Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Kapot van verdriet


#1

Mijn vriend (nu ex) heeft gisteren de relatie verbroken. Aanstaande zaterdag zouden we met zijn 2 kinderen 2 weken naar Turkije op vakantie gaan.

Toen hij het uit maakte, en nu nog steeds,  heb ik alleen maar gehuild. Zo kapot! En hij vraagt/zegt.....dat als ik het kan. ..  hij het fijn zou vinden als ik als gewone vriendin mee zou gaan op vakantie ?

Wat moet ik
Antwoord

#2

Beste Sanne, ik snap dat je kapot bent van verdriet. Zoiets is natuurlijk heel pijnlijk. Maar het heeft (op dit moment) niets met depressie te maken. Je bent verdrietig, misschien radeloos. Daar zijn andere forums voor. Natuurlijk wens ik je alle kracht om er doorheen te komen!
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Positiva :   • SannevanL
Antwoord

#3

Beste Sanne,

Vreselijk voor je, maar Positiva heeft gelijk. 


Ik heb je een privé bericht gestuurd.

groet,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • SannevanL
Antwoord

#4

Ik kom mijn bed niet meer uit, huil alleen maar en zie het leven niet meer zitten ? voel me behoorlijk depressief
Antwoord

#5

(14-08-2018, 11:44)SannevanL schreef: Ik kom mijn bed niet meer uit, huil alleen maar en zie het leven niet meer zitten ? voel me behoorlijk depressief

Hoi Sanne,

Over depressiviteit wordt pas gesproken als er aan een aantal criteria wordt voldaan en dat over een langere periode.
Natuurlijk is er altijd een beginpunt en zou deze vervelende gebeurtenis best de oorzaak van een depressie kunnen zijn.
Maar als iedereen met een dergelijke ervaring meteen het etiket depressief opgeplakt zou krijgen, is het hek van de dam.

Als je wil weten of je last hebt van een depressie kun je bijvoorbeeld onderstaande site bezoeken. 

https://www.depressie.nl/zelftest-depressie

groet,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • SannevanL
Antwoord

#6

zoals andere ook zeggen is het vervelend maar gelukkig nog geen drepressie

om je vraag toch maar te beantwoorden want zo te zien kan je toch wat hulp gebruiken

waarom heeft hij de relatie verbroken?
wat ik even zo tussen de lettertjes lees is dat jij jou als persoon een fijn mens vind. anders zou hij je ook niet nog mee op vakantie vragen.
aan de andere kant ziet hij jou misschien niet als mogelijke moeder van zijn kinderen. waardoor hij het liever afbreekt (misschien was het voor hem ook een lastige keuze) dan dat het later breekt.

voor nu gewoon even lekker in bed blijven. je mag er best even droevig over zijn dat de relatie verbroken is. geen gekke dingen doen. ga even iets anders doen. en over een paar dagen pak je alles gewoon weer normaal op en dan ga je nadenken wat je echt wilt, of je wel op vakantie wilt of dat dat op dit moment nog te moeilijk is

vraag hem in iedergeval wat nou de sprecieze reden is.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen pedra :   • SannevanL
Antwoord

#7

Bedankt voor alle reacties


Ik heb een verleden wat ik aan het verwerken ben en hij heeft me daarbij geholpen naar zelf weinig verteld over waar hij allemaal mee worstelt en niet verwerken. 2 maanden teveel meegemaakt, meer zware dan leuke dingen waardoor hij de klik is kwijtgeraakt
Hij is een passief introvert persoon die zijn scheiding nog lang niet heeft verwerkt
Ik ben gefrustreerd dat hij nier heeft gevochten/actie ondernomen om elkaar weer te vinden
Antwoord

#8

Beste Sanne,

Ik heb lang getwijfeld of ik wel zou reageren op jouw bericht maar het houdt me nogal bezig, dus is het misschien beter dat ik het wel doe.

