Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

even voorstellen


#1

Ik ben Antoinet en heb een werkgerelateerde depressie. Ik werk in de zorg en kan slecht met alle veranderingen, de automatisering en de verzakeling omgaan. Door lichamelijke ziekte van een paar maanden stak de depressie de kop op. Het is mijn tweede , misschien wel mijn derde depressie. Ik hoop hier wat steun te vinden en ik hoop dat ik steun kan bieden aan lotgenoten, want de maatschappij heeft weinig begrip voor mensen met een depressie. Dat is in ieder geval mijn ervaring.
Antwoord

#2

Register or login to view the content
Antwoord

#3

Hi Antoinette,

omdat dit herhaling is voor jou, net als bij mij, vroeg ik me af hoe het met je gaat op dit moment?
Wat krijg je voor een hulp? Ik weet niet of je uberhaubt nog op het forum komt of niet, maar ik probeer het gewoon.
Antwoord

#4

Hoi Liz. Het gaat op dit moment goed met me. Krijg eindelijk wat medewerking van het werk. Ik heb hulp van een psycholoog waar ik cognitieve therapie en trauma verwerking en zaken uit mijn jeugd aan het verwerken ben. Ook komt terugval preventie nog aan bod. Ik zal gevoelig blijven voor depressie, dus het blijft opletten en hard werken voor mezelf. Maar ik zie de toekomst wel weer zitten. Heb er ook hard genoeg voor geknokt en aan gewerkt. 

Hoe is het met jou? Al vaak een depressie gehad? Is het voor jou duidelijk waar de depressies vandaan komen?
Antwoord

#5

Hi A,

Dit is de tweede keer dat ik in een zware depressie ben vast gezogen. Als een half jaar probeer ik het moeras uit te krabbelen, maar ik heb nog steeds niet de juiste weg omhoog gevonden.

Het komt door te beschermde opvoeding met tegelijk affectieve verwaarlozing ( volgends de therapeuten), daarnaast een huwelijk met een narcist wat ik niet wist te stoppen. Ik kreeg een diepe depressie toen ik over scheiden ging praten en nadenken en na twee jaar was ik er weer behoorlijk uit. Toen ben ik wel echt gaan scheiden, maar kwam daardoor zonder eigen woning en zonder mijn kinderen bij me te zitten. Ik logeerde eerste half jaar half bij mijn vriendin en half bij mijn nieuwe vriend. Daarna 10 maanden helemaal bij mijn nieuwe vriend. In oktober kreeg ik paniekaanvallen bij het idee mijn vriend te kunnen verliezen. Ik stortte in en mijn vriend trok het niet dus ik ben bij mijn ouders ingetrokken, in het ouderlijk huis zeg maar. Nu half jaar al aan het proberen terug te vechten. Je zou kunnen zeggen dat het lukt omdat ik er nog ben... maar de heftigheid waarmee ik ziek ben, vind ik dat ik nog niets overwonnen heb en nog niet geleerd heb mijn angsten en pijnen te overwinnen.

Gebruik je medicatie of iets? ik vind het een moeilijk onderwerp en moet er mogelijk binnenkort aan... daarom hoor ik graag mensen die het er toch goed op doen.
Antwoord

#6

Hoi Liz. Is heel heftig voor je wat je beschrijft. Pfff. Dit heb je allemaal zonder medicatie doorstaan? Onvoorstelbaar zwaar hoor. Wat erg dat je je kinderen moest missen. Heb je inmiddels weer contact met ze?

Ik gebruik op dit moment Venlafaxine. Heeft me wel wat geholpen. Het slapen is hierdoor verbeterd. Ook oxazepam is een prettig middel om incidenteel bij een ernstige schommelingen te gebruiken.
Antwoord

#7

(10-04-2017, 20:39)Antoinet schreef: Hoi Liz. Is heel heftig voor je wat je beschrijft. Pfff. Dit heb je allemaal zonder medicatie doorstaan? Onvoorstelbaar zwaar hoor. Wat erg dat je je kinderen moest missen. Heb je inmiddels weer contact met ze?

Ik gebruik op dit moment Venlafaxine. Heeft me wel wat geholpen. Het slapen is hierdoor verbeterd. Ook oxazepam is een prettig middel om incidenteel bij een ernstige schommelingen te gebruiken.

