Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

niet alleen depressie....


#1

net als op de site "indepressie.nl",gaat het hier met name om depressie.logisch natuurlijk.....
maar ik vraag me af of mensen wel beseffen dat er vaak veel meer speelt? andere diagnoses,andere problematiek?
want hier EN op indepressie.nl,komen mensen die vaak meer "mankeren" dan depressie alleen.....
veel tips die je hier tegen komt,draaien om depressie,logisch.....
ik vraag me af hoevelen hier wat "anders mankeren".
dingen als schizofrenie,ptss,psychotisch.tuurlijk,uitingen daarvan zijn vaak depressie.
ik vraag me wel eens af of bij mensen wel eens verder gekeken wordt dan de depressie alleen....
zelf kwam ik er na enkele jaren depressie-behandeling achter,dat ik eigenlijk een persoonlijkheidsstoornis heb.daar kan geen pil tegenop natuurlijk!
die algemene (anti) depressie-tips,kon ik niks mee,haalden niks uit.
doordat ik bij REAKT loop,heb ik vele mensen leren kennen met "andere" diagnoses,zeeeeeer boeiend.
naja....ik mis nog wel eens herkenning,in het algemeen.voel me een vreemde eend in de bijt.ben zo apart.....
op indepressie had ik fijn contact met een soort van lotgenoot.maja,die site is naar de klote.mis haar.....vraag me af hoe het met haar is.
naja....ik heb de conclusie getrokken dat ik raar ben,nergens echt aansluiting vind.zelfs niet in een therapiegroep met zgn "lotgenoten"....
dus houd ik meer en meer mijn mond.uit me liever niet meer.dat laatste heeft vele redenen,incl een zeer nare ervaring op indepressie.nl
ik richt me maar op REAKT,herkenning bij enkelen.voor de rest boeit niks me meer en wacht ik maar op de dood,een wens die ik al zeer vele jaren heb.
ik ben zgn uitbehandeld,de GGZ kan zgn niks meer met me....is bullshit....ik ben gewoon te tijdrovend,te complex.daar is nooit aandacht voor.
ik voel me afgeschreven,ben dat feitelijk ook.magoe,van een depressie heb ik al een tijd geen last meer,wel de dysthymie,maar daar kan ik prima mee leven.
die NAO is wat me nekt.elke dag weer hoop ik dat het mijn laatste is,ondanks mijn poezen.heb in de afgelopen jaren (vanaf 1990) enkele kansen gehad,dat ik eigenlijk dood moest zijn.
maja....telkens weer de "mazzel" gevonden te worden.zal die kut-God wel zijn....haat die vent....ach,lama,draaf door....al is dit mijn diepste "ik". iig,weet dat lang niet iedereen alleen maar depressie heeft.
vaak speelt er meer.en soms is er totaal geen sprake van depressie,maar is het gewoon liefdesverdriet....(was op indepressie.nl nogal eens zo....).
ken nu vele mensen die iets "mankeren",via REAKT.zulke mooie mensen vaak....allemaal doen ze hun best hun hoofd boven water te houden,allemaal lopen ze tegen idiote zaken aan van GGZ,UWV en gemeente.toch zijn ze allemaal gewoon MENS.....zo loopt er een "mafkees" bij ons rond die totaal de weg kwijt is.hoog-opgeleid persoon.maja,hij ziet ze vliegen....praat in/tegen zichzelf,hoort stemmen,maar heeft de grootste lol.hij wandelt rond om takjes op te rapen.toch is hij soms meer helder....dan zie je even de persoon die hij ooit was.hele wijze slimme antwoorden en dan vervolgens weer tegen zichzelf lullen en takjes op rapen....voor zulke mensen heb ik een zwak....uitgekotst door die vervloekte "samen"leving.ach,lama....
Antwoord

#2

Nao betekent niet anders omschreven.

Dat kan je bv bij een persoonlijkheidsstoornis zetten maar ook bij een eetstoornis.

Het betekend dat je bv niet precies aan de kenmerken van 1 persoonlijkheidsstoornis voldoet maar alles bij elkaar voldoende punten scoort om het het een persoonlijkheidsstoornis te noemen.
Je hebt cluster a, b en c.   Vaak vallen de Kernerken onder 1 van van die clusters.  
 Cluster a zijn de paranoïde stoornis, schizoïde stoornis.
Cluster b. Borderline, narcisme, antisociale.
cluster c. Ontwijkende, afhankelijke en obsessieve stoornis.

Ik heb zelf naast een recidiverende depressie ook een persoonlijkheidsstoornis nao , net vooral cluster c trekken.
En sinds is er adhd gediagnosticeerd. ( Maar dat had ik natuurlijk altijd al)

Bij mij dus ook niet alleen een depressie.

