Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Even voorstellen... girlpower


#1

Hoi lieve lezers van depressie forum. Ik ben 35 jaar en woon samen met mijn partner in Uithoorn. Ik ben sinds 2 jaar depressief en krijg nu eindelijk hulp van ggz f-act team. Ik was altijd heel erg sterk maar op de gegeven moment hoe sterk je ook bent breek je. 

Veel meegemaakt van opgroeien in Jehovah sekte tot seksueel misbruik en mishandeling. Echtscheiding ouders en op mijn veertiende opgegroeid tot 19 in internaten. Geborenals jongetje maar in verkeerde lichaam. Door middel operaties en hormonen sinds 2010 honderd % vrouw en dat is de beste beslissing van mijn leven geweest thuis komen in juiste lichaam.

Met familie geen contact en mijn moeder is in 2010 overleden. Mijn pa heeft voor een makkelijk leven gekozen zonder mij waarom weet ik niet. Gelukkig veel steun van mijn mannetje en schoonouders. Heb 3 echte vrienden die voor mij door het vuur gaan. Helaas wonen die wel wat ver weg. Ik ben geboren hsper hoog sensitief. En ben helder wetend en voelend. Dit is extra zwaar. Ik lig momenteel veel op bed en met dekentje op de bank. Ik heb nergens puf voor en niks kan mij schelen. Ook de internet en mobiele telefoon generatie maatschappij is niets voor mij. Mensen zijn alleen nog gericht op hun telefoon schermpje en schenkt  weinig aandacht voor hun omgeving en zichzelf. Alles draait om buitenkant en sociaal media en dat is echt mijn wereld niet. Moeilijk om de dagen door te komen. Maar morgen komt voor de tweede keer mijn  begeleider langs en binnenkort psychiater om te kijken of mijn sertraline 150 mg nog wel werkt. Wel dwing ik mezelf soms dsgjes weg te gaan .. woensdag lekker naar zee en volgende week dag efteling. Dan heb ik meestal minder last vanwege afleiding. Maar daarna ben ik ook dood op lig dan meestal weer dagen op bed haha. Het is lastig maar ik kom er ik ga van mijn klacht mijn kracht maken en mijn doel is om straks door mijn ervaringen andere mensen te mogen gaan helpen. Wat ik hier verwacht op het forum weet ik niet ik laat het over mij heen komen. Ik vind het altijd fijn om een luisterend oor te bieden of iemand advies te geven dus schroom niet om mij een  berichtje te sturen. Qua kArakter ben ik scherp en recht voor de raap maar wel met humor en respect voor de ander. Ik hou van koken vooral buitenlandse keuken hmmm. Series kijken en soms een goed boek. Ik heb een hond en drie katten en een mooie grote aquarium met zoetwater vissen. Dar kan ik ook rustig van worden. Verder kan ik niet tegen onrecht of discriminatie  in welke vorm dan ook. Ieder mens dier plant levend wezen heeft recht op zijn haar bestaan dus ik leef en laat leven. Verder weet ik niet zoveel dus leer mij maar kennen. 

Liefs,

Lady of The Light 
Liefde overwint het lijden 
Antwoord

#2

Hallo Ladyofthelight,
Ik wou toenstraks al reageren maar op de Tablet gaat dat nogaal vervelend dus geswitch na de laptop
Als eerst welkom op het forum!
Dus je was vroeger een man, en nou een vrouw toch? Vind het echt super, dat je nu wel gelukkig bent of nou ja dat je gelukkig bent dat je nou een vrouw bent :Smile 
Misbruikt worden kun je hele leven last van hebben, hoop dat je er nu niet meer heel erg last van hebt?
Ben zelf ook geen fan van social media, en al die toestanden. Ik zit op mijn Laptop alleen nog maar op deze site, of even YouTube om wat dingen te zien van vroeger en ik speel alleen games. Ik zie zelf ook het nut niet in van Social media mensen zijn er te verslaaft aan en vergeten de werkenlijkheid om zich heen. 
Steunt je parthner je? of helpt die je in je depressie? of snapt die het niet zo hoe je voelt, want dat lees ik vaak van andere dat de parthner het niet snapt hoe het is om depresief te zijn.

Ik hoop dat je hier beetje kan vinden wat je zoekt. Smile

Hou je sterk, net als wat jij tegen mij zij op mijn voorstel berichtje Smile

Groetjes, Asus
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Asus :   • Ladyofthelight
Antwoord

#3

Dank je wel lieve @Asus Ja mijn partner steunt mij voor hoever dit mogelijk is. Jij slaat de spijker op zijn kop wat sociaal media betreft .. de mens is toch niet gemaakt voor een turend kijkende naar telefoon en verslaafd aan fb en andere media. Ik vind het zonde niemand kletst meer echt met elkaar ook toen Ik in wachtkamer zat iedereen op hun schermpje bah. En laatst in Amsterdam iedereen liep met hun gsm in de handen te appen  en selfies te maken het draait allemaal om ego de buitenkant en virtueel. Mensen vergeten hun binnenkant hun binnen jij zeg ik altijd. Ik ben nognjet heel oud ik ben 35 maar mis de jaar 90 en 80 maar ja hopelijk gaan mensen ooit beseffen dat we niet goed bezig zijn en wel zonder sociaal media kunnen. Men vind  mij dan ouderwets nou liever ouderwets dan verslaafd aan een nep virtuele wereld .. Ja dankje ik ben trots op mezelf hihi ben goed gelukt al zeg ik het zelf lol.
Liefde overwint het lijden 
Antwoord

#4
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-05-2018, 00:35 door Asus.)

