Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

veel ruzie


#1

Hallo, 

mijn vriend en ik zijn nog geen jaar samen maar hebben al ontzettend veel ruzie gehad door mijn depressie. Ik heb mijn probleem ingezien en ben in behandeling. De ruzies zijn iets verbeterd maar wederom staan we op een kantelpunt door een kleine ruzie die een kernexplosie is geworden. 

Hij vraagt mij vaak 'wat wil je dan van mij' en eerlijk weet ik het zelf niet behalve begrepen te worden. Ik heb het gevoel dat hij mij niet begrijpt, dat hij niet begrijpt dat ik met veel pijn, verdriet, woede en angsten zit. Als ik hierover vertel geeft hij vaak een antwoord waardoor ik het idee heb dat hij vindt dat ik overdrijf of me er gewoon bij moet neerleggen. 

Zijn hier mensen die dezelfde situatie hebben gezeten of zitten en me hierin tips kunnen geven? 

Bedankt!
Noppes
Antwoord

#2

Hallo Noppes,

Allereerst welkom op dit forum.

Knap dat je gekozen hebt voor behandeling.
Ik schrijf hier zelf omdat ik verschillende depressies heb doorgemaakt, vandaag gaat het gelukkig goed met me.

Ja, dat je partner niet begrijpt wat jij door maakt snap ik wel. Dat kun je ook niet begrijpen als je het zelf niet hebt meegemaakt.
Ik vermoed dat jouw partner zo reageert uit machteloosheid. Natuurlijk overdrijf je niet en hoef jij je er niet bij neer te leggen.
Die ruzies zijn natuurlijk naar en wil je natuurlijk niet.

Hoor graag van je.

Groetjes,  Bert
Antwoord

#3

Hoi Noppes, ook van mij een warm welkom op het forum.  Je zegt het zelf al dat je zelf eigenlijk niet weet wat je van jouw partner wil. Hoe moet hij het dan weten? Ik bedoel dat niet aanvallend, maar ik ben zelf een "partner van", en weet hoe moeilijk het is om de gedachtegang van de depressieveling te volgen. Je doet als partner je best, maar helemaal begrijpen doe je het nooit. Probeer het daarom zo goed mogelijk uit te leggen. Ook als je de neiging hebt om boos te reageren, probeer dan tot 3 te tellen (of tot 250  Wink ) en dan uit te leggen wat zijn opmerking/actie voor gevoel geeft bij jou. Zo kun je misschien een uitbarsting voorkomen. Zou dat mogelijk zijn?
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)