Allereerst spijt het me dat je relatie uit is gegaan, zoiets is nooit leuk en ik geloof heus dat het voor jou nu voelt alsof niks meer nut heeft, maar kapot van verdriet..? Nee. 
Kapot van verdriet ga je pas als een dierbare overlijd of ernstig ziek is. Dat je niet meer weet welke dag het ook alweer is, of hoe lang/kort je geslapen hebt, dat je je niet kan herinneren wanneer je gegeten hebt, dat je nauwelijks nog adem kan halen als je aan die persoon denkt. Bang zijn om haar of zijn stem te vergeten. Continu dromen en dan wakker worden in een werkelijkheid dat diegene er niet meer is.
Dat is kapot gaan van verdriet.

Ik geloof heus dat dit nu zo voor jou voelt, maar het heeft bar weinig te maken met depressie. Hartzeer, een dipje, een down moment, al het bovenstaande ongetwijfeld. En uiteraard veel vragen richting je ex, maar houd daar niet te lang aan vast en ga leven. Je hebt geen depressie, dus leef. Geniet. Het mooie weer komt er aan, ga d'r op uit, ga leuke dingen doen en leef.

Succes,
Sanna
Antwoord

#9

(14-08-2018, 22:51)SannevanL schreef: Bedankt voor alle reacties


Ik heb een verleden wat ik aan het verwerken ben en hij heeft me daarbij geholpen naar zelf weinig verteld over waar hij allemaal mee worstelt en niet verwerken. 2 maanden teveel meegemaakt, meer zware dan leuke dingen waardoor hij de klik is kwijtgeraakt
Hij is een passief introvert persoon die zijn scheiding nog lang niet heeft verwerkt
Ik ben gefrustreerd dat hij nier heeft gevochten/actie ondernomen om elkaar weer te vinden
 Hoi Sanne, wat ik hieruit op maak is dat hij je het gevoel heeft gegeven (dit bedoel ik absoluut niet negatief) dat je op hem kon bouwen omdat hij je hielp. Klopt dat? 
Dat kan een heel machteloos en gewoon -sorry- klote gevoel geven en daar mág je ook echt even flink van ondersteboven zijn. Maar het mag NOOIT zo zijn dat je het gevoel hebt dat je niks meer kan zónder een bepaald persoon, zelfs niet als diegene is overleden. 
Dat je bezig bent met het verwerken van dingen is heel goed! Dat hoef je ook niet alleen te doen, alleen, jij moet het zelf doen en, dat kun je! Krijg je daarbij al professionele hulp? Zo niet, raad ik je dat erg aan Smile  

Ik begrijp heel goed dat je gefrustreerd bent, ik zou me net zo voelen denk ik Shy  Het is en blijft alleen wel altijd een mens, mensen maken keuzes die niet door anderen zijn te verklaren, zoals ik hier al veel lees, we zijn erg gewend om dingen voor een ander in te vullen, (ik vul nu toch even voor je ex-vriend in Angel )  hij zal er vast voor zichzelf een goede rede voor hebben, zoals ie dat toen jullie een relatie kregen een goede rede had om die te beginnen. 

Zoals hierboven al werd gezegd, als ie je meevraagt op vakantie, dan geeft ie in ieder geval wel om je, dat lijkt mij heel fijn! 
Geef jezelf én hem even de tijd en ruimte om dit allemaal een plek te geven en kijk daarna vanuit een andere positie nog eens samen terug om de antwoorden te krijgen op vragen die jij en wellicht hij ook nu heb(ben)t.

Heel veel sterkte!
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen *slowlygettingthere* :   • SannevanL
Antwoord

#10

Depressie is van een andere orde.depressie is elke dag opstaan met het idee van hoe je in godsnaam de dag door moet komen.en diep verdrietig over alles en lichamelijke klachten. Traag praten en constant moe. Geen eetlust. Wat kan lijden tit suicidale gedachten. Liefdesverdriet is ook klote maar nog altijd geen depressie
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Kossie :   • Sanna
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Verdriet verwerken Started by Joanna
2 Replies - 1,248 Views
26-12-2019, 16:29
Laatste bericht: Liefde+HoopGebruikers die dit topic lezen:
12 gast(en)