Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Waardeloos


#1

Hallo allemaal,

Ik ben een meisje van 16 jaar. Misschien helpt die info, voor als jullie mij willen helpen

Ik voel me de laatste paar maanden echt waardeloos. Het is alsof niemand mij echt om zich heen wil hebben. Ik heb het gevoeld dat mensen mij liever kwijt willen. Zelfs bij mijn familie. Ze reageren kortaf als ik zo vrolijk mogelijk doe.

Ik ben dit schooljaar op een nieuwe school begonnen. Ik zit nu ongeveer een half jaar in de klas en heb nog 0 vrienden gemaakt. Ik zit ook altijd alleen. Het is niet dat ze me niet mogen, ze zitten gewoon liever naast iemand anders.

Op de vorige twee scholen (middelbare en basisschool) was ik nooit alleen. Ik had altijd mijn tweelingzus. Nu niet meer. Zij is sociaal en echt geweldig. Zij is de beter kant van de tweeling. Ik heb hebt gevoel dat “onze” vrienden eigenlijk mij er niet bij willen. Maarja omdat ik mijn zus bij me heb houden ze mij erbij.

Heeft iemand tips om vrienden te maken? Ik ben echt radeloos
Antwoord

#2

Hallo, 


Als ik vragen mag waarom ga je
dan niet met je zus erover praten? 

Met vriendelijke groetjes
Antwoord

#3

Hoi ik weet het niet meer 

Tips om vrienden te maken?;Luisteren? En in een gesprek invallen? Dat kan alleen als je luistert naar het gesprek en niet denken. Als je dit moeilijk vind kun je dit leren door het gezegde van anderen te herhalen in je hoofd . 

Verder vind ik wat al gezegd is, praat er eens met je tweeling zus over.

Sterkte liefs Zip
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)