Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Wachttijd en volhouden


#1

Mijn therapeut die ik twee jaar geleden elke week zag, zei op een gegeven moment steeds de afspraken af vanwege persoonlijke omstandigheden. Doordat de afspraken alsmaar niet doorgingen, ging het mij steeds slechter. Op een gegeven moment ging het helemaal niet meer. Toen werd ik ingeschreven voor een deeltijdbehandeling. Eindelijk kreeg ik weer hoop. Maar de wachttijd was acht maanden. Hoe kon ik dat volhouden? Na drie maanden wachten kwam ik steeds vaker in crisis, totdat ik werd opgenomen. Het was een opname zonder behandeling. Dus na twee maanden en zonder enige verbetering, vertrok ik daar weer.

Inmiddels was de wachttijd voor de intake van de deeltijdbehandeling voorbij. Na een maand wachten kreeg ik een psycholoog die ik om de week zag, totdat de deeltijd zou beginnen. Na nog een maand wachten volgde de introductiegroep. En na nóg een maand wachten zou eindelijk de deeltijd beginnen. Maar opeens kreeg ik te horen dat ik niet geschikt was om mee te doen! Omdat ik “te vaak in crisis zat.” In plaats daarvan zou ik eens in de week CGT krijgen. Alles waar ik me aan had vastgehouden, de deeltijd waar ik acht maanden op had gewacht, viel weg. En ik kwam nog meer in crisis.
Uiteindelijk ben ik weggegaan bij deze zorginstelling. Ik heb vier maanden moeten wachten totdat mijn behandeling ergens anders zou beginnen. En dat wachten, wéér opnieuw wachten, was héél erg moeilijk. Want elke dag die ik moest wachten was er één teveel.

Ik weet hoeveel wachttijden kunnen doen me je strijdkracht en je geduld om te wachten totdat het beter wordt. Want wachten is niet oké. En wachten is soms misschien wel het zwaarste dat er bestaat. Daarom wil ik heel graag iedereen steunen die op dit moment aan het wachten is: tot een behandeling begint; tot een intakegesprek plaatsvindt; tot een behandelaar een beslissing neemt; tot er nieuws komt over hoe nu verder. 
In mijn dagboek schreef ik aan mezelf: “het lijkt eindeloos, maar dat is het niet. Want straks is het opeens begonnen” En dat is helemaal waar. Ik weet dat het wachten té lang duurt, maar ik weet ook dat jij het kan. En dat de tijd echt opeens wél voorbij is. Hang in there ❤️
------------------------------------------------
Instagram: @jekuntmeerdanjedenkt ❤️
Website: http://www.jekuntmeerdanjedenkt.com
------------------------------------------------
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Sarah_ :   • mrtn2.0
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)