Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Klotedag


#1

Hi andere droeftoeters, tobbers, strijders, overwinnaars,

Als therapie even alles van me afschrijven. Gisteren was ronduit kak. In de ochtend al wakker geworden met het verlammende gevoel van depressie..hoe kom ik deze dag door? Hoe in vredesnaam mezelf verzorgen, aankleden, ontbijten, naar mijn werk en als kers op de taart daarna nog een vrijgezellenfeest?? Ik. Wil. Niet. 

Opstart was klote, niet teveel nadenken over mijn staat van zijn..dan meteen tranen. Wat is mijn haar toch slap. Waarom zijn mijn borsten te groot voor mijn lichaam, verschrikkelijk lelijk. Wat een droef hoofd. Heb geen energie om te douchen. Snel washandje en droogshampoo dan maar. 

Verstand op nul en hop in de auto naar werk, waar ik manager ben. Werk is nog enige plek waar mijn rol duidelijk is en ik kan worden opgeslokt door andere dingen dan mijn negatieve gedachten. Iets wat me niet leegzuigt.

 Helaas op werk een irritante man van facilitaire dienst die werkelijk altijd wat te zeiken heeft. De vechter won het van de jankerd in mezelf dus rustig geluisterd en mezelf uitgelegd en verdedigd. Daarna even naar toilet voor paar minuten time out en energie sprokkelen. Toevallig twee ontevreden klanten  achter elkaar aan de lijn, dingen voor uitgezocht en met 1 een afspraak gemaakt om bij te praten en tot oplossing te komen. Ze zijn weer gesust.. Energie is nu echt op. Waarom alles tegelijk?? Voelde me al waardeloos genoeg over mezelf. Doen jullue er anders ook nog allemaal een schepje bovenop vandaag? Hop, glimlach op. Alles onder controle.
Er komen ook nog wat mensen langs om "gezellig" met me te kletsen. Eigenlijk wel ironisch, ze moesten eens weten dat ik me op dit moment de minst gezellige persoon op aarde voel. Een persoon waar niemand bij in de buurt wil zijn. Die liefst in een hol onder de grond gaat zitten alleen zijn. Gek genoeg lukt het me om toch mee te doen. We maken grapjes, er wordt gelachen. Ze hebben niks door. Opkikkertje van de dag. 

En dan nu de grootste hobbel: vrijgezellenfeestje! Van een vriendin. Mezelf leuk aangekleed en man verzekert me ervan dat ik er echt leuk uitzie. De schat, wat een klotetijd bezorg ik hem met mijn depressie. Alleen maar gezeik van je vrouw. Een bonkje negativiteit, en dat is dan je vrouw. Hoe lang houdt hij het vol? Het verscheurt me. 
 Wil het liefst afbellen, waarom heb ik mijn arm niet gebroken ofzo? Of heb ik geen spontane buikgriep? Ik heb geen smoes, ik moet.

 Ivm mijn werk moet ik wat later aanhaken. Bij het eten. Worst case scenario. Een hele lange tafel, iedereen zit al, aan het eind twee plekjes vrij voor mijzelf en andere laatkomer. Mijn eigen vrienden/bekenden zitten helemaal aan het andere eind van de tafel. Zit bij volslagen onbekenden voor me. Moed zakt me in de schoenen. Kom op. Gewoon doen. Het lukt me om het gesprek gaande te houden, ik klets met een aantal mensen, stel vragen, maak hier en daar zelfs een lollige opmerking. Na 2,5 uur op die plek vlucht ik even naar het toilet om even man te appen: help, zit vast aam tafel op een rotplek! Even paar minuutjes niks en in de hoop dat ik na toiletbezoek kan aansluiten op een andere plek aan tafel bij mensen die ik beter ken. Het lukt. Maar wat voel ik me een mistroostig persoon om mee om te gaan. Merken ze het? Baalt iedereen van mij? Kotst iedereen me uit om hoe ik nu ben? Vinden ze me saai en triest? Het maalt door mijn hoofd en hoewel ik weet dat dit het depressiemonster is, zuigt het me leeg. Na nog een drankje gaan de eerste mensen naar huis en zie ik ook mijn kans. Op. Helemaal op.

Ik reageer mijn rotgevoel af op mijn man. Als ik thuiskom zie ik dat het een rommeltje is en hij lekker op de bank zit. Alle lichten op standje TL maakt het een treurige indruk. Ik begin driftig alles op te ruimen en maak er een rotopmerking over. Zeg daarna dat ik naar bed ga. Hij komt me achterna. Ik zeg sorry. Hij is terecht boos op me maar we praten erover en ik zeg dat ik me op m heb afgereageerd en waarom. Over mijn klotedag en ik val huilend en vol schuldgevoel in slaap.

Toen ik net wakker werd, scheen de zon. Ik haat de zon als ik depressief ben. Liefst donker weer en regen. Wat erg eigenlijk. Hebben meer mensen dat.?Man is rondje fietsen en ik lig nog op bed te janken. Geef mezelf tot half tien, dan moet ik douchen. Weer een nieuwe dag. Vanavond weer een feestje waar ik niet onderuit kan. Ik. Wil. Niet. 

Nog 3 maanden, dan mag ik weer pillen en is alles weer anders. Dag voor dag, week voor week..het gaat voorbij. Tot die tijd ga ik mensen hier ergeren met treurige verhalen Wink

Pfew dat was het. Nog 25 minuten googlen, snel douchen en ontbijt klaarzetten voor als man thuiskomt. Ik ga proberen extra lief voor m te zijn vandaag..

Succes allemaal lieve mensen. Hoewel ik het niemand gun, doet het me goed dat ik niet alleen ben..
Antwoord

#2

Hoi,

Veel in jouw verhaal is herkenbaar. Knap dat je nog werkt en toch naar die vrijgezellenavond bent geweest! Ik weet hoe moeilijk het kan zijn. Daarna ben je ook helemaal total loss... 

En als het jou helpt om lekker te spuien? Gewoon blijven doen! Ik durf dat niet zo goed. 

Sterkte vandaag!

Groetjes, Aline
Antwoord

#3

Hey Aline,

Ik in het echt ook niet, hoor Wink maar ik ga er vanuit dat hier meer mensen met ziel onder de arm lopen. Dus.. gewoon doen!! 

Hoe is het met jou? Er middenin of zit je al beetje in de lift?

Sterkte!
Antwoord

#4

(20-05-2017, 12:21)Momtobe schreef: Hey Aline,

Ik in het echt ook niet, hoor Wink maar ik ga er vanuit dat hier meer mensen met ziel onder de arm lopen. Dus.. gewoon doen!! 

Hoe is het met jou? Er middenin of zit je al beetje in de lift?

Sterkte!

Hoi,
Ik zit er helaas nog middenin. Dacht vorige week dat het iets beter ging, maar afgelopen week was dat weer minder. En ik baal er ontzettend van. Gisteren begonnen met verhoging van AD. Ik vind dit heel dubbel: aan de ene kant hoop ik dat ik er mee opknap, aan de andere kant heel erg bang voor bijwerkingen. 

Hoop voor jou dat je het nog een tijdje redt zonder AD! 

Groetjes, Aline
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)