Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Vrienden


#1

Vrienden, wat zijn vrienden eigenlijk? Mensen die je vertrouwd, waarvan je houdt en eigenlijk toch wel een soort familieband mee hebt? Echte vrienden die ken ik niet. Mijn vrienden zijn altijd de oplichters, de fake ones en de schijnheilige mensen onder ons.
 Zal ik een mooi voorbeeld noemen wat er recent is gebeurd. De reden waarom is zolang ook niet schreef was omdat het best wel goed ging met mij: ik was aangenome bij de psychiater dus kan ik mijn behandelingen naar bevrijding voort zetten, Ik had veel lieve mensen om mij heen en de kern van het verhaal ik had een vriend! Een vriend iemand die van je houdt, je ziet als wie je bent en iemand die je steunt door slechte tijden. Ik had iemand, iemand die mij veilig liet voelen, iemand ie mij steunde bij angstaanvallen of paniekaanvallen. Uiteindelijk na 5 maanden werkte het niet, hij werd te beschermend en ik werd in het nauw gedreven... Maar toch ik hield van die gozer en nog steeds. Nadat het 2 dagen uit was kwam ik erachter dat mijn beste vriendin (mijn "zus" "vertrouwenspersoon" en toch wel het belangrijkste "waarvan je houdt") bij hem had geslapen. En even word alles donker en wazig voor je ogen en voor je hersen. De tijd staat even stil en je bevriest gewoon. Je kan nu denken stel je niet zo aan, maar de meeste mensen kennen het wel gebrek aan zelfvertrouwen nou dat gebrek word nog groter. Zodra je het beseft krijg je vragen in je hoofd:' zag jij haar altijd al, ook tijdens ons?' 'hou je van dr?' 'gebruikte jij mij om in haar buurt te komen?' en 'heb jij ooit echt van mij gehouden?' De pijn is onverdraaglijk, je bent boos op jezelf, je ex maar het meeste op je beste vriendin, want waarom? Waarom doe je dit? Dit dilemma heeft 3 weken ruzie gekost en uiteindelijk mis je je zus en wil je dr terug. Ik was zwak en vertrouwde haar erop dat ze misschien wel om mij gaf. Je voelt het al aankomen he? 2 weken daarna bleef zij er weer slapen. En eigenlijk is de woede zo groot dat je rustig blijft en ja af en toe een traantje, maar dat mag! Ik heb een k*t leven en eigenlijk is het leven ook helemaal niet leuk, maar je moet het er maar mee doen.
Antwoord

#2

(23-10-2018, 00:42)Depriegurll schreef: Vrienden, wat zijn vrienden eigenlijk? Mensen die je vertrouwd, waarvan je houdt en eigenlijk toch wel een soort familieband mee hebt? Echte vrienden die ken ik niet. Mijn vrienden zijn altijd de oplichters, de fake ones en de schijnheilige mensen onder ons.
 
Hi Depriegurll,

Ik kan me voorstellen hoe ongelooflijk gekwetst jij je moet voelen. Wat een smerige klote streek en ook nog van 2 mensen die je blindelings zou moeten kunnen vertrouwen. Als klap op de vuurpijl dan nog een herhaling ook. Echt walgelijk.
Heel raar dat die vriendin er alles aan gedaan heeft om het weer 'aan' te krijgen tussen jullie en je dan gewoon weer belazerd.

Heb je ze trouwens geconfronteerd met wat ze gedaan hebben? Wat zeggen ze er over, of zijn ze te laf om je dat te zeggen?

Je verdient beter, meid en ik hoop dat je snel tegen de ware aan zal lopen, want hoe k*t je je nu ook voelt, dit is niet normaal hoor. Zo gaan de meeste 'normale' mensen niet met elkaar om. Dus ik hoop dat je wel vertrouwen houdt in je medemens.

sterkte,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • Depriegurll
Antwoord

#3

Hoi,

Wat een vervelende en ook echt klote situatie om het zo te noemen.. Jammer dat je door dit weer op het forum moest komen, want het ging goed met je zei je.
Vrienden ja, wat is dat hé? Ik ben gewoon liever verliefd op iemand, dan dat ik vrienden of zo iets hebt want tegenwoordig? 
Zijn de mensen minder te vertrouwen dan vroeger, in mijn geval dan. Ik vertrouw alleen op familie, en de vriend van me zus. 
Maar voor de rest ook niet zo.. omdat ik liever die dingen dan vermeid om het zo maar te zeggen.
Alleen is bij mij dan de angst, als je iemand hebt om van te houden dat die persoon ook bij je blijft, en niet aantreft met een ander.. is dat niet bindingangst? kan het mis hebben geen verstand van.