Hi Antoinet, Ja het is heftig. En toch baal ik dat ik ziek ben. Had het liever gewoon doorstaan. Wat schiet ik hier mee op? Ik heb contact met mijn dochter, die is sociaal kundig en doet het goed. Mijn zoon is veel meer introvert en lijkt zijn eigen leven te lijden. Ik ben bang dat ie tegelijk een beetje vastloopt in zijn leven, maar eerlijk gezegd kan ik het van buitenaf niet goed meer beoordelen. Als ik hem app, dan antwoord ie wel hoor, maar meestal niet veel. Geen zinnen of verhalen.

Venlafaxine... Hoeveel en hoe lang gebruik je het al en wat heeft het voor je gedaan? Je zegt: wel wát geholpen..... niet voldoende? En had je bijwerkingen?


 Geef niet op... het licht gaat weer aan!
 
Antwoord

#8

Ik ben in mei vorig jaar begonnen met Escitalopram. Dit deed niets en na een ernstige schommeling in mijn humeur ben ik acuut overgestapt op Venlafaxine. Opgebouwd tot 112.5 mg per dag. Dat is niet zoveel, je kunt tot 375 mg opbouwen. 

Het is erg lastig aan te geven wat AD precies met je doet. De bijwerkingen zijn ook erg vervelend. Droge mond, hartkloppingen, hoofdpijn, de eerste weken worden de depressieve klachten nog wat erger. Ik merkte dat ik na een paar weken beter ging slapen. Als alles een beetje rustig was voelde ik me redelijk en kon ik redelijk functioneren, maar als er iets te 'zeuren' viel op vooral werkgebied zakte ik weer terug en kwamen de depressieve klachten weer terug en had ik weer regelmatig last van kleine schommelingen in mijn humeur. Gelukkig niet zo heftig als die ene keer toen ik Venlafaxine moest gaan gebruiken. 

Door hulp van de psycholoog, heel hard werken en met behulp van mindfulness oefeningen lukt het me steeds beter om de schommelingen in bedwang te houden. De depressie wordt minder en ik ben de venlafaxine inmiddels aan het afbouwen. 

AD is niet de oplossing maar een hulpmiddel om uit de depressie te komen. Het is erg hard werken om er weer bovenop te komen. Zonder AD had het bij mij veel langer geduurd. 

Ik hoop dat ik je heb geholpen met deze informatie. Ik wens je heel veel sterkte.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Antoinet :   • Liz is fighting
Antwoord

#9

Wauw...Klinkt enerzijds goed. Anderzijds heftig. Ook dat je nu alweer aan het afbouwen bent terwijl je nog steeds spreekt over schommelingen. 
Nu heeft iedereen zijn eigen weg daarin natuurlijk. Dat iis mij nu wel duidelijk. 

Hoe gaat het afbouwen voor jou met deze medicatie?


 Geef niet op... het licht gaat weer aan!
 
Antwoord

#10

Ik ben aan het afbouwen omdat ik door de AD als bijwerking oorsuizen heb gekregen. Ws is deze blijvend. Om te kijken of de tinnitus misschien toch  nog verdwijnt, als ik stop met de medicatie, ben ik in overleg met de huisarts aan het afbouwen. Maar ik denk dat ik even stop met afbouwen omdat ik een nieuwe baan krijg en ik deze heel graag wil, dat ik  ff pas op de plaats moet maken. Ik zit nu op 75 mg venlafaxine. Ik werk nu nog therapeutisch, maar ga me voor een gedeelte beter melden.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Voorstellen Started by Ice
1 Replies - 19 Views
1 uur geleden
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by MarcSmit
3 Replies - 60 Views
13-05-2024, 22:18
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by jan98256
4 Replies - 368 Views
14-04-2024, 15:45
Laatste bericht: zizou10
  Voorstellen Started by Jack1991
0 Replies - 83 Views
06-04-2024, 19:41
Laatste bericht: Jack1991
06-04-2024, 12:03
Laatste bericht: Mabel
  Even voorstellen! Started by Zinge
5 Replies - 189 Views
29-03-2024, 12:47
Laatste bericht: verdwayne
  Voorstellen Started by Monica1970
11 Replies - 346 Views
19-03-2024, 14:52
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by Suze
2 Replies - 194 Views
28-02-2024, 19:01
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by Kaatje123
5 Replies - 359 Views
25-02-2024, 22:52
Laatste bericht: Joy
11-02-2024, 22:53
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)