Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Herkenning


#1

Hoi iedereen,

Ik zit er weer even helemaal doorheen. Ik heb sinds ruim een jaar een depressie wegens een heleboel tegenslagen en een zwaar verleden. Daarnaast is er sprake van autisme wat de wereld nog lastiger voor me maakt. Ik gebruik Sertraline en Aripiprazol, maar reageer daar nu niet echt op. Ik dacht dat het beter ging en heb daarom een tijdje geleden mn medicijnen een week niet geslikt, maar dat is dus niet zo, misschien ligt het daar ook wel aan. Heeft iemand ervaring met tegenslagen in een depressie? Het lijkt alsof het goed gaat maar dat gaat het eigenlijk niet. Of je houdt het jezelf maar voor. Iemand herkenning? Smile
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Mmmm :   • Vera_73
Antwoord

#2

(26-12-2018, 22:57)Mmmm schreef: Ik gebruik Sertraline en Aripiprazol, maar reageer daar nu niet echt op. Ik dacht dat het beter ging en heb daarom een tijdje geleden mn medicijnen een week niet geslikt, maar dat is dus niet zo, misschien ligt het daar ook wel aan. Heeft iemand ervaring met tegenslagen in een depressie? Het lijkt alsof het goed gaat maar dat gaat het eigenlijk niet. Of je houdt het jezelf maar voor. Iemand herkenning? Smile

Hallo Mmmm,

Welkom op het forum.

Ik herken de situatie, in die zin dat ik het altijd heel moeilijk vind om aan te geven wat mijn stemming bepaalt. Ik slik al jaren antidepressiva (AD) en ik vraag me heel vaak af of het die pillen zijn die zorgen voor de rust die ik nu ervaar. Dan denk ik vaak dat het ook best met ouder worden te maken kan hebben.

Zeker toen ik met pillen begon, vond ik het moeilijk een verschil in gevoel te merken. En toch, nu ik er op terugkijk, kan ik zeggen dat 'mijn pillen' mijn leven een enorme boost hebben gegeven. Vreemd dat ik dat toen niet zo ervaarde, maar als ik jouw verhaal goed begrijp, heb jij dat ook.

Het verschil met jou is dat ik nooit gestopt ben; ik heb braaf gedaan wat de dokter zei. Ik vind dat zelf-dokteren niet handig, zeker als je arts er vanuit gaat dat je de pillen volgens de regels neemt. Het lijkt mij dat het rommelen met je medicijnen een goede diagnose in de weg staat. Dus ik zou het wel even melden bij je arts.

Bij gebruik van AD komt het overigens wel vaker voor dat de werking even op zich laat wachten. Ook een verergering van de klachten komt voor. Van wat ik weet kan het wel een aantal weken duren voordat je kan zeggen of de medicatie voor jou werkt.

groet,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • Vera_73
Antwoord

#3

Hoi!

AD werken bij mij juist niet. Ik heb meerdere soorten gebruikt waarbij ik uiteindelijk niet meer functioneren kon en moest stoppen. Volgens psych reageer ik heel heftig erop. Betekende dus therapie en therapie. Totdat bij mijn 3e dochter add werd vastgesteld en mijn psych zei: kijk eens bij vrouwen en add. Dat was heel duidelijk opeens voor mij. Ik heb 1 dochter met pdd nos en 2 met ADD en doe sinds 2 jaar vrolijk mee. Ik gebruik methylfenidaat voor mijn add maar het geeft mij ook een oppepper om de dagen door te komen. Vanwege het reboundeffect deze week gestart met langwerkende. Ik weet dus dat mijn stemming niet goed is zonder dit medicijn. Omdat jij schrijft dat je een week gestopt bent met je AD lijkt mij dit toch de ondersteuning die je nodig hebt. Bij AD moet je toch ook geleidelijk afbouwen? Hoop dat het snel weer beter gaat en je een fantastisch 2019 tegemoet gaat!
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Majosa :   • Vera_73
Antwoord

#4
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-12-2018, 13:13 door Mmmm.)

Bedankt voor je antwoord Ray.
Ik gebruik mn AD ook al een jaar. Ondanks dat het niet altijd even goed gaat denk ik wel dat ik er veel aan te danken heb. Misschien gaat het zonder nog wel slechter. Blijft lastig een depressie en een onderschat iets. Ik vind het sowieso moeilijk om m'n gevoel te peilen, het kan af en toe zo verschillen.