Hoop dat je nog wel beetje vertrouwen hebt in je medemens wat Ray zal zei. 
Ik heb dat nu wel weer in familie dan en in een heel aardige persoon waar ik nu al een tijd mee klets.
Zij laat me zien wat echte vertrouwen is, een band. Ook al verdien ik haar niet als maatje..  maar dat zijn mijn "depressie gedachten" die dat zeggen want ze is tof.


Vind het ook echt diep triest dat de gene waar je zo'n vertrouwingsband mee had je zo belazeren..
Dat knalt wel een kogel door je heen hoor...

Je verdiend veel beter, dan dit als je dat maar onthou.. net als wat andere altijd tegen mij zeggen. Ergens loopt iemand rond die wel bij je blijft en het ook super meent.

Hou je sterk, en doe het rustig aan.

Lieve groetjes Asus.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Asus :   • Depriegurll
Antwoord

#4

(23-10-2018, 09:28)Ray schreef: Hi Depriegurll,

Ik kan me voorstellen hoe ongelooflijk gekwetst jij je moet voelen. Wat een smerige klote streek en ook nog van 2 mensen die je blindelings zou moeten kunnen vertrouwen. Als klap op de vuurpijl dan nog een herhaling ook. Echt walgelijk.
Heel raar dat die vriendin er alles aan gedaan heeft om het weer 'aan' te krijgen tussen jullie en je dan gewoon weer belazerd.

Heb je ze trouwens geconfronteerd met wat ze gedaan hebben? Wat zeggen ze er over, of zijn ze te laf om je dat te zeggen?

Je verdient beter, meid en ik hoop dat je snel tegen de ware aan zal lopen, want hoe k*t je je nu ook voelt, dit is niet normaal hoor. Zo gaan de meeste 'normale' mensen niet met elkaar om. Dus ik hoop dat je wel vertrouwen houdt in je medemens.

sterkte,
Ray

Hey Ray,

De eerste keer zag ik ze voorbij fietsen en zeiden ze (want ze werken ook samen) dat ze alleen samen naar werk fietste. Ik was hier al boos om geworden want ik vond dat al gewoon niet fijn zegmaar... Ik heb later die avond haar locatie gekeken (klinkt heel stalkerig maar dat kwam doordat ze nog al van hot naar her gaat en haar ouders weten het dan niet eens) er stond dus dat ze daar was en de volgende ochtend ging ze daar pas weg. Ik heb ze allebei ermee geconfronteerd en werd ook super boos. Ik heb ze allebei verrot gescholden. Ik had mijn beste vriendin 3 weken niet gesproken wat mij pijn deed. Mijn moeder kwam namelijk in het ziekenhuis met een hartinfarct en daarvoor had ik echt mijn beste vriendin weer nodig. Ik gaf haar een kans en dan flikt ze het mij opnieuw... Ze heeft mijn hart en mijn klein beetje vertrouwen dat ik had geschonden. Elke keer denk ik : oke ze is mijn beste vriendin en ik kan niet zonder dr ik accepteer het en elke keer flikt zij mij wel weer iets. Ik jank nu gewoon omdat het mij raakt het doet mij pijn. Het gaat heel heftig klinken dit, maar de vraag die steeds nu door mijn hoofd gaat is toch wel : stel ik zou nu zelfmoord plegen zouden ze dan rouwen? Gaan ze dan spijt hebben? En eerlijk ik gun ze die pijn ik gun hun "the blame for all of it". Ik ga het niet doen dont worry maar mijn hoofd begint nu wel zo te denken..
Antwoord

#5

(24-10-2018, 01:51)Depriegurll schreef: Elke keer denk ik : oke ze is mijn beste vriendin en ik kan niet zonder dr ik accepteer het en elke keer flikt zij mij wel weer iets. Ik jank nu gewoon omdat het mij raakt het doet mij pijn. Het gaat heel heftig klinken dit, maar de vraag die steeds nu door mijn hoofd gaat is toch wel : stel ik zou nu zelfmoord plegen zouden ze dan rouwen? Gaan ze dan spijt hebben? En eerlijk ik gun ze die pijn ik gun hun "the blame for all of it". Ik ga het niet doen dont worry maar mijn hoofd begint nu wel zo te denken..

