Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Zwangerschap


#1

Hoi, ik ben een vrouw van 27 jaar. Sinds een burn-out een aantal jaar geleden, heb ik tot mei vorig jaar rondgelopen met depressieve klanten en angststoornissen. Mijn huisarts heeft mij voor die angststoornissen gestuurd naar een psycholoog en dat hielp ook wel, alleen die depressieve klachten bleven.
Uiteindelijk ben ik afgelopen mei weer naar de huisarts gegaan en zag hij toch in dat ik depressief was/ben en gaf hij mij paroxetine. Ook moest ik naar een psychiater. Deze heeft mij goed geholpen en ook de paroxetine 25mg doet tot nu toe wonderen. Ik voel me weer goed.
Deze week heb ik mijn laatste afspraak gehad met de psychiater. Volgens haar moet ik minstens tot juni nog doorgaan met paroxetine en daarna geleidelijk gaan afbouwen. Eigenlijk wilde ze dat ik nog langer door zou gaan, maar aangezien we zwanger willen worden vond ze juni wel het minimum. Nu is het probleem dat onze zwangerschapswens wel erg groot is, vermoedelijk wel meer van mijn kant vandaan.
het was voor mij dan ook een hele klap om te horen te krijgen dat ik nog minstens tot september wel bezig ben met paroxetine. Ook ben ik bang dat als ik gestopt ben en we niet gelijk zwanger kunnen raken, dat ik dan weer depressieve klachten ga krijgen omdat ik het zo graag wil. Ik zit er dan ook over te denken om misschien te vragen aan de huisarts om over te stappen naar setraline, zodat ik zwanger kan raken en ook deze voorlopig nog kan doorslikken. Wat zijn jullie ervaringen met zwangerschap en setraline? Zal ik de overstap wagen of toch uitzingen tot september en dan kijken hoe ik me ga voelen?


alvast bedankt voor reacties.
Antwoord

#2

Hallo, ik denk dat je je best goed kan laten adviseren door je psychiater. Zeker over medicatie tijdens de zwangerschap. Anderzijds is medicatie tijdens de zwangerschap soms beter dan een depressie tijdens de zwangerschap. Paroxetine is denk ik inderdaad niet de beste (kan hartafwijkingen geven geloof ik). De meeste ervaring zal er wel zijn met fluoxetine (prozac) omdat dit al door ontzettend veel vrouwen geslikt is tijdens de zwangerschap.
Antwoord

#3

Er zijn steeds meer Ad die goed te combineren zijn een zwangerschap.
Misschien kun je medicatie advies vragen bij een pop-poli bij jou in de buurt
Of vraag je psychiater of hij navraag wil doen.
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)