Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Gedachten die mij gek maken...


#1

Hoi iedereen. 

Ik ben nieuw hier. Vroeg mij een paar dingen af,

Ik ben een man, 24 jaar. Heb nou ongeveer 3 jaar lang van depressies die erg lang aanhouden. Heb sinds de basischool en veel last van onzekerheid.. veel gepest op de middelbare etc. De laatste tijd veel gedachten om er een einde aan te maken. In mijn puberteit een aantal geprobeerd de polsen door te snijden. Nu blijft het vooralsnog bij heel veel gedachten. Soms gaat het wat beter maar ik voel me altijd zo alleen. Weet niet echt wat ik moet doen. Zit vooral thuis. Werk lukt voor geen meter, heb er altijd maar het ' blije masker' op. Krijg niks gedaan, geen discipline.. ik weet dat het beter is om even naar buiten te gaan. Kan me er echt gewoon niet toe zetten. Ook met mijn vriendin gaat het op zo'n momenten niet goed. Zij begrijpt me niet. wat ik prima begrijp want zoiets kun je je niet voor stellen, soms heb ik gewoon een knuffel nodig maar soms is het voor haar moeilijk de prioriteiten te stellen. Waar ik dit natuurlijk wel een beetje verwacht en op hoop. Heb voor de rest vrienden maar niet echt ' vrienden ' daarom voel ik mij ook zo alleen. Ik ben gewoon nu helemaal de weg kwijt en weet echt niet meer wat ik er mee aan moet. Wil weg, hoe dan ook, wil niet werken omdat het dan vaak nog meer shit word, wil geen contact maar ook wel.       
Ik heb hulp bij de pyschiater en schematherapie maar heb niet het gevoel dat het wat voor mij doet...

Wat moet ik doen... wat kan ik doen... gaat dit ooit over? 
Ik raak zo in paniek en ben zo bang voor die extra donkere buien...
Antwoord

#2

Hoi Luuk, welkom op het forum! Ik schrijf hier als "partner van" , dus weet (gelukkig) niet waar jij doorheen gaat. Ik weet wel dat het als partner ook lastig is. Je bent altijd bang om net iets verkeerds te zeggen, te laten of te doen. Dus misschien is het een idee om eens gewoon te zeggen waar jij behoefte aan hebt?  Verder zul je hier vast bij andere forum-genoten herkenning vinden.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Positiva :   • Jets
Antwoord

#3

(26-06-2018, 20:50)Jets schreef: Wat moet ik doen... wat kan ik doen... gaat dit ooit over? 
Ik raak zo in paniek en ben zo bang voor die extra donkere buien...
Hoi Jets,

Sorry, maar dit bericht is me ontschoten, ik zie het nu pas.

Om op bovenstaande alinea in te gaan: 100 % zekerheid kan ik je niet geven, maar er is een flinke kans dat het in ieder geval beter, dragelijker, wordt. Geloof me, ik heb precies die ellende meegemaakt die jij nu moet doorstaan, maar met het klimmen van de jaren (ik ben nu 58) verandert er veel; niet alleen je leeftijd.
Ik heb nog wel regelmatig een terugval, maar ik weet dat zo'n slechte periode ook weer voorbij gaat. Dat gaat namelijk altijd zo en daar houd ik me aan vast.

Daar heb je op dit moment misschien niet zoveel aan, maar het kan je wellicht wat moed geven om het ff uit te zitten. Het te zien als een slechte periode, die over gaat.

Waar je misschien ook wat aan hebt is hetgeen mij er doorheen geholpen heeft. Ik ben gaan schrijven (in mijn geval liedjes) maar verhalen of gedichten schrijven kan ook. Concentreer je op jezelf, probeer gevoelens in woorden te vangen en schrijf ze zo mooi mogelijk op. Wees trots op je verhaal/gedicht. Dat helpt je niet alleen creatief te zijn, maar ook tevreden over je jezelf. Bovendien haalt het de scherpe kantjes van je gevoel af, zodat je de pijn mogelijk minder voelt.

