Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Uitzichtloos


#1

Hoe kom ik van dat gevoel van machteloosheid af...het werkt zo demotiverend. Je pakt alles op wat aangereikt wordt, nu inmiddels individuele schematherapie bij de psycholoog en bij de hapto bezig mijn boosheid te uiten wat ik ontzettend lastig vind. Ik blijf sporten 3 keer per week om niet verder in depressie te zakken maar het voelt zo tegenstrijdig allemaal. Werken aan jezelf, rust nemen maar ook sporten als je geen energie hebt. Gezin moet door blijven draaien want er is geen vangnet en ondertussen vraag ik nog veel van mezelf...gewoon omdat het niet anders kan. Ik wil het liefst wegkruipen, slapen en eens toegeven aan wat ik voel. Het is zo eenzaam om dit alleen te doorstaan maar de buitenwereld kan niet met deze situaties omgaan. Ik heb helaas geen aan/uit knopje anders zou ik deze zeker gebruiken. Het langzame herstel voedt mijn negatieve zelfbeeld. Ben je elke dag thuis en dan nog bereik je niets...ik ben zo moe...
Antwoord

#2

Een hele eenzame strijd. Je doet zo je best om alles draaiende te houden!
Kan mij goed voorstellen dat je soms geen puf meer hebt..
Je vecht tegen tegen alles..Liever wil je niets voelen en jezelf terugtrekken..Doordat je er tegen vecht en en bang bent om de controlle te verliezen..Wordt het in je hoofd steeds zwaarder..De strijd wordt heftiger en jij wordt depressiever..Ik denk dat je jezelf best eens mag overgeven even op de bank of in bed als de kids op school zijn..Laat het gevoel maar gewoon gaan en stromen..
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Kleintje :   • Majosa
Antwoord

#3

Kinderen zijn groot genoeg gelukkig. Heb nog een hondje rondlopen die niet lang alleen kan zijn. Ik wil graag alles bijhouden in huis anders voel ik me nog onrustiger. Na het avondeten maar een uurtje niets...me time.
Antwoord

#4

Ok met een hondje kan En moet je er ook even uit!
Hopelijk worden jouw gedachten wat rustiger.
Antwoord

#5

Hoi Majosa, 

Geef gerust eens toe aan dat gevoel van weg kruipen . Plan het desnoods in, bijvoorbeeld op een ochtend of op een middag. Net zoals je sporten in pland. 

Ik had het laatst ook gewoon gedaan. Mijn activiteit afgebeld en in bed gaan liggen, de hele dag. Ik vond het helemaal niet erg en de tijd ging nog snel ook. Ik was zo depri dat ik dacht: laat me allemaal alleen en met rust. Zo voel ik me, laat me dan ook zo voelen. 

Het heeft me goed gedaan toe te geven aan mijn gevoel

Liefs Zip
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Zip :   • Joy
Antwoord

#6

(08-12-2018, 00:14)Zip schreef: Hoi Majosa, 

Geef gerust eens toe aan dat gevoel van weg kruipen . Plan het desnoods in, bijvoorbeeld op een ochtend of op een middag. Net zoals je sporten in pland. 

Ik had het laatst ook gewoon gedaan. Mijn activiteit afgebeld en in bed gaan liggen, de hele dag. Ik vond het helemaal niet erg en de tijd ging nog snel ook. Ik was zo depri dat ik dacht: laat me allemaal alleen en met rust. Zo voel ik me, laat me dan ook zo voelen. 

Het heeft me goed gedaan toe te geven aan mijn gevoel

Liefs Zip

Bedankt voor je berichtje. Dat zou ik het liefste willen maar dan zonder iemand in huis. Ik irriteer me aan ieder geluid wat van beneden komt. Heb het sporten nu anderhalf week niet gedaan, ik ben te moe en sta iets later op. Ik doe normaal de groepsles om 9 uur in de ochtend. Om niet te veel te voelen ben ik verzand in een klus. Dat loopt dan uit de hand. Slaapkamer sauzen wordt dan ook kozijnen en plinten schilderen en alles uitzoeken. De tijd vh jaar werkt ook niet echt mee. Nog confronterender, het alleen zijn met de kinderen. Ben vanmiddag ook een uur naar bed gegaan omdat ik anders de avond niet volhoud. Dinsdag emdr...zie er tegen op. Activiteit afzeggen...daar word ik al beter in ?

