Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

voorstellen


#1

Heey mijn naam is Kenza en ik ben 18 jaar. Momenteel studeer ik fysiotherapie. Ik heb me aangemeld op dit forum omdat ik sinds kort gediagnosticeerd ben met een depressie. Ik ga hiervoor naar een psycholoog.
Het is allemaal vorig jaar begonnen. Ik was klaar met de havo en ging fysiotherapie studeren, in het begin voelde ik me nog gewoon goed, maar ik begon me na een tijdje steeds slechter te voelen. In het begin zat ik nog in de ontkenning, "het is gewoon een dipje wat vanzelf wel over gaat", dacht ik. Toen het uiteindelijk steeds erger werd en school ook steeds slechter ging en vriendinnen me een zetje gaven, ben ik begonnen met hulp te zoeken. Eerst op school en uiteindelijk ook bij de huisarts. Hierdoor kreeg ik een doorverwijzing voor de psycholoog. Ondertussen ging school steeds slechter en zag het er naar uit dat ik het jaar niet ging halen en dus van de opleiding af zou moeten (je moet in één jaar je propedeuse halen, anders moet je van de opleiding af). Gelukkig is er bij ons op school een speciale regeling waarbij je bindend studieadvies een jaar uitgesteld kan worden, en je dus een jaar langer hebt om je tentamens etc. wel te halen. Hier kwam ik gelukkig voor in aanmerking, waardoor ik nu dus nog steeds op de opleiding zit.
Ik heb in het verleden best heftige dingen meegemaakt, vooral op familie gebied. Dit zorgt ervoor dat ik aan mijn moeders kant nog de enige ben die contact heeft met mijn opa en oma. Verder zijn mijn ouders ook gescheiden, maar dit gebeurde toen ik 3/4 was, dus daar heb ik verder niet zo'n last van.
De voornaamste reden dat ik op dit forum zit is omdat ik opzoek ben naar lotgenoten en eventueel zelfs vrienden die wél snappen hoe ik me voel en wat ik doormaak. Begrijp me niet verkeerd, mijn huidige vrienden zijn er zeker voor me en steunen me, maar ik heb soms gewoon het gevoel dat ze mij niet helemaal begrijpen als ik weer eens niet naar school kom, of als ik geen zin heb om iets te gaan doen. Dan voel ik me weer schuldig, maar kan ik het gewoon niet opbrengen om wel te komen. Ook wil ik vaak gewoon graag alleen zijn, terwijl ik me dan eigenlijk nog slechter voel...

Ik geloof dat dit het wel zo'n beetje was,
groetjes Kenza
Antwoord

#2

(23-10-2018, 11:52)Kenzx schreef: De voornaamste reden dat ik op dit forum zit is omdat ik opzoek ben naar lotgenoten en eventueel zelfs vrienden die wél snappen hoe ik me voel en wat ik doormaak. Begrijp me niet verkeerd, mijn huidige vrienden zijn er zeker voor me en steunen me, maar ik heb soms gewoon het gevoel dat ze mij niet helemaal begrijpen als ik weer eens niet naar school kom, of als ik geen zin heb om iets te gaan doen. Dan voel ik me weer schuldig, maar kan ik het gewoon niet opbrengen om wel te komen. Ook wil ik vaak gewoon graag alleen zijn, terwijl ik me dan eigenlijk nog slechter voel...

Ik geloof dat dit het wel zo'n beetje was,
groetjes Kenza
Hallo Kenza,

Welkom op het forum. Goed dat je hier eens komt kijken.

Ervaringen van lotgenoten kunnen van veel waarde zijn om je gesteund te voelen. Je ziet dat je niet alleen bent en je inzicht in je eigen gevoelens wordt wellicht uitgebreid.

Het is erg goed dat je, ondanks alles, nog bezig bent met je opleiding en dat je vrienden hebt. Het is heel belangrijk om een actief sociaal leven te hebben en structuur. 
Echt begrip kun je echter vaak alleen vinden bij mensen die weten wat je doormaakt, die weten wat het is om je helemaal leeg te voelen of totaal futloos.

Je schuldig voelen is logisch, maar eigenlijk niet reëel. Je bent ziek en dat is niet jouw schuld. 

groet,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • Kenzx
Antwoord

#3

Hallo Kenza,

Welkom op het forum. 

Heftig verhaal, hoop dat het nu iets opgelucht is nu je het hier vertelt hebt?
Op dit forum vind je vast wel lotgenoten, of mensen die ook problemen hebben die aansluiten op jou.
Je moet echt super blij zijn dat je toch wel een "soort van" sociale groep hebt.
Zelf heb ik geen vrienden club of echt contacten buiten familie om. 
Hou dat wel vast, dat je toch nog wat mensen heb om op te bouwen.

Mocht je contact willen mag je me altijd wat sturen.

Veel sterkte, en geluk!

Groetjes Asus.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Asus :   • Kenzx
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Voorstellen Started by Suze
1 Replies - 15 Views
2 uren geleden
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by Kaatje123
5 Replies - 108 Views
Gisteren, 22:52
Laatste bericht: Joy
11-02-2024, 22:53
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by thevillageidiot1976
5 Replies - 123 Views
31-01-2024, 23:55
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by Sophia
3 Replies - 191 Views
22-12-2023, 18:06
Laatste bericht: Jupiter
  Voorstellen Started by Raketje
1 Replies - 147 Views
13-12-2023, 21:31
Laatste bericht: Joy
  Even voorstellen Started by Chaos
11 Replies - 563 Views
12-12-2023, 23:07
Laatste bericht: Mabel
  Even voorstellen Started by JoLa
4 Replies - 286 Views
12-12-2023, 14:38
Laatste bericht: JasperK
  Voorstellen Started by Elle1990
5 Replies - 231 Views
12-12-2023, 14:25
Laatste bericht: JasperK
  even voorstellen Started by Lintje
1 Replies - 127 Views
08-12-2023, 01:58
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)