Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Crisis dienst


#1

Vandaag bij de crisisdienst van de ggz geweest. Om te beoordelen hoe groot het risico was dat ik weer naar het spoor zou gaan of een zelfmoordpoging zou doen.

Vond het zó heftig. Gisteren ook al toen ik hoorde dat ik er heen zou moeten. Het gevoel dat ze gaan beoordelen of je je vrijheid nog mag houden denk ik. Of dat je wel weer naar huis mag maar dat ze je onder controle gaan houden. Het raakt je in je gevoel van trots en vrijheid. Maar ik werd ook zelf nog weer meer gefocust op het feit dat ik het plezier in het leven kwijt ben. Misschien was ik er wel bang voor dat ze zouden zeggen dat het risico groot is, en dat ze daarmee voor mijn gevoel zouden beamen dat ik zo instabiel ben dat ik mezelf elk moment van kant kan maken. Dan zou het voor mij ook moeilijker worden om verder te gaan.

Ik ben niet eens depressief, ik onderneem nog dingen, werk nog, heb niet dat hele zwaarmoedige gevoel wat altijd op je drukt als je depressief bent. Maar ben al mijn hele leven aan het proberen dingen onder controle te krijgen en dat begint zijn tol te eisen. Vreemd genoeg gaan veel dingen waar ik altijd mee geworsteld heb de laatste tijd juist veel beter. Maar nu maak ik me overmatig druk om andere dingen. Het is alsof het allemaal compleet anders is dan het altijd was. Soms snap ik de wereld helemaal niet meer en lijkt alles anders dan het ooit was, juist omdat sommige dingen zo goed gaan. En een dag later ben ik weer met zelfmoord bezig.

Maar goed, wat ik vandaag ook zei, ik denk niet dat ik ooit écht zou durven zelfmoord te plegen. Dus mocht weer naar huis. Met andere pillen. Ben vast van plan te proberen meer te genieten van dingen die wel goed gaan en dingen die leuk zijn. Maar ik moet wel ff bijkomen. Vond het best heftig vandaag. Zijn er andere mensen die een soortgelijke ervaring hebben?
Antwoord

#2

He Joris,

Heftig joh, maar wel heel goed om naar zón crisis dient te gaan! Ik ben zelf ondertussen 3 jaar bezig om uit een depressie te kruipen. Zelf heb ik wel erg veel baat gehad met een opname aan het begin van mijn depressie. Ik was toen zo suicidaal dat opname de enige mogelijkheid was. Ben ik achteraf toch wel erg dankbaar voor!

Als je het niet meer kunt handelen gelijk aan de bel trekken zou ik zeggen. Het is niet normaal dat je zo denkt. Zeker niet aan de gedachten gaan toegeven. Als je dat wilt doen dan gelijk je laten opnemen zou ik zeggen...

En achter de oorzaak zien te komen. Heb je al gesprekken bij een therapeut(hoeven er soms maar een paar te zijn)?

gr

trebe
Antwoord

#3

hi Joris,

hoe kreeg je een afspraak met de crisis dienst?
Of is dat omdat je ooit aan de bel hebt getrokken en je nu af en toe langs gaat om te zien hoe het gaat?

Misschien moet je het meer zien als een team dat je achter je hebt staan en die je aanmoedigen en mee kijken of het goed gaat. Met vertrouwen in jezelf dat je kan beoordelen dat je echt vooruit bent gegaan en niet meer aan de dood denkt, mag je die zorg best een beetje naast je neerleggen denk ik.

Als je zelf het gevoel hebt dat je ondanks alles , er soms aan denkt, dan is het alleen maar goed toch dat ze met je meekijken en klaar staan om je te helpen indien nodig?

welke medicatie heb je gekregen als ik zo vrij mag zijn te vragen?
Antwoord

#4

Hai,

Ik vind het moeilijk om hier eerlijk antwoord te geven zonder misschien anderen te beïnvloeden door te zeggen hoe ik denk over het leven en zelfmoord. Ik heb al van kinds af aan sociale angst problemen en later kwam daar van alles bij. Ik ben altijd al bezig geweest om een manier te vinden met die dingen om te gaan. Ik ben nu 42 en heb nog niet echt goede manieren gevonden. Al gaan sommige dingen wel veel beter.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb op zich bijna altijd wel de drive om verder te gaan en dingen te vinden die plezier geven. Dus ik probeer vandaag weer positieve dingen te vinden en te genieten van dingen. Wat wel lukt op zich. 

Ik heb al jaren lang allerlei therapie gehad. Nu ook weer. De psycholoog vond het nodig om de crisis dienst te laten beoordelen hoe groot het risico op zelfmoord is omdat zij daar ernstige twijfels bij had. Ik probeerde het ook zo te zien hoor, dat ze me kunnen helpen. Ze hebben me nu Quetiapine voor geschreven. Om de obsessieve gedachten wat te onderdrukken. Nu super suf vandaag en fikse koppijn, maar ook een soort roes dus dat is misschien wel ff fijn.

Dus vandaag een lekker roesje, mooi weer buiten, en Marillion waar ik van kan genieten. Wat wil je nog meer! (Goed bezig he? :-)

Lijkt me echt een heftige ervaring Trebe, zo'n opname. Ik vond het gisteren al heftig. 

Sterkte allebei!


Citaat:Choose life, Choose living
Go digging, Go digging
Go digging for essence
For Essence


Marillion - Essence
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  crisis Started by cyranno
6 Replies - 672 Views
30-06-2023, 22:45
Laatste bericht: Feline
  Crisis/gevoel delen. Started by Eline
48 Replies - 8,985 Views
14-07-2021, 17:14
Laatste bericht: ElineGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)