Jij ook bedankt Majosa. 
Je moet inderdaad geleidelijk afbouwen, maar ja dan vergat ik ze steeds weer en dacht dat het wel ging, niet dus. Ervaring leert dat ik ze toch nodig heb blijkbaar Smile
Antwoord

#5

Hoi Mmmm,

Pillen zijn natuurlijk alleen maar pleisters, ze halen de oorzaak van je klachten niet weg. De aanpak van je klachten is bijna altijd beter.

In mijn geval had jarenlange therapie geen soelaas geboden en wist ik niet hoe ik verder moest. Voor mij waren en zijn pillen de enige manier om het leven leefbaar te houden. Over het afbouwen was ik ook heel bezorgd, totdat mijn huisarts zei dat afbouwen alleen een probleem is als je stopt. "Dan stop je toch niet" waren zijn woorden die mij over de streep hebben getrokken. Ik ben die man nog steeds heel dankbaar.

Geen mens en situatie is vergelijkbaar en zeker niet als het om zaken als depressie of angst gaat. Je kunt niet zomaar iets gaan doen omdat het bij een ander zo goed gewerkt heeft. Maar je kan wel ideeën opdoen. Dat simpele antwoord van mijn huisarts destijds heeft mijn leven in positieve zin op zijn kop gezet.

sterkte,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • Vera_73
Antwoord

#6

Hey,

Het lijkt me goed om professionele hulp in te zetten om erachter te komen wat nu voor jou werkt wat betreft medicatie en ook om uit te zoeken of het wel of niet goed gaat en wat jij kunt doen om te zorgen dat het beter gaat. Wat betreft afbouwen van de medicatie is het onverstandig om daar zelf mee te stoppen, of tijdelijk niet in te nemen, en is het goed om dat onder begeleiding van je huisarts of (misschien wel het liefst) een psychiater. Het kan gevaarlijk zijn dat zelf te doen namelijk in verband met ontrekkingsverschijnselen en bijwerkingen. 


Heel veel sterkte en kracht toegewenst,

Sarah
------------------------------------------------
Instagram: @jekuntmeerdanjedenkt ❤️
Website: http://www.jekuntmeerdanjedenkt.com
------------------------------------------------
Antwoord

#7
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-01-2019, 15:39 door Mmmm.)

Dankjewel Sarah_
Ik ben een paar keer bij een psychiater geweest, maar dat liep dood omdat ze niet de juiste hulp konden bieden. Snap het niet steeds niet maar goed. Ik heb best een lastige ha die niet echt psychische hulp kan bieden maar ook niet zo snel doorverwijst. Dus zie er best tegen op om dan langs te gaan. Maar het is wel erg belangrijk inderdaad.

(02-01-2019, 15:36)Mmmm schreef: Dankjewel Sarah_
Ik ben een paar keer bij een psychiater geweest, maar dat liep dood omdat ze niet de juiste hulp konden bieden. Snap het nog steeds niet maar goed. Ik heb best een lastige ha die niet echt psychische hulp kan bieden maar ook niet zo snel doorverwijst. Dus zie er best tegen op om dan langs te gaan. Maar het is wel erg belangrijk inderdaad.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Mmmm :   • Vera_73
Antwoord

#8
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-01-2019, 16:28 door Asus.)

Hoi,

Bij mij is er ook in iedere geval ik voel het zelf sprake van Autisme. Is nooit op papier gezet.
Maar heb vroege logopedie gehad, met lezen,schrijven, horen en nog sociale omgang.
Waar ik tot op de dag van vandaag, nog steeds super veel last van heb, en dat valt ook te merken.

Mocht je willen praten, mag je me wat sturen. Ben nog nooit in contact geweest, bij mij weten die autisme heeft.
Misschien kunnen we elkaar helpen? Ik gebruik geen medicijnen.. verder.
Maar zou graag een luisterend oor zijn mocht je dat zoeken.

Oh ja en ik heb ook een depressie ja. Plus Eenzaamheid. Maar vooral een sociale error. xD

Laat het maar weten. 

Liefs. Asus.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Asus :   • Vera_73
Antwoord

#9
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-01-2019, 17:38 door Mmmm.)

Ik heb je als het goed is een berichtje gestuurd Asus. Nog even uitvogelen hoe het hier allemaal werkt hahaha.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Mmmm :   • Asus
Antwoord

#10

(02-01-2019, 17:37)Mmmm schreef: Ik heb je als het goed is een berichtje gestuurd Asus. Nog even uitvogelen hoe het hier allemaal werkt hahaha.

Ik heb niets gehad, dus dan heb je hem niet goed verstuurd geeft niet hoor.
Stuur jou een berichtje, dan kan je van uit die reageren ;Wink
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)