Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Waardeloos


#1

Hallo allemaal,

Ik ben een meisje van 16 jaar. Misschien helpt die info, voor als jullie mij willen helpen

Ik voel me de laatste paar maanden echt waardeloos. Het is alsof niemand mij echt om zich heen wil hebben. Ik heb het gevoeld dat mensen mij liever kwijt willen. Zelfs bij mijn familie. Ze reageren kortaf als ik zo vrolijk mogelijk doe.

Ik ben dit schooljaar op een nieuwe school begonnen. Ik zit nu ongeveer een half jaar in de klas en heb nog 0 vrienden gemaakt. Ik zit ook altijd alleen. Het is niet dat ze me niet mogen, ze zitten gewoon liever naast iemand anders.

Op de vorige twee scholen (middelbare en basisschool) was ik nooit alleen. Ik had altijd mijn tweelingzus. Nu niet meer. Zij is sociaal en echt geweldig. Zij is de beter kant van de tweeling. Ik heb hebt gevoel dat “onze” vrienden eigenlijk mij er niet bij willen. Maarja omdat ik mijn zus bij me heb houden ze mij erbij.

Heeft iemand tips om vrienden te maken? Ik ben echt radeloos
Antwoord

#2

Hallo, 


Als ik vragen mag waarom ga je
dan niet met je zus erover praten? 

Met vriendelijke groetjes
Antwoord

#3

Hoi ik weet het niet meer 

Tips om vrienden te maken?;Luisteren? En in een gesprek invallen? Dat kan alleen als je luistert naar het gesprek en niet denken. Als je dit moeilijk vind kun je dit leren door het gezegde van anderen te herhalen in je hoofd . 

Verder vind ik wat al gezegd is, praat er eens met je tweeling zus over.

Sterkte liefs Zip
Antwoord

#4

Hoi,

Toen ik zestien jaar was voelde ik mij ook ontzettend rot op school en daarbuiten. Maar ik praatte er ook niet over, dus het werd alleen maar erger. Ik raad je echt aan om met de mensen om  je heen erover te praten, en als ze kortaf reageren zou ik zeggen dat je dat niet prettig vind.  Met een tweeling bestaat er in mijn ogen geen goede of slechte kant, iedereen is uniek en heeft zijn kwaliteiten. Je moet je eigen kwaliteiten misschien nog ontdekken en dan omarmen. Misschien moet je met die vrienden eens alleen af gaan spreken, zonder je zus erbij, en dan kijken hoe dat verloopt. Als het niet leuk is dan weet je dat deze mensen niet bij je passen en  at ligt zeker niet aan jou. Je bent immers een uniek persoon, en alles wat je zus heeft of doet, daar hoef jij niet aan te tippen, want je bent een ander persoon en wat jij zult kiezen dat is ook goed. Natuurijk kun je iemand zijn goede punten adoreren, maar ga nooit iemand met jezelf vergelijken, iedereen is anders en dat is maar goed ook, anders was het wel heel saai. Je bent nog zo ontzettend jong, naarmate je jezelf meer accepteert en doorhebt waar jij goed in bent, zul je je minder vergelijken met je zus, zodat je zelf je eigen vriendenkring bij elkaar hebt, zonder dat die strijd er is wie ze leuker zouden vinden.

Sterkte en liefs van Shalin
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)