Hoi Deprigurll,

Ja ik denk wel dat ze dan spijt voelen, maar niet lang. Als je zo met je vrienden omgaat als je vriendin met jou doet, heb je volgens mij geen geweten, leef je alleen maar voor ikke, ikke, ikke.
Ik snap ook niet dat je haar nog 'mijn beste vriendin' noemt en dat je zegt niet zonder haar te kunnen. Als dat soort mensen je vrienden zijn, heb je geen vijanden meer nodig.

Maar dat antwoord en ook mijn vorige bericht zijn gebaseerd op wat jij er hier over vertelt.

Wat ik me dus nog steeds afvraag is wat ze zeiden toen je hen ermee confronteerde. In je antwoord geef je alleen jouw reactie, maar hoe reageerden zij? Want 'bij elkaar slapen' is niet 'met elkaar slapen' en samen fietsen is op zich ook niet zo heel erg, toch? Dus misschien, ik hoop het voor je, is het achteraf toch niet meer dan een storm in een glas water.

Mijn advies dus: vraag het ze en luister naar hun verklaring.

groet,
Ray
Antwoord

#6
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-10-2018, 14:36 door Asus.)

Ben het eerst met Ray eens over: Als dat soort mensen je vrienden zijn, heb je geen vijanden meer nodig.

Zelfmoord zou ik maar niet gaan plegen, om hun aandacht te krijgen geloof me dat is het niet waard. Ook al begint je hoofd er na te kijken.
Zelf zou ik het wel nog steeds graag willen doen Zelfmoord, omdat mensen me toch nooit zien staan, aan het lijntje houden en ja het doet me zelf niet meer zo veel wat andere denken of mij of wat ze van me vinden ben er op dit moment heel koud in.

Ik denk dat je het gewoon moet laten rusten en ze moet laten gaan, in mijn ogen heb je aan beiden niets. 
Ze nemen je continue in de zeik, en doen je alleen maar pijn, en nog eens pijn. Waarom zou je dan nog moeite in zulke mensen steken vraag ik me dan af?

Stel je zelf eens de vraag, is het het waard? deze pijn, dit na denken over dit alles? de gedachten na zelfmoord, de gedachten na hun?

Hoop dat je die vraag stelt. Want elke keer als ik het woordje zelfmoord zie, denk ik er ook direct aan omdat ik me leven niets waard vind meer en liever nu dan vandaag voor een trein of zo spring.
En zal het iemand boeien? Nee. Alleen me familie maar de rest van de wereld zal het niet uit maken dat er weer iemand dood is. Zo gaat het eenmaal.

Sorry, als ik zo boos reageer, of vervelend over komt. Maar ben de laatste tijd heel erg verandert, ben soms ook heel agressief, en zeg dingen waar ik later niet eens meer weet wat ik gezegd heb.
Ik heb me eigen brein vaak niet eens meer onder controle zo erg is het soms bij mij door alles van de afgelopen jaren je kropt het op.

Hoop dat je er afstand van kan doen, en probeert om weer je eigen leventje op te pakken geloof me je kan zonder hun. Dat weet ik zeker. En ik denk dat het voor jou ook veel en veel beter is.
Ondanks jullie verleden want tja, dit is toch niet meer goed te praten? of ben ik nou gek? Denk dat ik gek ben maar ja..

Hou je haaks, en veel sterkte.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Verloren vrienden Started by Omnivore
7 Replies - 4,884 Views
08-04-2019, 20:05
Laatste bericht: Positiva
  Ik raak vrienden kwijt Started by lanamuziek
3 Replies - 2,972 Views
13-03-2019, 10:45
Laatste bericht: Omnivore
  Geen vrienden Started by U-noniem
3 Replies - 2,745 Views
30-10-2018, 19:26
Laatste bericht: Ray
02-10-2017, 17:32
Laatste bericht: CE27
  contacten/vrienden Started by Lise
5 Replies - 2,924 Views
25-06-2017, 12:07
Laatste bericht: Liz is fightingGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)