Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Daar ben ik dan....


#1

Nou daar ben ik dan....Mijn naam is Paul. Ik ben 41 jaar en worstel denk ik sinds mijn 16e met depressie. Op dit moment ben ik gelukkig getrouwd en heb twee gezonde kinderen. Zoals gezegd worstel ik al sinds mijn jeugd met depressies. In het begin ging dit samen met angsten. Gelukkig is dat enorm afgezwakt. Neemt niet weg dat ze er nog zijn. Ook met de depressies ga je uiteindelijk mee leven. Toch zijn de depressies nog steeds de baas in mijn leven. Ik heb nooit medicijnen gebruikt behalve zelfmedicatie; lees: alcohol.... Dit jaar was tot een week of twee geleden goed. Weinig last gehad. Zelfs veel gesport, veel afgevallen. Ik was de baas. Tot, zoals gezegd, een week of twee geleden. Het pakt me letterlijk wanneer ik niet oplet. Binnen no-time zit ik weer emotieloos voor me uit te staren. Gevoel is weer weg. Alles is teveel. Ik ben zo benieuwd of iemand het op deze manier herkent en of iemand nog tips en trucs heeft om hier weer uit te komen. Alvast bedankt.
Antwoord

#2

(28-11-2018, 21:52)PaulV schreef: Nou daar ben ik dan....Mijn naam is Paul. Ik ben 41 jaar en worstel denk ik sinds mijn 16e met depressie. Op dit moment ben ik gelukkig getrouwd en heb twee gezonde kinderen. Zoals gezegd worstel ik al sinds mijn jeugd met depressies. In het begin ging dit samen met angsten. Gelukkig is dat enorm afgezwakt. Neemt niet weg dat ze er nog zijn. Ook met de depressies ga je uiteindelijk mee leven. Toch zijn de depressies nog steeds de baas in mijn leven. Ik heb nooit medicijnen gebruikt behalve zelfmedicatie; lees: alcohol.... Dit jaar was tot een week of twee geleden goed. Weinig last gehad. Zelfs veel gesport, veel afgevallen. Ik was de baas. Tot, zoals gezegd, een week of twee geleden. Het pakt me letterlijk wanneer ik niet oplet. Binnen no-time zit ik weer emotieloos voor me uit te staren. Gevoel is weer weg. Alles is teveel. Ik ben zo benieuwd of iemand het op deze manier herkent en of iemand nog tips en trucs heeft om hier weer uit te komen. Alvast bedankt.

Hallo Paul,

Welkom op het forum.

Ik ken het probleem van jaren geleden (gelukkig): angst, depressie en alcohol. Goed dat je je realiseert dat er iets moet gebeuren.
Eerste stap zou de huisarts kunnen zijn, heb ik destijds ook gedaan, met diverse therapieën tot gevolg. Uiteindelijk pillen gevraagd en gekregen en die hielpen in ieder geval tegen mijn fobische angsten. Pas veel te laat aan alcohol gaan werken, omdat mijn lijf protesteerde (heftige maagpijn).

Nu 3 1/2 jaar sober en hoewel ik het aanvankelijk nooit had gedacht, de depressies behoren bijna geheel tot het verleden. Alcohol en andere drugs versterken depressies werd me verteld en ik dacht juist dat ze het dragelijker maakten. Ik weet nu dat ik het absoluut bij het verkeerde eind had.

sterkte,
Ray
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Daar gaan we weer Started by Phoenix
3 Replies - 652 Views
27-11-2022, 00:28
Laatste bericht: Phoenix
10-11-2019, 17:22
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Daar ben ik dan Started by Finallyvictory
1 Replies - 1,813 Views
15-06-2018, 23:28
Laatste bericht: Sanna
  Hallo daar Started by Scientifica
2 Replies - 2,236 Views
11-05-2018, 23:06
Laatste bericht: SannaGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)