet is dit ook waar jouw vriend moeite mee heeft. 

De enigste tip die ik je kan geven is, dat jij ook mag zeggen wat er op je hart ligt. Jullie zitten immers samen in een relatie, niet apart, toch? Denk ook aan jezelf, want op een bepaald moment kan het gaan irriteren en etteren bij jou.. 
En dat is niet de bedoeling toch? 

Ik wens je sterkte!!


''- When life gives you lemons, you make lemonade. I have several stands around here. -''

Antwoord

#3

Welkom op het forum Jessica! Ik schrijf hier als "partner van", en snap wat je bedoelt. Ik leerde mijn partner kennen net voordat hij in een depressie belandde , en hij zat toen ook al niet lekker in zijn vel. Hij was meteen heel eerlijk over zijn traumatische verleden, en ik was meteen verliefd. Ondanks dat heb ik me heel bewust afgevraagd of ik dat wel zou kunnen én of ik het wel wilde. Want het is gewoon zwaar. Ik heb hem ook gezegd (toen hij niet meer op de bodem van de put zat) dat hij er echt aan moest gaan werken, als hij met mij een relatie wilde opbouwen. En gelukkig heeft hij dat gedaan. Vervolgens hebben we bijna 5 jaar een LAT-relatie gehad. Sinds een half jaar wonen we samen. En vorige maand hebben we besloten om toch weer te gaan LATTEN. Hij trekt het niet. Waar ik mee wil zeggen: het blijft als partner balanceren. Ook als ze "genezen"zijn, want de balans is gauw zoek. Althans ik spreek dan voor onze relatie. Het is altijd afwegen, wat vraag/zeg ik wel, en wat beter niet. Soms geef je ze een zetje, maar ook weer niet te hard dat ze er aan de andere kant weer afvallen. Zo voelde het voor mij. Als jij zelf deze balans kunt vinden, en daarmee kunt leven dan is het prima. Kun je dat niet, dan zul je een oplossing moeten vinden. Het is in ieder geval geen goed idee om alles maar op te kroppen, zodat er spanningen ontstaan. Als je partner nu in een depressie zit, zal hij inderdaad niet over de toekomst (willen) nadenken. Ook die zal er niet rooskleurig uitzien in zijn ogen.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
29-02-2020, 09:48
Laatste bericht: Mellie99
  Onzekerheid in een relatie Started by MimaW
5 Replies - 558 Views
03-11-2019, 13:10
Laatste bericht: Shalin
19-02-2019, 13:32
Laatste bericht: markpolo
10-07-2018, 14:54
Laatste bericht: Novic
11-02-2018, 22:38
Laatste bericht: Roy
  moeilijke relatie Started by druifke
1 Replies - 600 Views
13-01-2018, 23:31
Laatste bericht: Fae
20-11-2017, 13:19
Laatste bericht: Positiva
03-10-2017, 07:28
Laatste bericht: papsie
  Relatie is nu ingewikkeld Started by Frappucino
9 Replies - 1,594 Views
25-07-2017, 13:44
Laatste bericht: Positiva
18-06-2017, 14:03
Laatste bericht: Gietje117Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)