Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Depressie


#1

Goede middag  .daar ben ik weer na het lezen van wat ervaringen van mensen op dit forum.morgen maar weer eens naar de huisarts ,hem maar eens uitleggen hoe een eimand die depressie heeft zich voelt met de juiste woorden.die ik hier net even ergens lezen deet ,tis idd of je in een roest leeft,het allemaal niet meer mee krijgen doet ,en gepaard met angsten.enz .nu heb ik al eens eerder last gehad van een depressie.maar deze is toch wel heel anders.nu is het zo het ook wel helpen doet als je,je gevoel op schrijven doet .bij deze dus maar gedaan.ook in mijn eerste schrijven op dit forum .maar laat me raden ,ik weet het nu al , Pascal pillen verhogen naar 15 mg mirtasapine ,en dat zie ik dus niet zitten.zo heb je ook mensen die zeggen,ja maar dan is het niet zo erg,en als je ze niet verhogen doet ,dan helpen ze ook niet .ben ik nu eigenwijs ,of  waar zit het probleem. ,Ja ben ik ook wel een beetje.maar zie er gewoon zwaar tegen op ,voel me al slecht genoeg .ooit ben ik in behandeling geweest bij GGZ , voor depressie en daar was een soort dagbesteding.was ik achter af gezien wel mee geholpen.maar nu leef ik idd in een soort roest  en zie ik de opbouw ,van de mirtasapine dus niet zitten. Bang het gevoel nog slechter gaat worden.op moment ook in afwachting behandeling bij ggz ,die er al is ,maar dat houdt op bij een beeldscherm gesprek.denk ik maar zelf eens ga kijken voor een goede hulp in de buurt.het wachten duurt wel erg lang.en is naar mijn ide geen intensieve hulp .als maar wachten en wachten ,en ondertussen maar aan de pillen. Voel of merk jij dit ook zo ??? In deze tijd , reageren mag ? Mvg Pascal
Antwoord

#2

(11-02-2021, 13:58)Pascal schreef: Goede middag  .daar ben ik weer na het lezen van wat ervaringen van mensen op dit forum.morgen maar weer eens naar de huisarts ,hem maar eens uitleggen hoe een eimand die depressie heeft zich voelt met de juiste woorden.die ik hier net even ergens lezen deet ,tis idd of je in een roest leeft,het allemaal niet meer mee krijgen doet ,en gepaard met angsten.enz .nu heb ik al eens eerder last gehad van een depressie.maar deze is toch wel heel anders.nu is het zo het ook wel helpen doet als je,je gevoel op schrijven doet .bij deze dus maar gedaan.ook in mijn eerste schrijven op dit forum .maar laat me raden ,ik weet het nu al , Pascal pillen verhogen naar 15 mg mirtasapine ,en dat zie ik dus niet zitten.zo heb je ook mensen die zeggen,ja maar dan is het niet zo erg,en als je ze niet verhogen doet ,dan helpen ze ook niet .ben ik nu eigenwijs ,of  waar zit het probleem. ,Ja ben ik ook wel een beetje.maar zie er gewoon zwaar tegen op ,voel me al slecht genoeg .ooit ben ik in behandeling geweest bij GGZ , voor depressie en daar was een soort dagbesteding.was ik achter af gezien wel mee geholpen.maar nu leef ik idd in een soort roest  en zie ik de opbouw ,van de mirtasapine dus niet zitten. Bang het gevoel nog slechter gaat worden.op moment ook in afwachting behandeling bij ggz ,die er al is ,maar dat houdt op bij een beeldscherm gesprek.denk ik maar zelf eens ga kijken voor een goede hulp in de buurt.het wachten duurt wel erg lang.en is naar mijn ide geen intensieve hulp .als maar wachten en wachten ,en ondertussen maar aan de pillen. Voel of merk jij dit ook zo ??? In deze tijd , reageren mag ? Mvg Pascal

Hoi Pascal,

Had destijds allemaal behandelingen de hele week door, vond dat wel fijn samen met anderen, leuke groep mensen met wie ik goed kon opschieten dat is wel tijdelijk helpend.
Medicatie heeft me alleen maar meer klachten gegeven i.p.v. opgelost...denk ook niet dat een pil een psychisch probleem als depressie compleet kan oplossen...verzachten of onderdrukken is het meer in mijn beleving.
De interesse na behandelingen of tijdens behandelingen van hulpinstanties laat inderdaad veel te wensen over.
Bezig zijn met andere dingen dan jezelf is vaak het best haalbare.

Sterkte,

Desireless
Antwoord

#3

Hoi Pascal,

Je hoeft niet verhogen als je dat niet ziet zitten. En dat wil niet zeggen dat je dan niet beter zou willen worden of zo. 
Veel mensen voelen zich niet prettig bij beeldschermcontact. (Maar mischien kan dat nu niet anders). Je kan altijd kijken of je ergens sneller of beter kan worden geholpen. Dat kan een goede vraag aan je huisarts zijn.

Sterkte,  Mabel
Antwoord

#4
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-02-2021, 21:58 door Madeliefje.)

wat maakt dat je niet wilt ophogen?  

Ben je bang dat je je nog slechter gaat voelen
Ben je bang voor meer bijwerkingen
Ben je bang dat je je daardoor iets beter gaat voelen en niet meer in aanmerking komt voor meer behandeling?

En als je met jezelf afspreekt bijv. ik probeer het twee weken en voelt het nog steeds slecht dan stop ik ermee   Dan heb je nog steeds de controle.

En weet je , een depressie kan je blik op de werkelijkheid behoorlijk vertroebelen.
Dat ervaar ik steeds duidelijker.
Belangrijkste instinker bij mij is dat ik overtuigd ben dat een behandeling, opname, medicatie toch niet meer gaat helpen. 
De enige twee redenen  om dan toch akkoord te gaan zijn mijn dochters .

Kun je er met iemand in je omgeving over praten?


En beelschermtherapie werkt bij mij averechts. Echt waardeloos. Ik doe me dan automatisch beter voor dan het is.
Gelukkig staat er nu in mijn dossier dat ik echt regelmatig face-to-face gezien moet worden.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Depressie Started by Christine
4 Replies - 117 Views
14-01-2022, 21:01
Laatste bericht: Feline
  zwarw depressie echt zwaar Started by loca
2 Replies - 365 Views
21-02-2021, 01:10
Laatste bericht: Mabel
  Depressie Started by Chanty
8 Replies - 1,399 Views
18-03-2020, 19:08
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  herkenbaar depressie Started by loca
5 Replies - 819 Views
03-03-2020, 12:05
Laatste bericht: Run
29-02-2020, 21:56
Laatste bericht: Joanna
  Depressie en werk.. Started by bambi
1 Replies - 620 Views
08-02-2020, 22:39
Laatste bericht: Sanna
17-10-2019, 20:41
Laatste bericht: zwerver
06-08-2019, 13:13
Laatste bericht: Positiva
04-08-2019, 14:06
Laatste bericht: BetterLife
  Laat mij met rust, depressie Started by Letitgo
7 Replies - 1,580 Views
06-07-2019, 14:29
Laatste bericht: ShalinGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)