Groetjes Majosa
Antwoord

#7

Hey ...ben je nooit alleen thuis? 1x in de week in je agenda....naar bed gaan. Je kan overal tijd voor maken, behalve wat je gevoel zegt: naar bed, moe, slapen, alleen zijn, rust....
Waarom zie je er tegenop als je kinderen thuis zijn? Mag ik dat vragen? 

Liefs Zip
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Zip :   • Majosa
Antwoord

#8

(08-12-2018, 00:28)Majosa schreef: Bedankt voor je berichtje. Dat zou ik het liefste willen maar dan zonder iemand in huis. Ik irriteer me aan ieder geluid wat van beneden komt. Heb het sporten nu anderhalf week niet gedaan, ik ben te moe en sta iets later op. Ik doe normaal de groepsles om 9 uur in de ochtend. Om niet te veel te voelen ben ik verzand in een klus. Dat loopt dan uit de hand. Slaapkamer sauzen wordt dan ook kozijnen en plinten schilderen en alles uitzoeken. De tijd vh jaar werkt ook niet echt mee. Nog confronterender, het alleen zijn met de kinderen. Ben vanmiddag ook een uur naar bed gegaan omdat ik anders de avond niet volhoud. Dinsdag emdr...zie er tegen op. Activiteit afzeggen...daar word ik al beter in ?

Groetjes Majosa

Hallo Majosa,

Wat herken ik mij in jouw verhaal. 
Zoveel willen aanpakken om er maar zo snel mogelijk uit te komen en toch lijkt allemaal zo langzaam te gaan.
Ik heb het gevoel dat ik zoveel blinde vlekken heb dat ik het niet voldoende kan aanpakken. 

Groetjes,
Marjolein
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Letitgo :   • Majosa
Antwoord

#9

Hey Majosa,

Wat ontzettend zwaar wat je beschrijft. Echt rot dat je in zo een periode als deze zit. Kun je het met je behandelaar hebben over hoe het nu met je gaat? Zou je misschien een intensievere behandeling kunnen gaan doen? 

Weet in ieder geval dat je super goed bezig bent. En dt het wel beter gaat worden. Echt waar. Het duurt super lang, veel te lang, maar het gaat wel beter worden.

Wat mij helpt is het bijhouden van een positief dagboek, elke dag drie kleine dingen opschrijven die goed gingen of fijn waren aan de dag. Dat kan alles zijn. 'Ik heb vandaag gewoon 3x gegeten' of 'ik heb rust genomen  of 'het was fijn op *naam te zien' of 'ik voelde me gesteund door *naam' of 'ondanks dat ik me heel slecht voelde ben ik uit bed gekomen'. Zorg dat je niet te hoge verwachtingen van jezelf hebt. En dat je trots ben op jezelf met de kleine dingen die je al doet.

Herstel gaat traag. Maar het is wel bezig. Echt waar.

Heel veel sterkte!

Liefs van Sarah 
------------------------------------------------
Instagram: @jekuntmeerdanjedenkt ❤️
Website: http://www.jekuntmeerdanjedenkt.com
------------------------------------------------
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Sarah_ :   • Majosa
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
10-05-2022, 18:23
Laatste bericht: Mabel
  Uitzichtloos Started by ChrisJ.
4 Replies - 2,144 Views
30-08-2021, 14:44
Laatste bericht: misterj
  Een uitzichtloos gevoel. Started by Shalin
11 Replies - 4,176 Views
05-11-2019, 13:03
Laatste bericht: Shalin
  Uitzichtloos Started by Petra
1 Replies - 1,421 Views
07-11-2017, 22:30
Laatste bericht: pedraGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)