Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Voorstellen


#1

Hallo allemaal.

Na een tijdje gegluurd te hebben hier, durf ik me nu wel voor te stellen. Ik ben een vrouw van bijna 52 en ben 28 jaar samen met mijn partner. Ik wist dat hij altijd wel erg pessimistisch was, maar ondanks de waarschuwingen, ben ik verliefd geworden, behoorlijk. De eerste jaren waren zo fijn. Geen negatief ding te vinden. 
Ikzelf heb een pittig leventje achter de rug, waar ik sterk ben uitgekomen vind ikzelf. Ik ben een vechter. 
Hij had ook zo zijn dingen en we waren blij, we hebben veel gemeen. Humor, muziek, eten, alles zo'n beetje.  Ik had een kindje van bijna 2 en tot de dag van vandaag, gaat dat goed. We hebben samen nog 2 kinderen gekregen en zijn ondertussen verhuisd naar een dorp, waar hij is opgegroeid. Veilig voor kinderen (dacht ik, ander soort gevaar) 
Tot die tijd waren we gelukkig, in het dorp ging het wel achteruit. Achteraf vind ik het knap, dat we zoveel overwonnen hebben. 
Hij was eerlijk. Daar kon ik op bouwen. Bot, maar eerlijk. Iedereen houdt wel wat voor zichzelf natuurlijk, maar als ik iets vroeg, kreeg ik de ongezouten eerlijke versie.
Geen droomhuwelijk, maar ik hou er zielsveel van. Kinderen houden ook van hem. 
Ruim 2 jaar geleden kreeg ik vraagtekens. Zijn interesse voor een vrouw werd obsessief. Hij werd stiekem, loog continu, wou alleen bij haar zijn en ik had dat maar te pikken. Hij zei dat het vriendschap was. Ik had daar zo'n moeite mee. De vrouw is ook een bekende van mij. Dat werd erg ongemakkelijk. Ons huwelijk heeft hiermee zo'n grote klap gehad. 
De spanningen liepen hoog op, waar ik absoluut niet mee om kon gaan. Kinderen voelen dat ook natuurlijk. We hebben zoveel "besloten" Hebben de knoop doorgehakt en zouden gaan scheiden, maar dat weer afgelast, er zit nog zoveel liefde. Veel vanuit mijn kant, een beetje van zijn kant. 
Die ongemakkelijke vriendschap met die vrouw werd minder (ze kreeg een vriend) Hij was nog wel stiekem, maar wist een "passend antwoord" op elke vraag. 
Sinds kort is ze weer vrijgezel en het stiekeme gedoe begint weer. 
Hij is de laatste jaren heel erg depressief, wil geen hulp en vooral geen doktoren. Hij zegt dat zij hem daarbij helpt. 
We zijn nu zover dat hij "zijn tijd uitzit"
Het leven vindt hij niets meer. Hij zegt van mij  te houden en dat weet ik, soms voel ik dat. Maar de meeste tijd "houden we het vol", we staan op, werken-eten-koffie-apart slapen. 
Het lijkt of er elke dag een stukje van mij afbreekt. Mijn taak van de dag is, zijn bui redelijk houden en verzorgen. Geen idee hoe lang ik dit volhoud. 
Ik hoop dat het een fase is en dat het niet zo heel lang meer duurt, maar hij zegt een verloren zaak te zijn. 
Depressie is zwaar, het trekt alles naar beneden. Ikzelf zie het soms helemaal niet meer zitten. Ik zal hem nooit in de steek laten en zorg dat hij altijd op mij kan rekenen. Voor hem, de kinderen en mezelf. 
Ik kan er met 1 vriendin over praten en dat lucht op. Dat is mijn houvast. 
Er is veel geprobeerd, heel veel. Elk kleinigheidje grijp ik meteen vast met beide handen. Hij wil geen hulp. 
Momenteel ben ik een wrak. Loop zelf bij een therapeut voor dingen uit mijn leven, rugzak en meer, maar we hebben het al ruim een jaar over hem. Ik vraag om handvatten. Ik krijg begrip en begrijp dat ik alles zelf moet doen, maar de ideeën zijn op. 
Elk gesprek heeft dezelfde wending, hij zit zijn tijd uit, is te laf om zelf uit het leven te stappen (zijn woorden) Hij is wel lief naar ons toe, dat moet gezegd zijn, het is beslist geen onmens!!
Depressie is zo zwaar, maar het stiekem gedoe ernaast is te veel. Ik voel me alsof ik op het randje sta, geen idee wat de tijd nog brengt. 
Misschien heeft iemand een tip voor mij? Hoe doet iedereen dat? Hoe weet je nog wat het mensje in dat depressieve karkas, echt voelt, wat hij nodig heeft. Hoe bereik je zo iemand en hoe krijg je hem zover, dat hij hulp zoekt? 
Dit is ons leven in een notendop natuurlijk. Ik hoop een beetje moed en wijsheid te vinden hier. Bedankt alvast voor het "luisteren" .
Chaoot.
Antwoord

