Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Uit huis


#1

Hallo allemaal, 

Het is al weer een aantal maanden geleden dat ik hier op heb gezeten, het ging gelukkig beter met mij. Ik heb een lastige thuissituatie, waardoor ik deels noodgedwongen heb gekozen uit huis te gaan. Op dit moment woon ik 2 weken in mijn eigen appartementje, alleen ben ik doodongelukkig en voel ik weer een dipje aankomen. Ik twijfel zeer om weer terug te gaan bij mijn vader en broertje alleen moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden. Ik merk dat ik me ontzettend eenzaam voel en ik heb erg veel last van mijn buren. Deze zijn elke ochtend om 6 uur wakker en gaan tot laat in de avond door met rommelen en praten. Ik heb ze hier al op aangesproken, maar geen verandering. De woningbouw kan voor de rest ook niets doen. Slapen lukt dus vrijwel niet. Helaas zit mijn slaapkamer ook nog eens aan de weg, waardoor ik het verkeer ook goed hoor. Tevens merk ik dat ik net kan rondkomen, maar ik heb nog therapie en deze kan ik nu ik uit huis ben eigenlijk niet meer betalen. Ik vraag me daarom ook af of deze stap niet te zwaar voor mij is geweest, aangezien het ook niet helemaal vrijwillig is geweest. Op jezelf wonen heeft natuurlijk voordelen, maar op dit moment zijn er meer nadelen dan voordelen voor mij. Financieel lukt het net (eigenlijk niet) om rond te komen en ik ben onder andere ook nog aan het afstuderen. Volgend jaar ga ik nog 1 jaar een extra studie doen en krijg ik geen stagevergoeding, dit is iets wat ik echt nodig heb om daar uberhaupt te kunnen blijven wonen. Ik heb dit alles zwaar onderschat en wil eigenlijk het liefst terug naar huis. Echter zegt vrijwel iedereen dat ik het gewoon moet proberen, maar alles in mij schreeuwt: GA TERUG. Vanavond heb ik therapie en heb ik er het met mijn therapeut ook nog over, aangezien zij mij goed kent. 

Ik hoop dat ik hier wat steun uit kan halen of misschien iemand die hetzelfde of iets soortgelijks heeft meegemaakt.
Antwoord

#2

Hallo Sanne,

Welkom terug.

Knap dat je de stap om uit huis te gaan hebt genomen. Ik kan me voorstellen dat het enorm wennen is zo voor het eerst alleen in jouw appartementje. Het kan goed zijn dat juist omdat je nu op jezelf wordt terug geworpen, het allemaal niet fijn aan voelt.
Ik ken natuurlijk jouw situatie niet goed genoeg om raad te geven over wel/niet terug naar huis gaan.
Maar je hebt hier het een en ander geschreven over jouw jeugd en jouw gezin waar je bent opgegroeid. Je hebt daar aardig wat ellende mee gemaakt. Ik vraag me af of afspraken maken met jouw broer en vader in de praktijk goed zal uitpakken? Ik zou er toch even goed over nadenken waarom zei toen je nog thuis woonde niet zelf op dat idee gekomen zijn. Het voor jou prettige afspraken maken. Toch?

Verder ik ken jouw financiële situatie niet. Maar heb je al uitgezocht nu je zelfstandig woont of je alle financiële toeslagen of vrijstellingen enz. krijgt waar je misschien recht op hebt? Het is maar een vraag hoor, misschien helpt het wat.

Hoor het graag.

