Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Slaapstoornis


#1

Hoi allemaal!

Ik vroeg me af of er nog iemand kampt met een ernstige slaapstoornis? En of jullie enige tips hebben om er mee om te gaan? Hoe zetten jullie je gedachten uit voor het slapen gaan bvb?
Ik slaap al drie jaar slecht, maar de laatste weken verergert de situatie aanzienlijk. Soms ben ik twee of drie dagen aan een stuk wakker eer ik kan slapen. Meer dan vier uur per nacht haal ik niet, met een enkele uitzondering wanneer ik zo uitgeput ben, dat ik meteen voor de 16 uur ga, waarna alles weer begint.
Ik heb al alles geprobeerd: slaaphygiëne (doe ik nog steeds), stimuluscontroletechniek (vorige week opnieuw begonnen) en ook al verschillende medicatie. Ik zit nu aan 2mg lormetazepam, 1mg alprazolam (Xanax) en 10mg levoceterizine (voor een allergie, maar zou ook slaperig moeten maken) per nacht, maar echt slapen lukt niet. Het inslapen is wat beter, maar ik word nog steeds veel wakker. Ik heb een afspraak met een slaaplabo, maar ze zijn overbevraagd en kan pas 18 september op gesprek (dus nog niet het eigenlijke slaaponderzoek).

Alle tips welkom!
Kat
Antwoord

#2

(03-08-2018, 15:27)kat1989 schreef: Hoi allemaal!

Ik vroeg me af of er nog iemand kampt met een ernstige slaapstoornis? En of jullie enige tips hebben om er mee om te gaan? Hoe zetten jullie je gedachten uit voor het slapen gaan bvb?

Alle tips welkom!
Kat

Hoi Kat,

Slecht slapen is ook een probleem wat ik heb. Inslapen gaat goed, maar na 2 uur ben ik weer wakker en daarna slaap ik telkens een uurtje en ben dan weer een kwartier tot een half uur wakker. Ik slik voordat ik naar bed ga Mirtazapine en Zopiclon (beide 7,5 mg). Ik ben nu bezig de pillen steeds vroeger in te nemen in de hoop dat ik dan langer doorslaap. Ik merk namelijk dat ik tot een uur of 11 's ochtends last hou van dusdanige vermoeidheid dat ik boven de krant in slaap blijf vallen.

Wat ik probeer is er geen issue van te maken. Lukt het niet, jammer dan. Ga ik wat anders doen. Als ik erover na ga denken, ga piekeren, dan lukt het waarschijnlijk helemaal niet meer.
Verder slaap ik met een apneu-masker. Toen ik daar jaren geleden mee begon hielp dat heel goed. Dus misschien iets voor jou?!?

Mijn gedachten uitzetten probeer ik door voor het slapengaan een of ander duf spelletje op mijn mobiel of PC te spelen. Tetris ofzo, niet te moeilijk en heel eentonig.

Succes,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • kat1989
Antwoord

#3

probeer eens ASMR videos uit,je kunt ze vinden op youtube. Je hebt heel veel verschillende types er zat er vast een bij zitten wat goed werkt bij jou.

Succes ik hoop dat het effect gaat hebben!
Antwoord

#4

(04-08-2018, 20:56)ForgottenSoul schreef: probeer eens ASMR videos uit,je kunt ze vinden op youtube. Je hebt heel veel verschillende types er zat er vast een bij zitten wat goed werkt bij jou.

Succes ik hoop dat het effect gaat hebben!

Heb ik ook al geprobeerd...
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)