Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

rTMS behandeling


#1

Repetitieve Transcraniële Magnetische Stimulatie (rTMS) behandelt mensen met een depressie. Een behandeling zorgt ervoor dat de communicatie tussen verschillende hersengebieden verbetert. Hierdoor nemen de depressieve klachten af. Voor een zo goed mogelijk resultaat,wordt de behandeling gecombineerd met gesprekken met een psycholoog.

RTMS biedt voor vele mensen een oplossing die hulp zoeken voor een depressie. Heeft u last van een depressie. RTMS (magnetische hersenstimulatie)is een alternatief voor het gebruik van medicatie. Transcraniële magnetische stimulatie is een van de meest veelbelovende medische therapieën. Al duizenden mensen met een depressie zijn behandeld.
  • RTMS heeft een langdurig effect nadat de behandeling is afgelopen
  • Er is een snel effect merkbaar (binnen 10 a 15 sessies / 4 weken)
  • Klachten nemen met gemiddeld 75% af bij depressie wanneer de behandeling aanslaat
  • Er zijn nauwelijks bijwerkingen (in enkele gevallen lichte spanningshoofdpijn)
  • RTMS is een veilige therapie, dit heeft onderzoek van de FDA (Food and Drug Administration) in de VS uitgewezen
Bron: http://rtms-nederland.nl/magnetische-hersenstimulatie/

Disclaimer:
Dit is geen aanbeveling of afkeuring zie Disclaimer forum. Als admin en lotgenoot heb ik er zelf geen baat bij gehad. Wel ken ik verhalen van mensen die dat wel hebben gehad. Dit artikel is geplaatst als tegen link voor een link van http://rtms-nederland.nl
Antwoord

#2

Deze behandeling heb ik zowel particulier als bij de Radboud ondergaan in het kader van een onderzoek naar de effectiviteit. In het laatste geval word deze vergoed. 
Ik had de eerste serie wel effect, (tijdelijk) en de tweede keer niet. 
Wil je dit proberen en niet voor hoge kosten komen te staan dan kun je je wenden tot Radboud umc Nijmegen. Je hebt dan wel kans dat je in een nepbehandelinggroep terecht komt, maar als tegenprestatie krijg je daarna alsnog de echte behandeling.

Groet, Mabel
Antwoord

#3

Ik ben begin maart 2017 begonnen en zal vrijdag behandeling 15 krijgen.
Eerste reactie op de behandeling nar 4 x  was meer helderheid van denken een kleine verandering in mijn energie. Dit vond ik moeilijk te kanaliseren. Je bent dus schijt depressief, kreeg meer ruimte om te denken, maar deed dat toch op een depressieve manier en had iets meer energie waar ik niks mee kon en dus onrustiger door voelde.
Nu na 14 behandelingen heb ik het volgende resultaat. Verbeterde energie, en meer helderheid van denken. Minder vaak dieptepunten waarbij ik door het putje ga. Verbetering van mijn eetlust. Vermindering sombere gedachten.
Het is echt nog niet optimaal, maar mijn leven is gewoon behoorlijk naar de klote op het moment. Aangezien ik dat nog vanaf de bodem moet opbouwen, ben ik ondertussen behoorlijk blij met dit eerste resultaat. Het is duidelijk geen wondermiddel voor mij op de korte termijn zoals ik had gehoopt. Ik droomde mijzelf vrolijk en krachtig en relaxt na een aantal behandelingen, maar dat was niet zo.
Na 10 behandelingen twijfelde ik zelfs om door te gaan, maar ik had ook veel heftige dingen in mijn leven tegelijkertijd die het beeld vertroebelden.  Ik heb er geen spijt van om door te gaan, en blijf dat voorlopig ook doen.
Ook is duidelijk voor mij dat dit een hulpmiddel is, zoals medicatie, maar dat de levensverandering alleen komt  en bestendigd kan worden met therapie.
Maar wat is het fijn een hulpmiddel te krijgen om weer een beetje te leven.
Ik hoop dat ik weer plezier kan gaan krijgen in dingen, want dat mis ik nog. Al ben ik ook niet meer sjagerijnig over alles, zoals eerst. Ik heb opgemerkt dat de lente er is en dat ik dat toch ergens fijn vind.
We zullen zien wat het nog oplevert.
Antwoord

