Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Winterdepressie en teveel slapen


#1

Ik heb vooral in de winter last van depressies, heeft er iemand ervaring met een lichtbril. Verder heb ik nog een alcoholprobleem, maar ik heb al 8 maanden niet gedronken omdat ik van oordeel ben dat als je depressief bent, de depressie nog erger wordt en als je niet depressief bent heb je geen alcohol nodig. Verder heb ik de indruk dat ik in de winter teveel slaap. Heeft er iemand dat gevoel ook?
Antwoord

#2

Hallo Mozart,

Allereerst hartelijk welkom op dit forum.

Ik schrijf hier als iemand die verschillende (winter) depressies heeft doorgemaakt. Ook ik had daarnaast een fors alcohol probleem maar dat heb ik gelukkig al een paar jaar onder controle.

Dan de lichtbril! Ik gebruik deze winter voor het eerst een lichttherapielamp (is hetzelfde), zit er dagelijks minimaal een half uur naast.
Ik schrijf hierover onder het topic lichttherapielamp. Ik wil je graag uitnodigen hier wat te lezen, te beginnen bij de eerste pagina.
Stel daar gerust jouw vragen of jouw mening.

Dan het lange slapen. Ik heb dat ook  in de herfst en winter. Als ik vrij ben zet ik mijn wekker om negen uur en moet mijzelf er dan toe zetten uit mijn bed te stappen. Doe ik dit niet slaap ik door tot elf uur, terwijl ik er 's avonds om half twaalf in kruip.

Spreek je graag weer onder het topic "lichttherapielamp".

Groetjes,  Bert
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)