(21-05-2018, 23:48)Ladyofthelight schreef: Dank je wel lieve @Asus Ja mijn partner steunt mij voor hoever dit mogelijk is. Jij slaat de spijker op zijn kop wat sociaal media betreft .. de mens is toch niet gemaakt voor een turend kijkende naar telefoon en verslaafd aan fb en andere media. Ik vind het zonde niemand kletst meer echt met elkaar ook toen Ik in wachtkamer zat iedereen op hun schermpje bah. En laatst in Amsterdam iedereen liep met hun gsm in de handen te appen  en selfies te maken het draait allemaal om ego de buitenkant en virtueel. Mensen vergeten hun binnenkant hun binnen jij zeg ik altijd. Ik ben nognjet heel oud ik ben 35 maar mis de jaar 90 en 80 maar ja hopelijk gaan mensen ooit beseffen dat we niet goed bezig zijn en wel zonder sociaal media kunnen. Men vind  mij dan ouderwets nou liever ouderwets dan verslaafd aan een nep virtuele wereld .. Ja dankje ik ben trots op mezelf hihi ben goed gelukt al zeg ik het zelf lol.

Ik weet hoe het voelt, dat social media gedoe word ik ook echt dood ziek van om zo maar te zeggen. Ik heb geen van alle, sinds vorige jaar december. heb alleen dan nog Whatsapp voor familie, meestal voor me moeder als ik wat voor de moet halen krijg je het door ge appt Smile

Ik ben 24, en ze vinden mij dus dan raar want je bent niet met je telefoon bezig.
Dat ding is voor mij alleen voor zakenlijke doel einde Wink

Vind het tof dat je gewoon lekker je zelf blijft, lekker zo blijven ouderwets is goed!
Dan blijf je nog aan de praat met mensen, ook al zijn de meeste mensen niet te bereiken soms want ja ze hebben dan geen Wi-fi verbinding hahaha
Gebrek aan verbinding heb ik ook, je vind gewoon moeilijk iemand die ook echt wil praten en je ook echt aan kijkt dan via een schermpje... ken het en zie het heel vaak.

Gelukkig maar krijg je steun! zou me handje maar dicht klappen met zo'n lieve parthner toch?
Als jullie relatie er maar niet heel erg onder gaat leiden natuurlijk, eerlijk tegen elkaar blijven en vertrouwen in elkaar hebben dat houdt het goed ondankt je depressie.

Nou als ik je foto kijk ook al is hij klein zou ik niet zeggen dat is een man geweest, hoor.
Je ziet er prima uit. Trots op te zijn. Ik oordeel nooit iemand om zijn geslacht, geaardheid en al dat soort dingen, als jij maar er gelukkig mee bent toch? En laat andere altijd maar kletsen ;Wink dat ben ik nu ook aan het leren niet meer zo veel aan te trekken van andere mensen en hun geklaag en negativiteit.

Nou slaap lekker alvast, want het is inmiddels al half 1.

Groetjes, Asus
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Asus :   • Ladyofthelight
Antwoord

#5
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-05-2018, 01:36 door Ladyofthelight.)

[Afbeelding: E95UH8F9] thats me @asus https://afbeeldinguploaden.nl/image/E95UH8F9

Nu lekker slapen met oordopjes geleide meditatie op yt van happinezz jij ook slaap lekker.
Liefde overwint het lijden 
Antwoord

#6

Hee een leeftijd genoot. Ik zit ook thuis . Burn out.. totaal nergens geen zin meer in. Heb wel weer aangegeven om werk op te pakken. Mijn tip is. Blijf wel leuke dingen doen. Al is het maar een beetje. Ik ben ook begonnen met koud douchen/bad . Dat helpt heel goed. Krijg je energie van en schijnt super gezond te zijn.
Hou je haakt. Zoals alles waait die depressie ook wel over
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Kossie :   • Ladyofthelight
Antwoord

#7

Hey Lady,

Welkom hier. Goed dat je de stap gezet hebt, dit forum te bezoeken.
De aanleiding is natuurlijk nooit leuk, maar nu je er dan toch bent; doe er je voordeel mee, zoals de rest dat met jouw bijdragen doet. Wink

Je openheid straalt van je post af en dat vind ik knap. Ik pas zelf (ook) niet in het meerderheidshokje en kan daar eigenlijk nog steeds niet echt goed mee omgaan, hoewel ik 58 ben. Ik ben wel uit de kast (homo dus, zo dat is er uit), maar schaam me nog steeds. Dat mijn chromosomen 'niet kloppen' helpt ook niet.

