Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Daar ben ik dan


#1

Hi!

Ik ben 20 jaar en dit is de eerste keer dat ik zoek naar anderen die in het zelfde schuitje zitten.
Ik ben bijna een jaar lang erg depressief geweest.

Ik wilde niet meer uit bed komen, mijn werk was te zwaar en ik kon niets anders dan huilen en onzeker zijn.
Ik heb ontslag genomen van mijn werk, ik heb (nog) geen studie, mijn relatie ging uit en ik belande in een sociaal isolement.
Totdat ik opgenomen werd in het ziekenhuis voor mijn paniekaanvallen zag ik het licht niet meer.
Vanaf toen heb ik hulp gekregen van een psycholoog. Ook zit ik aan de fluoxetine.

De reden dat ik op deze site zit, is dat ik andere mensen in wil laten zien, dat het uiteindelijk echt wel beter wordt. Daar zijn een paar dingen voor nodig. Ik denk erg zwart-wit en daarom knal ik ze hier maar neer:
1. Durf je gevoelens bij andere mensen te uiten, ook al snappen zij dat niet. Als zij echt om je geven, dan blijven ze je steunen.
2. Durf hulp te accepteren. Niet alleen van een psycholoog, maar ook van familie, vrienden, maatschappelijk werk etc. 
3. Ga sporten of toneelspelen. Als er iets anders is wat je leuk vind, ga dat doen. Zolang het maar met passie is. Je komt dan mensen tegen die jouw passie delen.
4. Doe soms een oefening en dan bedoel ik geen ademhalingsoefening, maar een rare opdracht. Ga in het midden van de supermarkt liggen, zing alle liedjes keihard mee tijdens het fietsen of ga alleen naar een kroeg/feestje/workshop etc.
5. Maak lijstjes van wat je wilt bereiken. Het hoeven niet alleen maar grote doelen te zijn, maar het kunnen ook kleine dingen zijn als de vaatwasser uitruimen.

Als allerlaatste wil ik een krachtige zin (voor mij dan) aan jullie allemaal meegeven die dit lezen. Ik heb het ooit een keer gehoord in een film en het is mij sindsdien altijd bij gebleven.

"Soms geeft God een seintje dat je bepaalde mensen of dingen los moet laten. Als je dit nog niet kan, dan is het logisch dat je je hieraan probeert vast te houden. Alleen deze dingen gaan je pijn doen. Net zolang totdat je de pijn niet meer aan kan en je begrijpt dat je ze los moet laten"

Ik ben zelf niet gelovig, maar het raakte me echt. Ik heb zoveel mensen uit mijn leven gezet of op een laag pitje gezet. Ik deed alles voor anderen. Mijn antwoord was altijd JA! Het is heerlijk om nee te zeggen en zo nu en dan puur voor jezelf te kiezen. (Je moet er niet in doorslaan natuurlijk). 

Soms heb ik wel terugvallen natuurlijk, maar door met iemand te bellen die niet bij mij is of lijstjes te maken, krijg ik weer orde in mijn hoofd. Ik ben er nog lang niet, maar ik ben zoveel verdere dan vorige maand. 

Liefs,

- Finallyvictory-    Heart
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Finallyvictory :   • Sanna
Antwoord

#2

Hoi!

Welkom op het forum.

Je kreeg behoorlijk wat te verwerken in korte tijd, niet zo raar dat je daarna paniekaanvallen kreeg eigenlijk, maar wel fijn dat je op dat moment professionele hulp hebt gekregen!
Je verhaal is vrij positief en dat is fijn om te lezen! Ook de dingen die je als tips wil meegeven aan anderen, vind ik erg nuttig. Al zie ik mijzelf nummer vier niet snel doen, hihi xD

Het stukje over loslaten raakte me. Het is iets waar ik, toevalligerwijs, het laatste jaar veel mee te maken heb gehad. Vriendschappen die over gingen bijvoorbeeld. Maar nu zij niet meer in mijn leven zijn, gaat het eigenlijk een stukje beter. Raar he, hoe dat soms in elkaar kan zitten?
Het Nee zeggen tegen dingen werk ik nog hard aan. Ik laat mij in ieder geval niet meer door werk pushen. Als daardoor mijn contract niet verlengt wordt, so be it, dan zie ik het dan wel weer, maar voorlopig even de focus op jezelf houden.

Geld uiteraard ook voor jou! Leef je uit hier op het forum, het van je afschrijven helpt en wie weet wie je allemaal tegenkomt Smile

Jouw verhaal gaf mij hoop en inspiratie. Ik hoop dat dat ook voor anderen geld. Dank je Smile

Liefs,
Sanna
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Daar gaan we weer Started by Phoenix
3 Replies - 754 Views
27-11-2022, 00:28
Laatste bericht: Phoenix
10-11-2019, 17:22
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Daar ben ik dan.... Started by PaulV
1 Replies - 1,394 Views
29-11-2018, 00:49
Laatste bericht: Ray
  Hallo daar Started by Scientifica
2 Replies - 2,305 Views
11-05-2018, 23:06
Laatste bericht: SannaGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)