Groetjes,  Bert
Antwoord

#3

Hoi Bert, 

Het is inderdaad wennen, maar aan een bepaalde ruimte kan ik wel wennen, alleen aan buren die tot middernacht geluid maken niet. Ik heb tinnitus en ben erg gevoelig voor geluiden, geluid komt voor mij ook nog eens harder binnen. Dat is verschrikkelijk, ik heb de afgelopen dagen echt maar een paar uur geslapen, dat is natuurlijk slopend. Ik wilde eigenlijk niet perse uit huis, want ik had het daar financieel goed, alleen soms wat last van mijn broertje en zijn vriendin. Ik stond op dat moment niet open voor gesprekken met mijn broertje en haar hierover, ondertussen wel. Het op mezelf wonen kost mij per maand zo'n 1000 euro en ik krijg op dit moment 1000 euro binnen, het is dus erg krap. Volgend jaar ga ik nog 1 jaar een andere studie doen en dan krijg ik niet het geld van stage. Ik krijg volgend jaar dan 800 euro per maand binnen. Ik kan op dit moment ook niet iets leuks doen, zoals een dagje naar het pretpark of shoppen, omdat het geld er niet meer is. Ik krijg al een uitwonende beurs, zorgtoeslag en huurtoeslag, dus daarin kan ik niet meer krijgen. Tevens is therapie op deze manier niet meer voor mij betaalbaar en dat is wel erg belangrijk voor mij. Gisteren ben ik dus naar therapie geweest en zij zag dit echt niet aankomen dat het mij zo tegen zou vallen. Ze gaf aan dat het voor mijn veiligheid waarschijnlijk wel beter zou zijn om op mezelf te blijven wonen, financieel gezien niet en welzijnsgericht een beetje in het midden (ivm veiligheid). Ik ben gisteren naar mijn vader geweest en hij was in het begin wat boos (misschien ook omdat ik gewoon weg ben gegaan en dat hij dat als beledigend heeft opgevat). Naarmate ik de situatie meer begon uit te leggen draaide hij bij, ik zou dus terug mogen komen als ik dat zou willen. Ik zei ook tegen hem dat ik niet ter plekke die keuze ga maken, maar het nog even rustig aankijk. Een maand extra huur meer of minder maakt dan ook niet uit, het blijft een leerervaring. Ik verlang gewoon terug naar huis en wat extra sparen tot ik uiteindelijk als ik een baantje heb zelf op zoek kan gaan naar een huis en er niet zomaar een toegewezen te krijgen en daar geen keus in te hebben en er de tijd voor nemen (tot ik er echt klaar voor ben). Ik ben natuurlijk al 23 (bijna 24) en dat is wel een leeftijd om uit huis te gaan, alleen op deze manier was het niet juist. Ik twijfel nog steeds en moet er echt over nadenken. De meeste zeggen blijf het proberen, maar ik kan niet wennen aan dat geluid en dat is heel moeilijk te snappen voor mensen die niet horen wat ik hoor. Ik krijg al snel te horen van "je woonde in een vrijstaand huis" en dat klopt, alleen een beetje geluid van de buren of zo erg dat je er regelmatig wakker van ligt of wordt, daar zit een verschil in. Ik weet niet hoe jij daar over denkt.

Groetjes Sanne
Antwoord

#4

Wat zou je doen als je geen financiële problemen en geen vervelende buren zou hebben Sanne?
Antwoord

#5

Hoi positiva,

Dan zou ik het nog een kans willen geven, alleen kan er niets aan de buren gedaan worden (dit heb ik al gecommuniceerd naar de woningbouw). En het financieel breder krijgen gaat niet of ik moet mezelf een overspanning inwerken...
Antwoord

#6

Dus wat je het liefste wilt is eigenlijk gewoon nog niet haalbaar. Is er niets goedkopers te huur? En tot hoe lang loopt je huurcontract?
Antwoord

#7
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-12-2017, 23:35 door Sanne.)

Hoi positiva,

Ja dat blijkt... Ik heb urgentie gekregen voor deze woning, dus had ik ook geen keuze om een andere woning te kiezen. Ik kan elke maand mijn huurcontract opzeggen dus dat is wel fijn. Iets goedkopers dat heb ik niet kunnen vinden en tevens sta ik pas net opnieuw ingeschreven bij de woningbouw en die hier gaat op inschrijftijd. Ik zou nu dus ook niet andere woning kunnen kijken.
Antwoord

#8

Lastige situatie Sanne.

Wat je kan doen is bij de decaan van je school langsgaan. soms hebben deze oplossingen voor leerlingen ook qua huisvesting. daarbij is het natuurlijk wel weer zo dat je in je laatste jaar zit maar dit kan mischien toch even iets rust geven zodat je je kan focussen op je afstuderen.
Antwoord

#9

Ik kan niet wonen op de plek waar ik studeer ivm stage dichtbij mijn dorp. En wat bedoel je met dit? Weer thuis gaan wonen of blijven wonen op de plek waar ik nu woon? Heb vannacht weer nauwelijks geslapen door die mensen boven me, dit is lichamelijk en mentaal echt slopend...
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Uit huis Started by Sanne_
31 Replies - 1,602 Views
30-04-2024, 18:37
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)