Social media ... tja. Toen wij jong waren hadden we ook iets rebels, maar dat ging voorbij. Ik hoop dat dit ook alleen maar een hype is.

groet,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • Ladyofthelight
Antwoord

#8
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-05-2018, 12:36 door Ladyofthelight.)

Hey Ray

bedankt voor je lieve reactie. Dat je homo bent maakt niets uit ik hou van homo mensen zijn de liefstevmensen die ik ken in mijn vriendenkringetje. Onthoudt schaam je jezelf niet want er is niets om voor te schamen je geaardheid heb je immers niet om gevraagd net als iemand die als hetero geboren is. Jammere is alleen dat wij transgender en homo mensen wat harder moeten knokken voor een plekje in de maatschappij ... Ja ik hoop dat Facebook en al die andere flauwekul virtuele wereld waar mensen zich in verliezen snel overwaaid tot weer real  life contact. Sociaal media is een groot goed maar niet als men als een stel zombies achtereen kastje aanloopt. Knuffel

Update zojuist ggz fact team geweest met psychiater en behandelaar. Veel waarom vragen van de psychiater wat ik best moeilijk vond. Hun gaan me aanmelden binnenkort voor dag behandeling waar je kan knutselen sporten en mediteren enzovoort. De medicatie die ik al heb blijft gewoon zo want hij wil me niet vol douwen met pillen. De enige optie om te genezen van een depressie is om weer actief te worden in het leven en uit je cirkel te stappen hoe moeilijk ook aldus de psychiater. Verder ga ik werken aan mijn dag en nacht ritme wat nu een puinzooi is. Dus werk aan de winkel. Ik zie er tegen op maar ik hou iedereen op de hoogte. Liefs en kracht voor iedereen hier op dit forum we kunnen het.

(22-05-2018, 08:49)Kossie schreef: Hee een leeftijd genoot. Ik zit ook thuis . Burn out.. totaal nergens geen zin meer in. Heb wel weer aangegeven om werk op te pakken. Mijn tip is. Blijf wel leuke dingen doen. Al is het maar een beetje. Ik ben ook begonnen met koud douchen/bad . Dat helpt heel goed. Krijg je energie van en schijnt super gezond te zijn.
Hou je haakt. Zoals alles waait die depressie ook wel over

Dankjewel oh wat naar dat he een burn out hebt .. bedankt voor de tip.
Liefde overwint het lijden 
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ladyofthelight :   • Ray
Antwoord

#9

(22-05-2018, 11:39)Ray schreef: Hey Lady,

Welkom hier. Goed dat je de stap gezet hebt, dit forum te bezoeken.
De aanleiding is natuurlijk nooit leuk, maar nu je er dan toch bent; doe er je voordeel mee, zoals de rest dat met jouw bijdragen doet. Wink

Je openheid straalt van je post af en dat vind ik knap. Ik pas zelf (ook) niet in het meerderheidshokje en kan daar eigenlijk nog steeds niet echt goed mee omgaan, hoewel ik 58 ben. Ik ben wel uit de kast (homo dus, zo dat is er uit), maar schaam me nog steeds. Dat mijn chromosomen 'niet kloppen' helpt ook niet.

Social media ... tja. Toen wij jong waren hadden we ook iets rebels, maar dat ging voorbij. Ik hoop dat dit ook alleen maar een hype is.

groet,
Ray

Ray,

Maakt helemaal niets uit dat je Homo bent, nergens om voor te schamen toch?
Ik vind het goed dat je het nu wel durft te vertelen in dit topic.
Wees trots op u zelf, zou zeggen gewoon lekker je zelf zijn. 
En probeer beetje te genieten van je leven he! hoe zwaar het soms ook is!
Ik probeer het nu ook, en met mij gaat het beter. En wil het ook zo goed houden. 
Soms moeilijk, maar blijf hoop hebben Ray, ik hoop dat je beetje wat hebt gehad aan me stukje.

Goed groet, van Asus
[-] 2 gebruikers zegt bedankt tegen Asus :   • Ladyofthelight, Ray
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Voorstellen Started by MirW
3 Replies - 100 Views
29-05-2024, 14:20
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by MarcSmit
4 Replies - 159 Views
24-05-2024, 11:00
Laatste bericht: brenfier
  Voorstellen Started by Ice
1 Replies - 84 Views
20-05-2024, 23:05
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by jan98256
4 Replies - 423 Views
14-04-2024, 15:45
Laatste bericht: zizou10
  Voorstellen Started by Jack1991
0 Replies - 117 Views
06-04-2024, 19:41
Laatste bericht: Jack1991
06-04-2024, 12:03
Laatste bericht: Mabel
  Even voorstellen! Started by Zinge
5 Replies - 243 Views
29-03-2024, 12:47
Laatste bericht: verdwayne
  Voorstellen Started by Monica1970
11 Replies - 443 Views
19-03-2024, 14:52
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by Suze
2 Replies - 214 Views
28-02-2024, 19:01
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by Kaatje123
5 Replies - 454 Views
25-02-2024, 22:52
Laatste bericht: JoyGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)