En dat is best lastig.  Zeker omdat ik een hersenbeschadiging heb die ook een steentje bij draagt in de emotieregulering en de fysieke beperking helpt ook niet.
Antwoord

#3

grappig,dat mijn nick vaak wordt gezien als NOA,terwijl er toch echt NAO staat Smile
@Whatever (je eerste reaktie op deze topic) : je zegt dat ik mijn strijd niet moet uitbreiden naar God.ik snap die niet zo goed.tuurlijk,is grapje van je,gezien de smiley Smile
maar ik snap hem niet.wss bedoel je dat je een strijd met God sowieso al verliest?
toch is het in mij ook vaak een strijd met God,naast de al aanwezige strijd met mezelf...
heeft weer veel met mijn verleden en mijn NAO te maken.het idee in de steek gelaten te zijn,zoiets.ik snak naar God,omdat ik dat meerdere malen heb mogen ervaren.
naja,voert te diep,is ook off-topic.
eetproblemen heb ik niet hoor,hooguit gebrek aan eten.Madeliefje omschreef het al.in mijn geval een persoonlijkheidsstoornis NAO.
was zo blij eindelijk te weten wat ik nou "mankeer",is het weer een NAO.... pas ik WEER niet in een specifiek hokje.dat bevestigde weer mijn gevoel nergens bij te horen/passen,een outsider.
hoe het is om te leven met mijn NAO,weet ik zelf eigenlijk amper...in ieder geval KUT.word er stapelgek van.telkens weer die wisselende modi,stemming.
als ik mijn topic terug lees,zie ik dat ik weer eens in "zo'n bui" zat.waarschijnlijk een bepaalde modus.ik ben slecht onderwezen in al die modi en hoe dat bij mij zit."zo'n bui" klinkt mild,dat het zo weer weg is.ik vind het niet mild,heb er veel last van.vooral ook omdat het LIJKT dat het maar een bui is,iets wat niet veel voor stelt.maar het stelt JUIST veel voor,zegt iets over wat er diep in mij leeft."die bui" is een DEEL van mij.heel zwart/wit gezegd zie ik het als "het kindje" in me EN de normale volwassene.die 2 zijn constant in oorlog,met als gevolg dat ik nogal veroordelend ben naar mezelf.tegelijkertijd WEET ik dat dat bullshit is en niet nodig is,niet hoeft....ook DAT is weer zo'n strijd....doodvermoeiend is dat.maar:  dat speelt niet 24/7,gelukkig.ik voel me niet serieus genomen door mijn GGZ.is wat overdreven gezegd...maar merk dat er amper tijd in wordt gestoken.al dat geneuzel daar,ken ik inmiddels wel....de standaard opmerkingen/tips/truukjes....ik doorzie ze snel.ik weet,als ze eens er goed voor gaan zitten,er ruim de tijd voor nemen,de JUISTE vragen stellen ; ze kunnen doordringen,mij kunnen raken.die kern....heb dat ook wel eens aangegeven.doen ze niks mee....zit nu opgescheept met een SPV-er die niet eens weet wie ik ben en waarom ik bij hem kom.dat was onze eerste kennismaking: "wie ben je?  waarom ben je hier?"....hij had geen idee.....dat voedt natuurlijk het kindje in me,dat ik er niet toe doe,maar een nummer ben.voel me dan niet serieus genomen.dat was voor mij de druppel.heb het op gegeven.geen hoop meer.
wat Madeliefje zei,over die clusters....ook al zoiets....toen mijn diagnose werd gesteld is mij nooit iets verteld over clusters....ik moest het van Madeliefje vernemen op het oude forum...
vroeg het een tijd terug aan mijn toenmalige behandelaar.die wist het ook niet....hij zocht het ter plekke uit,middels vragen aan mij.blijkt dan cluster C en D te zijn.geen idee meer wat die betekenen.nu zie ik Madeliefje tikken over maar 3 clusters ; A,B en C....geen D dus.... ik snap er dus allemaal niks meer van.ben ook niet meer gemotiveerd om die dingen uit te zoeken met mijn SPV-er.heb geen hoop meer,ben er helemaal klaar mee,zo teleurgesteld in de "hulp".ik hou het lijntje met hem vast,voor het geval het ooit weer erg slecht gaat,dan kom ik iig niet op een wachtlijst.soort ondersteunende gesprekken,vaak over koetjes en kalfjes en andere dieren....net als Madeliefje heb ik ook recidiverende depressies en lichamelijke ziektes die ook weer invloed hebben op mijn psyche/stemming.de GGZ heeft daar weinig kennis van,merk ik....mijn internist des te meer.naja,ben er dus zo langzamerhand klaar mee,al dat geklooi van zgn deskundigen...

het gaat nu redelijk,Whatever.kan er zelf nooit een pijl op trekken (raar gezegde eigenlijk....).het is wat het is,leef maar van dag tot dag.baal dat het Pinksteren is,dan is REAKT maandag dicht.ben blij dat daarna al die stomme feestdagen weer voorbij zijn.naja,hou het hierbij.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
18-08-2021, 16:00
Laatste bericht: Mars
31-07-2021, 13:12
Laatste bericht: Bert
  Depressie of rouw Started by Bert
5 Replies - 1,087 Views
14-06-2021, 17:32
Laatste bericht: misterj
  oorzaak depressie Started by Bert
29 Replies - 4,863 Views
04-01-2021, 09:13
Laatste bericht: Feline
21-07-2018, 01:52
Laatste bericht: NAOGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)