Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

eindelijk een actief forum?


#1

Hoi!

Ik ben Sneeuw, een 28 jarige vrouw. Ik ben al heel lang op zoek naar iemand om mee te kunnen praten, maar heb er tot nu toe nog geen succes mee gehad. Ik zag dit forum en dat het nog vrij actief is, dus hoop hier wat kwijt te kunnen.

Even kort wat over mijn depressie:
Ik ben op jonge leeftijd mishandeld geworden door een lerares, zij droeg hierbij mijn klasgenoten op om hetzelfde te gaan doen. Daardoor heb ik van kleins af aan nooit geleerd hoe ik een vriendschap kan opbouwen/onderhouden. Hierdoor ben ik eigenlijk altijd alleen, en dus erg eenzaam. Verder is het me door sociale angst niet gelukt om een opleiding te voltooien, wat mijn depressie ook flink voedt, gezien ik me vrij nutteloos voel voor de maatschappij/ik weet dat er meer in me zit dan dat ik eruit kan halen.
Ik heb officieel de diagnose zware depressie gekregen in 2013, maar was al jaren daarvoor bij verschillende instellingen onder behandeling. Ik denk zelf dat ik al veel langer depressief was, maar dat (vanwege de jonge leeftijd) niemand het hardop durfde te zeggen.

Ik heb de afgelopen paar weken erg veel op mijn bord gehad; bedreigingen, ontslagen en nog wat kleine dingen zoals een defecte CV ketel en oorontsteking die net de druppel waren die de emmer deed overlopen. Hoe gaan jullie om met dit soort situaties? Hebben jullie tips wat ik kan doen op een moment dat ik het allemaal echt even niet meer zie zitten?

Groetjes, Sneeuw
Antwoord

#2

Hoi Sneeuw, welkom op het forum! Vervelend als alle dingen samenkomen terwijl je je toch al niet top voelt. Dat kun je er dan net niet bij hebben. Misschien kun je eens een gesprek met de praktijkondersteuner bij de huisarts aanvragen? Als je even je hart kunt luchten,voel je je misschien wel opgelucht.
Antwoord

#3

Hallo Sneeuw,

Hartelijk welkom op dit forum!

Inderdaad is dit een actief forum, al is het de laatste tijd een stuk rustiger.
Ik schrijf hier als iemand die verschillende depressies heeft doorgemaakt, maar gelukkig ben ik nu aardig stabiel.

Je hebt wel erg veel op je bordje gekregen de laatste tijd niet?
Wil je wat meer vertellen over die bedreigingen? Klinkt erg heftig.

Ja hoe ga je om met dat soort situaties. Dat is voor een ieder weer net even anders.
Persoonlijk zou ik heel erg van slag geweest zijn van wat jij de laatste tijd hebt meegemaakt.
Vandaag zou ik direct de koe bij de hoorns grijpen en effectief in actie komen. Maar dat is vandaag.
Een jaar of wat geleden had ik een paar flessen wijn open gemaakt en leeg gedronken. Dan had ik mijn kop in het zand gestoken en had hier niet mee om kunnen gaan. In die tijd was ik depressief en had verder weinig eigenwaarde en zelfvertrouwen. Had ook gewoon niet de energie om zaken aan te pakken.

Dat geldt ook voor tips als je het echt niet meer ziet zitten. In het verleden zakte ik tijdens een depressie helemaal weg. Ik isoleerde me ook volledig. Wel geprobeerd er weerstand tegen te bieden, maar dan leek het wel erger te worden. Ik vond mijzelf dan ook een waardeloze dweil. Tijdens mijn laatste depressie nu een jaar geleden, voelde het toch anders. Het was de eerst keer dat ik mijzelf wel kon blijven waarderen. Ik heb toen die somberheid en moeheid grotendeels geaccepteerd maar wel mijn grenzen bewaakt. Iemand thuis spreken lukte me niet maar appen lukte weer wel. In die periode kreeg ik soms ineens wat energie, dan ging ik even wandelen of in mijn dagboek schrijven. Soms ook de was of mijn huis wat aan kant maken. Dodgy  Heb ik een hekel aan.

Ik ben benieuwd hoe jij er mee om gaat Sneeuw.
Hoor het graag.

Groetjes,  Bert

Hoe gaan jullie om met dit soort situaties? Hebben jullie tips wat ik kan doen op een moment dat ik het allemaal echt even niet meer zie zitten?
Antwoord

#4

Poeh, het komt ook altijd allemaal tegelijk... Ik probeer zelf altijd te focussen op wat het ergst is/de meeste prioriteit heeft, maar in jouw geval is dat moeilijk omdat er zoveel is gebeurd... 

En dat je je nutteloos voelt is kenmerkend voor een depressie. Maar dat is niet echt zo. Criminelen zonder schuldgevoel zijn nutteloos en een last. Jij bent volgens mij een heel lief en fijn mens waar we meer van nodig hebben. Maargoed ik kan het wel zeggen, maar ik snap dat het waarschijnlijk niet zo voelt voor jou Sad.

Heel veel sterkte  Heart
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  nieuw hier op dit forum Started by bloem68
7 Replies - 2,892 Views
26-12-2019, 15:16
Laatste bericht: Joanna
  Nieuw op het forum Started by Neo
5 Replies - 2,524 Views
03-09-2019, 22:23
Laatste bericht: Neo
23-03-2019, 09:56
Laatste bericht: Jean Pierre
  Eindelijk actie... Started by Actie!
8 Replies - 4,002 Views
26-09-2018, 19:18
Laatste bericht: Zip
04-05-2017, 13:59
Laatste bericht: Liz is fighting
  Ook over van oude forum Started by deep_rest
1 Replies - 1,785 Views
02-03-2017, 23:20
Laatste bericht: Positiva
31-12-2016, 00:27
Laatste bericht: Superman
  Ben er ook vanuit t oude forum Started by Mabel
3 Replies - 3,500 Views
15-12-2016, 22:39
Laatste bericht: ingsGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)