#2

Register or login to view the content
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Positiva :   • Chaoot
Antwoord

#3

(02-07-2018, 14:41)Positiva schreef: Register or login to view the content

Hallo Positieva,

dank je voor je bericht. 
Vroeger was hij bot en gaf hij eerlijk zijn mening, nu niet meer. Hij is veranderd, hij weet soms niet eens wat hij zegt, praat naar de mond om van het gesprek af te zijn. Ik praat echt, zeg duidelijk wat ik vind van de situatie en hij zegt goed met mij te kunnen praten. We praten veel, ik moet altijd beginnen en 1 op de 3 x gaan we er echt voor zitten. Praten gaat wel goed, alleen niet als hij zo diep zit. Juist dan is praten zo belangrijk. Dan praat hij dus naar je mond en wil hij zo snel mogelijk klaar zijn.
Hij weet wel dat ik er altijd zal zijn, als vrouw en als vangnet en hij weet dat hij alles kan zeggen. We hebben beiden een flinke rugzak en hebben de laatste 3 jaar echt leren praten met elkaar. Hij zegt dat het een afleiding is (de vriendin), dat hij niet zit te wachten op een nieuw begin en dat zal ook best, maar ik voel dat het meer is. (geen spoken, anderen hebben ook zo hun bedenkingen)
Hij is lief hoor, maar er zijn wel duidelijk dingen die hij niet doet, dat is hulp zoeken bijvoorbeeld. Je kan hem niets afdwingen, dat is het botte karakter wat er nog inzit. 
Ik heb nu het gevoel dat ik aan de kant sta, toekijken hoe alles fout gaat. Ik heb overigens ook gepraat met haar en daar word ik niet wijzer van. Zegt ja, bedoelt nee. 
Ik weet normaal wel hoe ik de dingen moet aanpakken en hoe ik het een beetje kan buigen, zodat het weer iets beter is voor hem. Nu even niet meer. Vandaar dit forum, ergens zit je toch nog naar HET antwoord te zoeken, wat het beter zal maken.
Groetjes en bedankt Smile
Antwoord

#4

Register or login to view the content
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Voorstellen Started by MirW
3 Replies - 49 Views
9 uren geleden
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by MarcSmit
4 Replies - 128 Views
24-05-2024, 11:00
Laatste bericht: brenfier
  Voorstellen Started by Ice
1 Replies - 64 Views
20-05-2024, 23:05
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by jan98256
4 Replies - 400 Views
14-04-2024, 15:45
Laatste bericht: zizou10
  Voorstellen Started by Jack1991
0 Replies - 97 Views
06-04-2024, 19:41
Laatste bericht: Jack1991
06-04-2024, 12:03
Laatste bericht: Mabel
  Even voorstellen! Started by Zinge
5 Replies - 217 Views
29-03-2024, 12:47
Laatste bericht: verdwayne
  Voorstellen Started by Monica1970
11 Replies - 411 Views
19-03-2024, 14:52
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by Suze
2 Replies - 207 Views
28-02-2024, 19:01
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by Kaatje123
5 Replies - 419 Views
25-02-2024, 22:52
Laatste bericht: JoyGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)