Sterkte man,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • Jets
Antwoord

#4

Dankjewel voor je fijne antwoord Ray
Antwoord

#5

Hoi Jets,

Ik zag je bericht zojuist bij de chat. Als je het van je af wil schrijven, doe dat hier of via een privé bericht (donkere enveloppe linksonder dit bericht).

Je bent niet alleen en wat Sanna op de chat zegt, daar ben ik het mee eens. 
Je bent nog zo jong, er zijn nog zoveel dingen die je niet hebt gedaan, niet gevoeld, niet gezien. Ga eerst eens alles uit het leven halen wat er inzit en beslis dan pas wat je echt wil.

sterkte,
Ray
Antwoord

#6

(10-11-2018, 23:51)Ray, dankjewel schreef: Hoi Jets,

Ik zag je bericht zojuist bij de chat. Als je het van je af wil schrijven, doe dat hier of via een privé bericht (donkere enveloppe linksonder dit bericht).

Je bent niet alleen en wat Sanna op de chat zegt, daar ben ik het mee eens. 
Je bent nog zo jong, er zijn nog zoveel dingen die je niet hebt gedaan, niet gevoeld, niet gezien. Ga eerst eens alles uit het leven halen wat er inzit en beslis dan pas wat je echt wil.

sterkte,
Ray

Hoi Ray, dankjewel voor je reactie. Wat is alles uit het leven wat er inzit? Ik heb bijvoorbeeld al gestudeerd, gewerkt, gereisd, de hele wereld al gezien, wat dan nog.. is dat het waard om mij elke dag kut te voelen?

Ik waardeer je reactie heel erg, hoop dat je dat inziet
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Jets :   • Ray
Antwoord

#7

(12-11-2018, 19:01)Jets schreef: Hoi Ray, dankjewel voor je reactie. Wat is alles uit het leven wat er inzit? Ik heb bijvoorbeeld al gestudeerd, gewerkt, gereisd, de hele wereld al gezien, wat dan nog.. is dat het waard om mij elke dag kut te voelen?
Hoi Jets,

Ik geloof best dat je veel gedaan hebt als ik dat zo lees, maar of je 'alles' al hebt beleefd op je 24e waag ik te betwijfelen. En nou kan ik heel filosofisch gaan doen, maar dat zal ik je besparen. Ik denk alleen dat je te vroeg denkt dat er niet meer is en ik ben geweest waar jij nu bent. Er is meer, echt waar, maar het kost moeite en je moet zin maken, hoe kut het ook lijkt.

In het muziek-topic zag ik je muzikale smaak voorbij komen en da's niet misselijk, maar 'zelfs' op dat niveau valt er nog heel veel te luisteren.
Bij Lucy Rose, moest ik denken aan de film Shelter uit 2007. Niet echt jouw cup of tea die film (gay related), maar de muziek is geweldig.
Ken je Ralph Covert? Ook zo'n prachtige singer/songwriter.

Ik vind veel muziek mooi, maar er zijn bands waarvan ik na ruim 30 jaar nog steeds kippenvel krijg. Genesis bijvoorbeeld, met het ouwe werk. Firth of fifth, ken je dat nummer? Het baswerk van Mike Rutherford is magistraal. Als je Genesis niet kent is het misschien even leren luisteren, maar het is zeer de moeite waard. Die jongens schreven dit toen ze begin 20 waren.

groet,
Ray
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
20-12-2022, 11:01
Laatste bericht: Mabel
  enge gedachten Started by Mave
7 Replies - 1,337 Views
17-12-2022, 11:05
Laatste bericht: Jarno
  Gedachten/gedicht Started by Eline
3 Replies - 1,098 Views
04-09-2021, 08:38
Laatste bericht: desireless
  toch zin maken Started by loca
19 Replies - 6,249 Views
08-04-2021, 17:27
Laatste bericht: misterj
30-11-2020, 21:01
Laatste bericht: Mabel
  Slechte gedachten. Started by Pamat2
26 Replies - 13,136 Views
18-09-2020, 15:00
Laatste bericht: Giant870
25-03-2019, 12:50
Laatste bericht: cyranno
02-10-2017, 17:32
Laatste bericht: CE27Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)