Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Nieuw, Ervaring omzetten naar hulp


#1

Hallo Allemaal,

Ik ben Sandra van Benthem en ik ben 29 jaar. Ik heb een verleden met vele ontwrichtende situaties. Eigenlijk heb ik bij deze situaties nooit stil gestaan of verwerkt. Door de zoveelste situatie op mijn 21e kwam alles los en zakte ik weg in niets.. Niets interesseerde mij nog, niets kon mij nog in beweging zetten, niets was belangrijk genoeg om nog voor verder te leven. Mijn relatie ging kapot omdat mijn vriend waar ik mee samenwoonde niet met mijn depressie overweg kon. Zijn moeder vond het allemaal wel meevallen want anders had ik wel in een gesticht gezeten. Mijn jaren van niets en stilstand hebben zo'n 6 jaar geduurd met de nodige ups en downs. 

Er kwam een moment dat de zon ineens leek te schijnen en dat ik mij verbaasde dat ik vogeltjes hoorde fluiten, dat ik de warmte van de zon op mijn gezicht voelde. Natuurlijk kwam dit niet vanzelf als donderslag bij heldere hemel, maar na heel veel soulsearching en ondersteuning van mijn ouders en broer. Ook enkele gesprekken met een psycholoog hielpen mij erg doordat ik erachter kwam dat mijn gevoel.. mijn gevoel was en dat mensen niet voor mij mochten bepalen hoe ik mij moest voelen. Ook bevestigde de psycholoog dat bepaalde situaties die volgens anderen niet zo erg waren, wel zo erg waren als ik mij voorstelde. Na veel gedoe met de gemeente trof ik die ene persoon die er niet zat om ambtenaar te zijn maar die er zat om mensen te helpen en wauw wat een mooi mens is dit! Dankzij deze man heb ik de Leergang Ervaringsdeskundigheid Oost Nederland kunnen doen oftewel de LEON. Deze opleiding bood mij handvatten die ik nodig had om mijn droom voort te kunnen zetten.

Ik wil namelijk een traject opzetten welke mensen ondersteunt bij hun herstel. Ik wil met mijn traject mensen ondersteunen in het verkrijgen van dagritme, uit sociaal isolement komen, weer te gaan werken aan doelen. Ik ga hierbij erg uit van de dingen die ik zelf heb gemist bij mijn herstel maar ik ben super nieuwsgierig naar wat anderen zouden willen bij hun herstel. Bij het googlen voor mijn traject kwam ik dit forum tegen en dacht een betere plek dan dit is er niet om uit te vinden wat nodig is om mijn traject voor de mensen tot een succes te kunnen maken. Een belangrijk punt is misschien dat paarden onderdeel zullen uitmaken van het traject (maar niet zo zeer het spiegelen met paarden, paardrijden is ook niet van toepassing). Uiteraard ben ik hier niet ter promotie van mijn traject maar puur voor het vergaren van informatie en misschien dat mijn eigen ervaringen mensen kunnen helpen, net zo als dat ik hoop dat mijn traject heel veel mensen gaat helpen.

Ik zal van de week ook zeker mijn verhaal gaan delen met jullie want het is natuurlijk geen 1 richtingsverkeer..

Lieve groetjes,
Sandra
Antwoord

#2

Hallo Sandra,

Welkom hier. 

Zo te lezen heb jij het behoorlijk voor elkaar na je depressie en ben je zelfs bezig anderen te helpen.
Mooi initiatief. Ik neem aan dat je hier genoeg ervaringen zal kunnen vinden.

groet,
Ray
Antwoord

#3

Hoi Sandra,

Het klinkt echt super dat je je zo wil inzetten voor mensen in soortgelijke situaties. Zeker de combinatie met paarden zou geweldig zijn, dieren begrijpen soms zo veel meer dan mensen. Ik heb zoiets wel gezien met kinderen met een beperking, maar ik denk dat het ook meer dan therapeutisch zou kunnen werken voor mensen met een depressie of andere problemen van die soort.

Hopelijk vind je hier wat je zoekt Smile
Veel succes!

Groetjes,
Sanna
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Nieuw Started by Chesterfield1944
1 Replies - 133 Views
02-04-2024, 23:27
Laatste bericht: Joy
  NIEUW Started by NONA69
7 Replies - 404 Views
30-03-2024, 17:12
Laatste bericht: don't know
22-03-2024, 22:44
Laatste bericht: Mabel
  Nieuw hier Started by Tazz
7 Replies - 343 Views
18-03-2024, 18:13
Laatste bericht: Bert
  Nieuw Started by Cel
3 Replies - 195 Views
13-03-2024, 16:29
Laatste bericht: Monica1970
29-01-2024, 22:39
Laatste bericht: AfterForever
07-12-2023, 00:14
Laatste bericht: Mabel
20-11-2023, 02:13
Laatste bericht: Mabel
  Nieuw Started by Lina123
2 Replies - 394 Views
02-10-2023, 22:51
Laatste bericht: don't know
  Nieuw hier Started by Yvon
7 Replies - 777 Views
22-07-2023, 18:41
Laatste bericht: Liefde+HoopGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)