#4

Ik heb nog 5 behandelingen gehad van rtms, na de eerste 10. tussendoor enorme dips gehad en besloten dat het duidelijk geen blijvend effect had. Helaas behoor ik niet tot de 70% van de mensen die goed reageert en opknapt van de rTMS. Te jammer....
Nu overgestapt op medicatie. We zullen zien over een paar weken wat dat me brengt.


 Geef niet op... het licht gaat weer aan!
 
Antwoord

#5

(15-04-2017, 12:47)Liz is fighting schreef: Ik heb nog 5 behandelingen gehad van rtms, na de eerste 10. tussendoor enorme dips gehad en besloten dat het duidelijk geen blijvend effect had. Helaas behoor ik niet tot de 70% van de mensen die goed reageert en opknapt van de rTMS. Te jammer....
Nu overgestapt op medicatie. We zullen zien over een paar weken wat dat me brengt.

Heb vorig jaar rtms ondergaan, stuk of 20 behandelingen zonder enig effect, zover ik weet werkt het bij 50%.
Dacht me te herinneren dat het vooral werkt bij mensen met een "aanhoudende depressie" waarvan de aanleiding van de depressie niet duidelijk of niet te achterhalen is.
Antwoord

#6

(15-04-2017, 12:47)Liz is fighting schreef: Ik heb nog 5 behandelingen gehad van rtms, na de eerste 10. tussendoor enorme dips gehad en besloten dat het duidelijk geen blijvend effect had. Helaas behoor ik niet tot de 70% van de mensen die goed reageert en opknapt van de rTMS. Te jammer....
Nu overgestapt op medicatie. We zullen zien over een paar weken wat dat me brengt.

Hallo Liz,

Wanneer ging bij jou het licht aan?
De eerste 10 behandelingen hebben bij niets gedaan.
Bij de 11-de behandeling zijn ze overgestapt naar de linkerkant en hebben ze de behandeling intensiever gemaakt.
Was het eerst irritant, nu is het ronduit pijnlijk...
Maar ik merk nu wel vooruitgang, maar desondanks moet ik wel mijn medicijnen blijven innemen (maar misschien komt het omdat ik naast mijn zware depressie ook suïcidale gedachtes heb).
Ik krijg 3 behandelingen per week en morgen heb ik nr. 29, vrijdag nr. 30.
Van tevoren zou ik 25 à 35 behandelingen krijgen, later werd het bijgesteld tot mogelijk 40 behandelingen.

Ik zie dat jouw laatste bericht al 4 jaar geleden is geplaatst.
Hebben de medicijnen het licht wel aan laten gaan?
Ben je ooit nog terug geweest voor de rTMS of heb je het hierbij gelaten?

Gr. Alfons
Antwoord

#7
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-05-2021, 23:35 door Mabel.)

Bijzonder Alfons,  

Het wisselen kant van ken ik niet ( alleen via onderzoek, niet uit dr praktijk)  , ook niet de hoeveelheid die jij krijgt aangeboden . Nieuw voor mij. 
Mag ik weten waar deze behandeling word aan  geboden.? 

Dacht niet dat aanwezigheid suicidale gedachten iets met n effect te maken had overigens. 

Groet, Mabel
Antwoord

#8

Hallo Alfons,

Voor welke diagnose heb je deze behandeling gekregen? Ik heb die ooit aangevraagd voor de diagnose depressie, maar men vond dat die diagnose niet juist was.

Mabel, voor mij was dit was Neurowave.

https://neurowave.nl/

Groet,
Alais
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  rTMS Started by Joy
3 Replies - 1,528 Views
09-11-2022, 09:32
Laatste bericht: Liesbethc47
07-11-2021, 12:16
Laatste bericht: Mabel
21-04-2021, 21:51
Laatste bericht: LisaaaGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)