Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Help


#1

Hoi allemaal,

Ik huil dagelijks al bijna meer dan een jaar lang, ik heb altijd een slecht humeur en heb veel angst/paniek aanvallen. Ik word door niemand echt serieus genomen. Daarnaast zonder ik me veel af (naast school lig ik tot laat op de bank te netflixen) en hierdoor ben ik langzaam mijn contacten aan het verwaarlozen. Ik eet veel, slaap weinig en voel me vaak heel erg slecht. Wat ook opvallend is is dat ik heel erg materialistisch ben geworden, zo koop ik extreem dure kleding etc. (misschien in de hoop mezelf beter te laten voelen?). Ik schaam me en verwijt mezelf voor alles wat ik doe, zo heb ik een aantal dingen in het verleden gedaan (denk aan bijv openbaar dronkenschap) en meegemaakt (vriend die het uitmaakt) waar ik na meer dan een jaar nog steeds (heel extreem) om kan huilen. Ik weet niet goed wat ik moet doen en hoe ik mijn gedrag kan aanpassen. Langzaam ben ik alles aan het verwaarlozen wat ik heb en wil het niet zo ver laten komen dat ik dadelijk nog maar een uitweg zie.

Mvg
Antwoord

#2

Hallo JVK, welkom op het forum.
Ben je al eens naar de huisarts geweest? Ik denk dat het slim is om dat eerst te doen, die kan je een goede diagnose geven. Dan geeft dat duidelijkheid voorjezelf en voor je omgeven en krijg je hopelijk ook meer begrip uit je omgeving.
Het probleem met depressie is dat het net als alle andere een ziekte is. Alleen zit het nu in je hoofd en is het aan de buitenkant niet zichtbaar. Voor andere lijk je dus gewoon gezond, die zien niet dat er iets mis is en daardoor kan het gebrek aan begrip komen.
Daarnaast zie ik in je bericht dat je al heel veel mogelijke oorzaken zelf herkent. Dat is mooi dan kan je er zelf ook met kleine stapjes aan werken. Vast tijdstip naar bed, optijd opstaan, kleding budget ^^, to-do list om alles op te schrijven zodat dingen die je verwaaloost toch zichbaar zijn en je er aan herrinerd wordt. Meer sporten werkt ook heel goed, daarmee maak je je lichaam weer wakker en mischien op te duur ga je je er ook beter door voelen (vervangen van het kopen van dure kleding)
Dit zijn natuurlijk maar kleine dingen maar ergens komen jou gevoelens vandaan en op dat gebied heb je toch echt de huisarts of (als die dat nodig vind) psycholoog nodig. maak dus snel een afspraak.
Als je meer van je gedachten kwijt wilt kan je altijd op het forum posten, er zijn altijd wel mensen die hetzelfde doormaken en je daarmee kunnen steunen. Je mag mij ook altijd een bericht sturen als je dat prettig vind.
Pedra
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen pedra :   • JVk88
Antwoord

#3

Hoi JVk,

Welkom op dit forum.

Je maakt dus een moeilijke periode in je leven door. Knap dat je hierover durft te schrijven hier.
Je bent dus absoluut niet blij met hoe je nu in het leven staat.
Naar dat jij jezelf ook nog eens veroordeeld. Het is kenmerkend voor depressie, jezelf niet aardig vinden en weinig zelfvertrouwen voelen.
Het vervelende is dat dit jou in een cirkeltje doet ronddraaien, meestal in een spiraal omlaag.
Ook het jezelf steeds vaker terug trekken is een bekend gegeven. Het wordt dan steeds moeilijker om die cirkel te doorbreken.
Heb je hier al eens met iemand die je vertrouwt over gesproken? Mij heeft dit erg geholpen.

Ik schrijf hier als iemand die verschillende depressies heeft meegemaakt. Maar ik ben vandaag stabiel.
Ik heb de laatste jaren geleerd dat mijn depressie voort kwam uit het heel krampachtig, somber en angstig in het leven staan.
Heb dus niet zo zeer mijn depressie aangepakt, maar meer mijn eigenwaarde en de manier waarop ik in het leven stond.
Dat kon ik niet alleen, gelukkig heb ik de moed opgebracht daar een beetje hulp bij te vragen. Vandaag kan ik mijzelf wel een beetje aardig vinden en mijn zelfvertrouwen is aardig wat gegroeid.

Ben benieuwd hoe jij dit ziet. Hoor het graag.

Groetjes,  Bert
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)